Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Ntforbarners ve Barners Group kurucusu Nevra Tuncer ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik

Nevra Tuncer, Ntforbarners ve Barners Group kurucusu... Ntforbarners’ın çizgisi her zaman özgün, zamansız ve yaşsız... Tuncer uzun yıllar moda sektörünün her alanında olmuş başarılı bir girişimci. Mağazalarında birçok dünya markasını ve Türk tasarımcıların çalışmalarını aynı zamanda kendi tasarımlarını da görebililirsiniz.
Sadelik sadece tasarladığı giysilerde değil, dokunduğu birçok işte de fark ediliyor.
Çok uzun yıllar İtalya’da Paris’te önemli tasarımcılarla iş birliği içerisinde olmak kendisine ve tasarımlarına başka dokunuşlar getirmiş ve o yüzden hedeflerinden biri dünyaya açılmak...
Ntforbarners’ı yakın bir zamanda dünyanın birçok noktasında görmemiz mümkün.

Haberin Devamı

1-Nevra Tuncer kaç yıldır moda sektörünün içerisinde?

23 yıldır lüks perakende sektöründe İthal ve yerli birçok markanın bulunduğu Barners Grubun kurucu ortağı ve Ntforbarners markasının kreatif direktörü ve tasarımcısıyım.

2-NT For Barners hikayesi nasıl başladı?

2017 yılında doğadaki dört element olan Ateş, Su, Toprak ve Hava’dan esinlenerek ilk koleksiyonumu hazırladım. Hızlı ve ulaşılabilir moda temel anlayışıyla gündüzden geceye taşınabilecek, az parçayla çok kombin yapılabilecek, sürdürebilirliğe hizmet eden uzun yıllar kullanılabilecek parçalardan oluşan koleksiyonlarımız yılda 6 ile 8 sefer üretim yapılarak dinamik bir hizmet vermekte...

Nevra Tuncer ile 5 soru 5 cevap

3-Sürdürülebilirlik markanız için ne kadar önem taşıyor? Neler değişti?

Sürdürülebilirlik, tüm sektörlerde olduğu gibi tüketimin son derece fazla ve müsrifçe olduğu moda dünyasında da günden güne önem kazanmakta. Elbette yüzde yüz sürdürülebilir kumaşlar ve malzemeler kullanmak ciddi bir bütçeyle sağlanabilmekte. Büyük markalar bu yatırımı yapmakta ve biz tüketicilere sunmakta. Kendi adıma bu konuyla ilgili yaptığım en önemli değişiklik, mağazalarımda satılmak üzere anlaşma yaptığım firmaların çoğunluğunun sürdürülebilir markalar olmasına özen göstermem. Kendi markam adına yaptığım hizmet ise, ‘az parça çok kombin’ anlayışı ile az tüketim uzun kullanım anlayışını tüketiciye kazandırmak.

Haberin Devamı

4-Her yaş, her beden giyilebilir tasarımlar Ntforbarners’ın olmazsa olmazları mı?

Ntforbarners’ın en önemli özelliği bedensiz olması. 36’dan 42 bedene kadar her bedendeki ve her yaştaki kadının rahatlıkla giyebileceği çok konforlu parçalardan oluşmakta. Zamansız elbiseler, rahat kesim beli lastikli pantolonlar, bağlamalı gömlekler, ceketler ve tamamlayıcı iç bluzları, koleksiyonun yapı taşlarını oluşturmakta.

5-Çalışan kadın giyinirken nelere dikkat etmeli?

Öncelikle çalışan kadın özgür, özgün, rahat, şık ve kendini doğru ifade edebileceği kıyafetler giymelidir. Duruşuyla, bilgisiyle ve tarzıyla kendine güvenen kadın tüm bunları yaptığı işe de direk yansıtır ve bir bütün ortaya çıkar.