Cadde Camdaki Kız Cana'nın babası Haluk kimdir, hangi oyuncu oynuyor? Haluk'u oynayan Erhan Yazıcıoğlu hayatı...

Camdaki Kız Cana'nın babası Haluk kimdir, hangi oyuncu oynuyor? Haluk'u oynayan Erhan Yazıcıoğlu hayatı...

03.03.2022 - 23:20 | Son Güncellenme:

Erhan Yazıcıoğlu, Camdaki Kız dizisinde Haluk karakteri ile izleyicinin karşısına çıkıyor. Oyuncu, dizide Cana'nın babasını oynayacak. Erhan Yazıcıoğlu, 1951 yılında İstanbul'da doğdu. Henüz 17 yaşındayken Şehir Tiyatrolarında figüran olarak oyunculuk kariyerine adım attı. Peki, Erhan Yazıcıoğlu kimdir, aslen nereli?

Camdaki Kız Cananın babası Haluk kimdir, hangi oyuncu oynuyor Haluku oynayan Erhan Yazıcıoğlu hayatı...

Kanal D'nin sevilen dizilerinden Camdaki Kız oyuncu kadrosuna, Hande Ataizi'nin canlandırdığı Cana tiplemesinin babası olarak Erhan Yazıcıoğlu katılıyor. Oyuncu Yazıcıoğlu'nunn kaleme aldığı bir de kitabı bulunuyor. Tiyatorunu yanı sıra seslendirme de yapıyor. İşte, Erhan Yazıcıoğlu hayatı ve dizileri...

Haberin Devamı

ERHAN YAZICIOĞLU KİMDİR?

Yazıcıoğlu, 1951 yılında dünyaya geldi. Babasının karşı çıkmasına rağmen 17 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları’na figüran olarak girdi. İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan emekli oluncaya kadar pek çok oyunda çeşitli roller canlandırdı. Tiyatro İstanbul, Sadri Alışık Tiyatrosu, gibi tiyatrolarda da konuk oyuncu ve konuk yönetmen olarak görevler aldı. Tiyatronun yanı sıra seslendirme ve seslendirme yönetmenliği yaptı.

1990'lı yıllarda TV'de yayımlanan "Seç Bakalım" adlı televizyon programıyla tanındı. 2000'li yıllarda "Şemsi Paşa Pasajı" ve 'Yeter Anne' gibi komedi dizilerinde rol aldı. 1995 yılında troid kanserine yakalandı. Geçirdiği ameliyat sırasında ses tellerinden birini kaybettiği için sekiz ay konuşamayan oyuncu, gördüğü tedaviden sonra tiyatroya döndü. 2011 yılında mide ve ince bağırsağında ortaya çıkan tümör nedeniyle tedavi gördü. Kenar Mahallenin Delikanlısı adlı kitabı 2013 yılında yayımladı.

Haberin Devamı

18 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildi. Yazıcıoğlu, Aralık 2015'te Şehir Tiyatroları'ndan istifa etti. 2017 yılında Aşk-ı Memduh adlı aşk-komedi türündeki oyunda rol alan sanatçı, 2019 yılında hayat öyküsünü esprili bir dille anlattığı "Fikrim Firarda" adlı tek kişilik tiyatro ve stand-up gösterisini sahnelemeye başladı.