Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Çalışkan ve üretken Merve Arslan, markalarla fark yaratan çalışmalara imza atıyor, en çok da seyahat ediyor.

Merve Arslan ile 5 soru 5 cevap

Bugün sizlere moda tasarımcılığı, dekorasyon ve tekstil sektöründe markalara yaratıcı danışmanlık yaparak bir yol haritası çizen bir kreatif direktörden bahsedeceğim. Birçok markada yaratıcılığı ile dikkatimi çeken çalışkan, üretken ve vizyoner Merve Arslan ile güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

1- Merve Arslan neler yapıyor?

Aslında çok yönlü bir çalışma ve yaşam disiplinin içinde hayatı deneysel ve üretken yaşamaya çalışıyor diyelim. (Gülüyor) Pandemi ile birlikte (artık bu sözler her sorunun cevabında yer almaya başladı, ama gerçekten öyle) değişen hayatlarımıza işimi de adapte ederek, moda tasarımcılığın yanı sıra dekorasyon ve tekstil sektöründe markalara yaratıcı danışmanlık yaparak işimi ve hayatımı çok ayırmadan birbirini kapsayan bir düzende yaşıyorum.

Haberin Devamı

Çalıştığım markaların başında Tucas ve Dagi geliyor.

2-Evlerimizde küçük dokunuşlarla neler yapabiliriz?

Hayatımızın her alanında olduğu gibi mekanlarımızda da küçük dokunuşlarla çok fark yaratabiliriz. Ne istediğimize karar vermek ilk, hatta en önemli aşama. Evimizde görmekten hoşlandığımız malzemelere karar vermekle başlayabiliriz, doğal ağaç mı, metal mi, cam mı gibi, sonra ufak parçalarla bunları dekoratif olarak evimize adapte edebiliriz. Tabii ki her zaman yalınlaşarak değişime gitmek istediklerimizi daha rahat görmemizi sağlayacak.

Merve Arslan ile 5 soru 5 cevap

3- Sizin stil kodlarınız nelerdir?

Sanırım en büyük stil kodum; rahatlık ve yalınlık diyebilirim. Zamansız parçalar ve her sezon sıkılmadan giyebileceğim formlar ve dokular benim için çok önemli. Ev dekorasyonu için de aynı şey geçerli aslında, sürekli değişen trendler ile çok boğuşmadan, günün büyük bir kısmını geçireceğimiz rahat, ilham veren alanlar yaratmak önemli.

4- Stil sahibi olmak nedir?

Stil sahibi olmak aslında sadece satın alınan parçalar değildir. Bunu komple bir hayat düzeni şeklinde yorumlayabilirim. Ev hayatından sosyal hayatına yediklerin, içtiklerine, giydiklerin ve en önemlisi bunları yaşarken sergilediğin tavra kadar barındırabiliyor.

Haberin Devamı

5- Vizyonunuzu beslemek, geliştirmek adına neler yapıyorsunuz?

Bunun tek bir cevabı var benim için sanırım o da seyahat etmek, beni gerçekten her anlamda besleyen ve farklı bakış açılarını keşfetmemi sağlayan bir deneyim oluyor. Ve tabi bununla birlikte bulunduğum ortamdan kısa süreliğine de olsa uzaklaşmak dışardan bakmayı ve nereye doğru gitmem gerektiğini görmemi sağlıyor.

Derin mevzu!

Merve Arslan ile 5 soru 5 cevap

“Kim ya da ne olursak olalım hepimiz her sabah uyanınca ilk iş olarak giyiniyoruz. Moda, her gün kendimizi nasıl hissedip bunu dışarıya nasıl yansıttığımızla ilgilidir. Bu benim için derin bir mevzu!”

Miuccia Prada

Ne güzel ifade etmiş Prada...

Her sabah uyanınca mutlu uyanmanın en önemli kodlarından birisi de ne giyeceğini biliyor olmaktır, o yüzden size küçük bir tavsiyem olacak, yatak odanıza giysilerinizi asmak için çok yer kaplamayan küçük eşek askılık alın ve akşamdan ne giyeceğinize karar verip, askıya asın. Kemerinizden çantanıza kadar baktığınızda görmek sizi çok mutlu edecektir.

Haberin Devamı

Sabah kalktığınızda ne giyeceğim derdinden kurtulur, işinize geç kalmaz, kendinize 15-20 dakika ayırır güne güzel bir müzikle veya güzel bir kahveyle başlarsınız...