Cadde Chris Rock: Will Smith bana saçma bir şaka yüzünden vurdu!

Chris Rock: Will Smith bana saçma bir şaka yüzünden vurdu!

05.09.2022 - 13:33 | Son Güncellenme:

Bu yıl 94'üncü kez düzenlenen Oscar ödül törenine; Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in saçlarıyla ilgili espri yapan Chris Rock'a attığı tokat damga vurmuştu. Dünya gündemine oturan skandal sonrası, Smith bir özür videosu yayınlamış ve "Chris benimle konuşmaya hazır değil" demişti. Rock ise geçtiğimiz günlerde bir gösterisinde Dave Chappelle tarafından kendisine yöneltilen "Tokat acıttı mı?" sorusu üzerine, dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Chris Rock: Will Smith bana saçma bir şaka yüzünden vurdu

Will Smith, 'King Richard' filmindeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü aldığı 94'üncü Oscar Ödül Töreni'ne tokat skandalıyla damga vurmuştu. Rock, Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in Alopesi hastalığı nedeniyle saçlarını kazıtmasıyla ilgili "Jada seni seviyorum, 'G.I. Jane 2'yi sabırsızlıkla bekliyorum" şeklinde espri yapmıştı. Bunun üzerine Smith, oldukça sinirlenmişti. Ünlü aktör, şakalar üzerine sahneye çıkıp, Chirs Rock'a tokat atmış ve "Karımın adını ağzına alma!" demişti.

Haberin Devamı

53 yaşındaki oyuncu, ödülünü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarıyla özür dilemiş ve, "Akademi'den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu güzel bir an" demişti. Will Smith'in, tokat attığı Chris Rock'tan özür dilememesi ise dikkat çekmişti.

Chris Rock: Will Smith bana saçma bir şaka yüzünden vurdu

DAVRANIŞIM KABUL EDİLEMEZDİ"

Tokat skandalıyla ilgili Will Smith'ten beklenen hamle, geçtiğimiz haftalarda gelmişti. Instagram ve YouTube hesaplarında paylaştığı altı dakikalık videoda pişmanlığını dile getiren oyuncu, bazı soruları cevaplamıştı. Oscar’daki ödül konuşması sırasında neden Chris Rock’tan özür dilemediğiyle ilgili bir soruya Will Smith, “O an benim için her şey bulanıktı” cevabını vermiş ve şöyle devam etmişti:

Haberin Devamı

Chris'e ulaştım ve bana gelen mesaj, henüz konuşmaya hazır olmadığı, hazır olduğunda bana ulaşacağıydı. Chris, senden özür dilerim. Davranışım kabul edilemezdi ve ne zaman konuşmaya hazır olursan buradayım. O an fark etmediğim şeylerden biri de bu hareketin ne kadar insanı kırabileceğiydi. Bu yüzden Chris'in annesinden özür dilemek istiyorum. Tüm ailesinden, özellikle Tony Rock'tan özür dilemek istiyorum. Tony ile harika bir ilişkimiz vardı, o benim adamımdı. Ve bu arkadaşlık artık muhtemelen onarılamaz.

"DİĞER ADAYLARIN ANINI ÇALDIM"

Will Smith, son üç ayını 'O anda yaşananları tekrar tekrar düşünerek ve anlayarak' geçirdiğini belirterek, yaptığı davranışın doğru olduğunu hiçbir şekilde düşünmediğini söylemişti. Aktör, ayrıca o gece orada bulunan diğer adaylardan ve kazananlardan da özür dileyip, "Anınızı çalmış olmak gerçekten kalbimi kırıyor. Üzgünüm demek yeterli değil" demişti.

Chris Rock: Will Smith bana saçma bir şaka yüzünden vurdu

"YAPTIĞIM EN KİBAR ŞAKAYDI"

Smith'in özrüne bir cevap vermeyen Chris Rock; tüm bunların ardından Dave Chappelle ile İngiltere turnesindeyken Liverpool'daki M&S Arena'daki tüm biletlerin tükendiği bir gösteri sırasında, Chappelle kendisine Oscar'ın skandal tokatını sorduğunda dikkat çeken bir yorumda bulundu.

DailyMail'de yer alan habere göre Chappelle; Rock'a "Tokat acıttı mı?" diye sordu. Rock ise, "Evet acıttı... Bana saçma bir şaka yüzünden vurdu, bu şimdiye kadar yaptığım en kibar şakaydı üstelik" cevabını vererek, şöyle devam etti:

Will 30 yıl boyunca mükemmel bir insan izlenimi verdi, ama sonra maskesini çıkardı ve bize geri kalanımız kadar çirkin olduğunu gösterdi. Sonuç ne olursa olsun... Umarım maskesini tekrar takmaz ve gerçek yüzünün nefes almasına izin verir.

Chris Rock: Will Smith bana saçma bir şaka yüzünden vurdu

10 YIL BOYUNCA MEN EDİLDİ

Öte yandan törene damga vuran olaydan sonra düşük bir profil gösteren Will Smith, 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve diğer Akademi etkinliklerinden de men edilmişti. Chris Rock'a ise tekrar Oscar'larda sunuculuk yapması teklif edilmiş, ancak komedyen bunu reddetmişti.