Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Başarılı programlara imzasını atmış, genç ve başarılı bir girişimci Mahperi Altun’la çok özel bir röportaj gerçekleştirdik

Mahperi Uçar, çeşitli televizyon kanalında çalışıp ve başarılı programlara imzasını atmış ve bununla yetinmeyip, ortağıyla yapım şirketi kurmuş ve bugün birçok kişiye iş olanağı sağlıyorlar. Bir ilke imza atarak ve bir Talk işini ‘40’ formatını dünyaya satan ilk yapımcılar olması ise büyük başarı... Sevgili Mahperi ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Mahperi Altun ile 5 soru 5 cevap
1- Sizi tanıyabilir miyiz?

Haberin Devamı

Çalışma hayatıma 1995 yılında çok genç yaşlarda başladım. Uzun yıllar dramalarda asistanlıkla başlayıp farklı alanlarında yer aldım. Bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar yapım şirketi vardı o dönemlerde. En güzel işlerin içinde en iyi isimlerle beraber olma şansını yakaladım. Daha sonralarda Doğan TV’ye girerek program yapımcılığı yaptım. Çok uzun yıllar Doğan Grubu’nda birçok programa imza attım, formatlarla tanıştım. Doğan Grubu’ndan sonra da tekrar yapım şirketleriyle yoluma devam ettim. Benim için en heyecan verici olanı Red Arrow çatısı altında Türkiye’de Karga Seven’ın kuruluşunda yer almak oldu. Uluslararası formatlara ulaşmak ve fikrimi ulaştırmak benim için büyük bir adımdı. Aynı zamanda da BBO Yapım’ın da temellerini bu dönemde ortağım Şafak Bakkalbaşıoğlu ile atmış olduk. Son altı yıldır da birlikte özgün formatlara imza atıp Uluslararası Arenada olmasını sağlıyoruz. ‘40’, ‘Aslı Şafak’la İşin Aslı’, ‘Fatih Altaylı’yla Bire Bir’, ‘Ahmet Mümtaz Taylan ile İstanbul Hesabı’, ‘1+1=Bir’ ve ‘Bir Şansım Olsa’ programı şu anda ekranda olan işlerimiz. Türkiye’den dünyaya satışı yapılan ilk hard talk formatı olan ‘40’ gurur kaynağımız.
Yakında bomba format geliyor!
Yakında ‘40’ın yanına yeni bir formatımız daha eklenecek. İddia ediyorum Türkiye’de ve dünyada çok ses getirecek... Bunun da buradan duyurusunu yapmış olmak istedim.

2- Sürdürülebilirlik hakkında neler söylersiniz?

Yaşadığımız dünyaya borçlu olduğumuz şeyler var! Bu konu gerçekten herkesin her sektörün düşünmesi, araştırması, okuması ve bilinçli olması gereken önemli bir mesele...
Senin uzmanlık alanın olan sürdürülebilir moda hakkında ise nacizane düşüncem, moda akımına ve hızlı tüketime rağmen, herkesin çevre ve doğa için dahası dünyamız için yavaşlaması gerektiğini düşünüyorum. Tüketim çılgınlığımızı azaltmamız sosyolojik ve ekonomik zararların minimuma inmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani al-at olayını minimuma indirmek gerektiğini düşünüyorum. Konu bana dönecek olursa, modayı takip etmek adına çılgınlar gibi alışveriş yapmam.

Haberin Devamı

3- Sizin mesleğinizi yapmak isteyen gençlere neler tavsiye edersiniz?

Gençler çok kıymetli. Onlardan çok şey öğreniyorum. Onlara tavsiyem, çok okumaları, çok soru sormaları ve asla olduğu kadarıyla yetinmemeleri. Çünkü hep daha iyisi vardır.
Kolay yoldan başarı elde etmeyi hiçbir zaman seçmedim. Onun sabun köpüğü gibi kısa ve geçici olacağını biliyordum. Sağlam adımlarla ilerlemeyi ve doğru bildiğimden hiç vazgeçmemeyi tercih ettim. Asla ve asla pes etmeden koydukları hedefe ilkelerinden vazgeçmeden ilerlemelerini de gençlere tavsiye ederim.

Haberin Devamı

4- Ekranda hangi renkler ve desenler daha iyi gösterir? Ve iyi görünmeyen renk ve desenler nelerdir?

Aslında bu sorunun cevabı biraz da nasıl bir ekrana çıktığınızla ilgili. Dekoru, ışığı, projenin tarzı vb. Mesela bizim ‘40’ programının dekorunu düşündüğünüzde fonunda kırmızı, turuncu ve siyah bulunmakta. Sunucumuzun kıyafet rengi hep siyah. Psikolojik nedenleri dışında programda siyah kendisini çok güzel gösteriyor. Mavi, yeşil ve tonları. Yani kısacası canlı renkler hep güzel görünüyor. Asla tercih etmediğimiz renk beyaz. Çünkü kamera beyaz rengi pek sevmez. Benim yine kişisel tercihim ekranda ve belki günlük hayatta da kahverengi kıyafetleri ne giyerim ne de giymelerini tercih ederim. Benim ruhum çekilir. Çok karışık desenler, çok çizgili kıyafetler ekranda seyirciyi yorar, odağını kaydırır.

5- Mottonuz?

Asla vazgeçme!

Bizimlesin Kim!

ABD’nin en önemli moda etkinliklerinden biri olan Met Gala’da kırmızı halı yürüyüşü yine çok ses getirdi... Moda Antolojisi temasıyla gerçekleşen etkinlikte Kim Kardashian Marilyn Monroe’nun 5 milyon dolar değerindeki elbisesini giydi. Hollywood’un efsane sarışını Marilyn Monroe’nun, 19 Mayıs 1962’de dönemin ABD Başkanı John F. Kennedy’nin 45’inci doğum gününde giydiği elbiseyle geceye damgasını vurdu. Beğen yada beğenme ama törende en çok konuşulan isim olmayı başardı ve bizde diyoruz ki ‘Bizimlesin Kim!’

Mahperi Altun ile 5 soru 5 cevap