Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Kendi adını taşıyan markasıyla ilgili konuşan Mirale Cerica, “Özgünlük, farkındalıkla olur” dedi

Paris, Brüksel ve İstanbul hattında sürekli seyahat halinde olan Mirela Cerica markasının kurucusu Mirela Cerica, her işini aşkla yapan , hayatı seven ve seyahat etmenin kendisine verdiği hazla tasarımlarını yaratan eğlenceli, çok çalışkan bir kişi... Yurt dışında markasını iyi tanıtan başarılı bir tasarımcı. Kendisiyle hayallerini, modayı ve markasını konuştuk.

- Mirela Cerica neler yapıyor?

Bana bu soru ne zaman sorulsa cevabım hep aynı: Ben yine yeniden hayatımın, çok çalışmalı, aşkla dolu ve heyecanlı bir dönemindeyim. Midemde sayısız kelebeklerin uçuştuğu, Siena Rose’u yatırdıktan sonra geç saatlere kadar devam eden çalışma anlarımın, mood board ve styling detayları ile dolmuş ofis duvarlarımın, sevgilim ile arada yaptığımız kaçamak date night’ların, küçük küçük doldurmaya başladığım iş ve tatil olmak üzere çokça valizlerimin tatlı telaşesinin hakim olduğu günlerden geçiyorum.
Hem iş hem özel hayatımda -ki ben bunları hiçbir zaman ayıramadım aslında- pandemi öncesine döndüm. O dönem markamızın, Avrupa ayağını durdurmuştuk. Şu sıralar kaldığımız yerden devam ediyoruz. Başta Paris olmak üzere, yurt dışına açılma aksiyonlarını başlattık. Paris’te temmuz başında Fransız basınına özel bir lansman gerçekleştirdik. Eylülde ise başka bir davetle kış koleksiyonumuzun sunduk. Bu girişimlerimizin sonuçlarını görmeye başladık ve çok daha fazlasını kısa sürede duyuracağız.

Haberin Devamı

Mirale Cerica 5 soru 5 cevap

- Markanızın hikayesi nasıl oluştu?

Küçük yaşlardan itibaren, beni tanıyan herkesin ortak söylediği gibi, ben hep elinde kumaşları, boncukları, bulabildiği her türlü aksesuarla ki evdeki dekorasyon objeleri de dahil, kendine çeşit çeşit görünüm yaratan, apartman merdivenlerine bile kıyafetler çizen, sürekli farklı karakterlere bürünme hali olan bir çocukmuşum... İnşaat mühendisi bir anne-babanın en büyük çocuğu olarak, analitik düşünmenin önemiyle büyütüldüm. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri eğitimimi, Saint Martins ve IMA gibi ek eğitimler takip etti. Uzun yıllar perakende sektörünün lider firmalarında üst düzey yöneticilik yaptım. Hong Kong’a iş seyahatimde Fransız asıllı olan ruh eşimle tanıştım ve artık hayat, Paris, Brüksel ve İstanbul arasında mekik dokumayla farklı bir boyut kazandı. Bu şehirlerde kurduğum profesyonel ekiplerle, birçok firmaya kreatif alanın yanı sıra, koleksiyon oluşturma, marka konumlandırma, satın alma ve perakende stratejileri oluşturma gibi alanlarda danışmanlık hizmeti sunuyordum. İki yıl önce kendi adımı taşıyan ‘Mirela Cerica’ markasını kurdum.

Haberin Devamı

- Sürdürülebilirlik sizin için ne ifade ediyor?

Her sektör için söyleyebilirim ki bilinçli tüketimin çok çok önemli olduğu ve dünyanın bunun için bize yalvardığı ve bu yalvarışı duymayan bizlere kendince cezalar kesmeye ve bizi eğitmeye çalıştığı bir süreçten geçtik, geçiyoruz... Bu zinciri hem kırabilmek hem de daha doğru giyinebilmek için, doğru seçim yapıp uzun soluklu giyinebilecek parçalar almaya özen gösterdim hep. Sürdürebilirliği kendimce içselleştirmiş ve bunu markamın temel taşlarından biri yapmaya odaklanmış biri olarak ‘Kalıp, Kumaş, Dikim’ üçlüsü ben ve markamız için çok önemli. Tasarım dilimin özünde hep doğal kumaş, yüksek dikiş işçiliği ve çarpıcı detaylar ile zamansız bir parça yaratmak var.

Haberin Devamı

Mirale Cerica 5 soru 5 cevap

- Son dönemde birbirinin tasarımlarının aynısını yapma işine ne diyorsunuz?

Her alanda özgün olmanın yaşama biçimi olduğunu düşünüyorum. Orijinal olabilmenin temeli, farkındalığın yüksek olması ile mümkün. Bu kişi için de marka için de değişmez bir temel değer. Kendinizi sevip takdir etmek, yapabileceklerinizin, enerjinizin, potansiyelinizin farkında olmak zaten sizi veya markanızı herkesten bir adım öne taşıyor. Sonrasında samimiyet ve sahicilikle kendinizi veya markanızı donattığınızda zaten orjinalliği yakalamaya başlıyorsunuz. Hayalleriniz ve hedeflerinizi doğru tanımlayıp, doğru tarif ettiğinizde, bu yolda çok çalışıp potansiyelinizi sonuna kadar kullandığınızda ve DNA’larınızı doğru tanımladığınızda orijinal olmak kaçınılmaz oluyor.

- Mirela Cerica kadını nasıl bir kadın?

Stilinde ve yaşamında evrensel sınırlamaları tanımayan, güçlü ve kendisiyle mutlu kadınlar... Her parçada ilham verici bir şehrin ve özel bir hikayenin anlatıldığı modern, zarif ve sıra dışı koleksiyonlar sunuyor Mirela Cerica markası... Benim için dünyadaki en özel ve değerli varlık kadın. Müthiş bir hayranlığım, sevgim, koruma dürtüm ve hep bir araya getirme arzum var hemcinslerime karşı. Paylaşımcılığı, zarafeti, merhameti, zekası, her açıdan güzelliği gibi saymakla bitmez müthiş özellikleri olan kadın, bizim hem ilham kaynağımız hem de süper kahramanımız. Mirela Cerica kadınının ayakları yere her daim çok güçlü basıyor. Hep vizyonunu geliştiriyor. Herkesten önce kendini o seviyor ve sayıyor. Stili ise her bir kadının özel ve farklı olduğu gibi yine kendine has...