Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Doğan Optik’in kurucularından Hande Doğantekin, gözlük gurusudur dersek tam yeridir. Ben de kendisine en önemli aksesuarımızın hikayesini ve yüz şekillerine göre nasıl seçmemiz gerektiğini sordum.

1- Markanızın hikayesini öğrenebilir miyiz?

Brandeyes, sektörde 25 yıllık tecrübeye sahip Doğan Optik bünyesinde doğdu. Değişen tüketici alışkanlıkları ve pandemi ile hız kazanan online alışveriş kültürünü göz önüne alarak, kendi markamızı yarattık. Dior, Fendi, Celine, Givenchy, Loewe, Stella McCartney, Kenzo, Fred, Berluti, Rimowa gibi dünyaca ünlü markaların Türkiye’deki seçkin noktalara satışını yalnızca Doğan Optik gerçekleştirirken, bu markaların orijinal ürünlerini online olarak yalnızca Brandeyes sunuyor. Ayrıca farklı ürünlerimiz de var.

Haberin Devamı

HANDE DOĞANTEKİN İLE 5 SORU 5 CEVAP

2- Bu sezon gözlüklerde neler trend alarmı veriyor?

Kedi gözü tasarımlardan büyük çerçevelere, yarı saydam camlardan renkli gözlüklere kadar birçok alternatif var. Örneğin; Fendi güneş gözlüğü tasarımlarında bu yıl oval ve köşeli camlar ile asetat çerçeve, altın rengi metal ve köprü detayları öne çıkıyor. Christian Dior’da ise kadın güneş gözlüklerinde kelebek model, erkek güneş gözlüklerinde ise büyük ve dikdörtgen çerçeve ön planda...

3- Güneş gözlüğü kış mevsimi de çok kullanılıyor, kapalı havada nasıl gözlükler kullanmalıyız?

Güneş ışınlarının yanı sıra soğuk ve rüzgârlı günlerde rüzgârın zararlı etkilerinden gözlerinizi korumanın en kolay yolu güneş gözlüğüdür. Kış aylarında kıyafetlerde koyu renkler daha sık tercih edildiği için tamamlayıcı aksesuar olan gözlük modellerinde renkli seçimler yapılabilir. Siyah, gri ve koyu kahve renklerdeki cama sahip gözlükler kış aylarında görüş açısını azaltacağı için bu mevsimde mavi, yeşil, kırmızı, turuncu, pembe, bordo gibi renklerdeki camlara sahip modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca kış aylarında günlük yorgunlukları gizlemek için büyük ve kalın çerçeveler de tercih edilebilir.

4- Yüz şekillerine göre gözlük önerilerinizi alabilir miyiz?

Oval yüzler, en şanslılar... Hemen hemen bütün güneş gözlüğü modellerini kullanabilirler. Gözlük modelleri için ideal yüz şeklidir. Kare, dikdörtgen, cat-eye, pilot, damla, diamond gibi farklı modeller yakışır. Yuvarlak ve oval gözlük tiplerinden uzak durması gerekir çünkü daha dolgun ve geniş gösterebilir.

Haberin Devamı

Yuvarlak yüzler, oval yüzler ile benzer... Farklı olarak çene bölgesi daha yuvarlak ve yüz daha kısadır. Toplu görünür. Belirgin olmayan, ince çerçeveler önerilir. Yüz genişliğini vurgulamayacak keskin kenarlı gözlük modelleri tercih edilmelidir. Kare ve dikdörtgen çerçeve modelleri idealdir. Kapalı ve alt çerçevesi olmayan modeller daha uzun ve zayıf gösterebilir.

HANDE DOĞANTEKİN İLE 5 SORU 5 CEVAP

Kalp ya da üçgen olarak adlandırdığımız yüzlerde, geniş bir alın ve çıkık elmacık kemikler vardır. Çene bölgeleri de görece daha sivridir. Kenarları olan kedi, oval ve yuvarlak gözlük modelleri önerilir. Gözlük camlarının alt kısmı küçük ve yukarı doğru genişleyen pilot ve damla modellerde kalp ve üçgen yüzlerin alnı ile güzel bir kontrast yakalar.

Uzun ya da dikdörtgen yüzlerde elmacık kemikleri, alın ve çene bölgesi geniştir ve yüzün yan kısımlarının düz ya da dikey çizgiler oluşturur. Oval, yuvarlak, bombeli ve faset çerçevelerdir. Belirgin detaylara sahip kapalı ve kalın çerçevelerle uyumludur. Kalın saplar ve geniş köprü detayları bulunan modelleri de uzun ya da dikdörtgen yüzler rahatlıkla kullanabilir.

Haberin Devamı

Kare yüzler, uzunlamasına ya da dikdörtgen yüzler bahsettiğimiz gibi belirgin elmacık kemiklere, geniş alın ve çeneye sahiptir. Oval, yuvarlak, bombeli ve faset çerçeve modelleri yakışır. Geniş saplar ve hareketli köprü detayları ideal modellerdir. Yüzünüzden büyük gözlükleri tercih ettiğinizde ise gözlük camları uzun bir yüzü kesintiye uğratır ve optik etkisi yaratır.

Trapez yüzler için ideal gözlük modellerinden biri geniş çerçeveli ve gradyan etkiye sahip camlardır. Hareketli detayların gözlüğün üst kısmında yer alan modelleri daha uygundur. Cat-eye, kelebek, yarım ve tam çerçeve en iyi seçenekler.

5- Mottonuz?

Güzel bak, güzel düşün..