Cadde Çukur'un 'Cengiz Erdenet'i Mustafa Avkıran kimdir? Kaş yaşında ve nereli?

Çukur'un 'Cengiz Erdenet'i Mustafa Avkıran kimdir? Kaş yaşında ve nereli?

21.09.2020 - 15:17 | Son Güncellenme:

Çukur yeni sezon başladı ve birçok oyuncu kadroya dahil oldu. Bu isimlerde biri de ünlü oyuncu Mustafa Avkıran... Yılan Hikayesi, Kuzey Güney dizisiyle gönüllere taht kuran ünlü oyuncunun diziye girişiyle birlikte hakkındaki bilgiler merak konusu oldu. İşte Çukur'da 'Cengiz Erdenet'e hayat veren Avkıran'ın biyografisi...

Çukurun Cengiz Erdeneti Mustafa Avkıran kimdir Kaş yaşında ve nereli

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan ve bugüne kadar onlarca dizi ve filmde rol alan Mustafa Avkıran artık Çukur dizisinde... Avkıran dizide 'Cengiz Erdenet' karakterini canlandırırken 'Mustafa Avkıran kimdir? Kaş yaşında ve nereli?' sorusu epey bir soruluyor.

Haberin Devamı

MUSTAFA AVKIRAN KİMDİR?

Mustafa Avkıran, 1963 yılında Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezundur. Mezuniyetinin ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlamış bu arada Yüksek Lisansını Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda tamamlamıştır.

İlk oyunculuk deneyimini 1987 yılında Ateşten Günler dizisi ile yaşayan Mustafa Avkıran; Azize, Kaçak, Kuzey Güney, Yaprak Dökümü, Ezo Gelin, Kınalı Kar, Yılan Hikayesi gibi birçok projede yer almıştır.

1993 yılında kendisi gibi tiyatrocu Övül Avkıran ile evlenmiş ve bu evliliğinden Alaz isminde bir oğlu vardır.