Cadde Çocukları ziyaret ettiler

Çocukları ziyaret ettiler

08.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hakan Altun ve eski milli futbolcu Tuncay Şanlı, İstanbul Altunizade Acıbadem Hastanesi’nde tedavileri devam eden Kahramanmaraş merkezli depremlerden yaralı kurtulan çocukları ziyaret etti.

Çocukları ziyaret ettiler

İkiliye, hastane direktörü Demet Çetin ve Ayşe Yıldız eşlik etti. Ünlü isimler, miniklerle sohbet edip, onlara moral verdi.

Haberin Devamı

Moral verdi

Pınar Altuğ, deprem bölgesi Hatay’a gitti. İlk günlerde İstanbul’dan yardım gönderen ve sosyal medya hesaplarından destek isteyen oyuncu, çadır kentleri dolaştı. Altuğ, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’le buluşup, Hassa’daki en uzak çadır kentlere ulaştı. Oyuncunun eşi Yağmur Atacan da uzun süre deprem bölgesinde kalıp, köylere yardım ulaştırmıştı.

Sohbet etti film izledi

CZN Burak lakabıyla bilinen Hataylı şef Burak Özdemir, yeniden bölgeye gitti. Depremin olduğu ilk gün bölgeye giden şef, önceki akşam yine Hatay’daydı ve çocuklarla zaman geçirdi. Gündüz saatlerinde miniklerle sohbet eden Özdemir, akşam ise film izledi. Şef, memleketine hem maddi hem de manevi destek vermeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Tilki: Oraları unutmayalım

Hatay’da çocuklarla zaman geçiren Aleyna Tilki, sosyal medya hesaplarından çağrı yaptı. Şarkıcı, “Şu an deprem bölgelerindeki ilgi azlığını düşündükçe, dünya görüşü ediniyorum. Oraları unutmayalım, milletimiz zor durumda...” diye yazdı. Tilki takipçilerine, çocuk olan çadır kentleri yazmalarını ve oralara da gidip miniklerle zaman geçireceğini belirtmişti.

‘Normalleşecek bir durum yok’

Defne Samyeli, deprem nedeniyle üzgün olduğunu belirtti. Şarkıcı, “Deprem gündemiyle ilgili ne konuşayım? Çok üzücü, normalleşecek bir durum yok. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Oradaki insanlara elimizden gelen yardımları yapmalıyız ve bu yaşananları unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

‘Acının derinliği tarif edilemez’

Doktor Cansen Yeni, bir depremzedeyle anısını paylaştı. Yeni, “Adıyaman’da oyuncak dağıtırken birisi yanıma 3-4 yaşlarında bir kız çocuğu getirdi. Kimseyle göz teması kurmuyor ve tırnağını ısırıyordu. ‘Onun annesi ölmüş ona da oyuncak verin’ dediler. Oyuncak uzatırken sadece bir saniyeliğine göz göze geldik, ruhundaki ve gözlerindeki acının derinliğini hiçbir kelime tarif edemez. O yüzden gündem depremden başka bir şey olamaz” açıklamasını yaptı.

Koruyucu aile olmak istiyor

Murat Kekilli, depremzede birkaç çocuğu evlat edinmek istediğini söyledi. Twitter’dan açıklama yapan şarkıcı, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na müracaat ettim. Belki inanmayacaksınız ama bu konuyla ilgili 300 binin üzerinde müracaat olduğu bilgisi geldi. Gel de bu milletle gurur duyma” dedi.