Cadde Cüneyt Arkın'ın kitabında dikkat çeken detay! Orhan Gencebay ve Sevim Emre isyan etti

Cüneyt Arkın'ın kitabında dikkat çeken detay! Orhan Gencebay ve Sevim Emre isyan etti

29.03.2022 - 13:54 | Son Güncellenme:

Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Cüneyt Arkın’ın, 'Benim Kahramanım Türk Halkıdır' kitabında, yakın dostu Kemal Sunal ile birlikte bir arabeskçiden hiç hazzetmediklerini yazdı. Bahsedilen kişinin Orhan Gencebay olduğu iddiası magazin gündemine bomba gibi düştü. '2. Sayfa' programına bağlanan Gencebay ve Sevim Emre, bu iddiaya bakın ne yanıt verdi...

Cüneyt Arkının kitabında dikkat çeken detay Orhan Gencebay ve Sevim Emre isyan etti

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, önceki gün 'Eşimden önce ölmek isterim' başlığı ile Türk sinemasının yaşayan efsanelerinden Cüneyt Arkın, 'Benim Kahramanım Türk Halkıdır' kitabını köşesine taşıdı. Kitapta yer alan bölümlerden bahseden Eyüboğlu'nun, sikkat çeken yazısında "Kemal Sunal’lı anılardaki sevmediği arabeskçi..." başlıklı bölüm şöyleydi:

Haberin Devamı

"ARAP'TAN YÜRÜTTÜĞÜ ŞARKILARLA BİR ANDA MEŞHUR OLMUŞ ARABESKÇİ"
"Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan Cüneyt Arkın’ın anılar kitabında dört ayrı bölümde yer verdiği tek sanatçı var, o da Kemal Sunal. Sanatçı “Nasrettin Sunal” başlıklı bölümde arkadaşı için şunları yazdı:

“Kemal Sunal günümüzün Nasrettin Hoca’sıdır. Çok zeki bir sanatçıydı. Onunla beraber olmak, konuşup, şakalaşmak çok hoşuma giderdi. Bir gün Hilton’un lobisinde oturuyoruz. Gözü bir yere takıldı. Baktım, 60 yıllık müzik birikiminin üzerine çökmüş Arap’tan yürüttüğü şarkılarla bir anda meşhur olmuş bir arabeskçi. Asansöre bindi, yukarı çıktı. Kemal Sunal, ‘Bu herif gibiler ancak asansörle yükselir’ dedi.”

“İsminiz Neydi?” başlıklı bir başka bölümde yine Kemal Sunal, yine ikisinin de sevmediği arabeskçi var:
“Yılmaz Kalkavan’ın yemeğine davetliyiz. Kemal Sunal ve ben iki dirhem bir çekirdek giyinip, davetin yapıldığı otele gittik. Lobi kalabalıktı. Millet asansör bekliyordu, sıraya girdik. O meşhur arabeskçi yine geldi. Yanında televizyoncular, gazeteciler ve dostları vardı. Bizi görünce sevinir gibi yaptı, sonra sinsice sırıttı. ‘Kemal Bey, sizi görmek ne güzel çok sevindim. Bana resminizi imzalar mısınız?’ Aklınca dalgasını geçiyordu.

Haberin Devamı

Kemal hiç duraksamadı, fotoğrafını çıkardı: ‘Hay hay efendim, isminiz neydi?’

Cüneyt Arkının kitabında dikkat çeken detay Orhan Gencebay ve Sevim Emre isyan etti

‘Görmemiş’ başlıklı bölümden...
‘Kemal Sunal, sevmediği bir adamı anlatıyordu: ‘Öyle görmemiştir ki, çocuklarının oyuncak arabalarına özel şoför tutar.’ Cüneyt Arkın, yemeğe gittikleri bir restoranda Kemal Sunal’la garson arasında geçenleri şöyle yazdı:

Garson, Kemal Sunal’ın paltosunu isteyince, ‘Ne yapacaksınız?’ dedi. Garson, ‘Asacağım’ deyince Kemal paltosuna sarılıp, ‘Vah dostum vah! Demek asılacak kadar büyük bir suç işledin’ dedi."

'BAHSEDİLEN ÜNLÜ ORHAN GENCAY' İDDİASI
84 yaşındaki Cüneyt Arkın'ın kitabında bahsettiği, merhum sanatçı Kemal Sunal’la beraber hiç hazzetmedikleri arabesk şarkıcısının Orhan Gencebay olduğu iddia edildi.

Cüneyt Arkının kitabında dikkat çeken detay Orhan Gencebay ve Sevim Emre isyan etti

GENCEBAY ÇİFTİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU
Kitaptan dikkat çeken bu bölümlerin medyaya yansıması Orhan Gencebay ve hayat arkadaşı Sevim Emre'yi çileden çıkardı. TV8 ekranlarında yayınlanan 'Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa' programına telefonla bağlanan Orhan Gencebay ve Sevim Emre, bu iddialara yanıt verdi.

Haberin Devamı

KİTABI TOPLATTIRACAĞIZ!
Sert bir tepki veren Sevim Emre, "Avukatla konuştum hukuki olarak o kitabı toplattıracağız. Saygısızlığı hazmedemem böyle bir haberi hazmedemem Orhan Gencebay gibi bir değeri kitabının reklamını yapmak için hiç kimse kullanamaz. Müsaade etmiyorum" dedi.

Cüneyt Arkının kitabında dikkat çeken detay Orhan Gencebay ve Sevim Emre isyan etti

"OKUMAYA GEREK DUYMUYORUM"
Kitabı henüz okumadığını söyleyen Orhan Gencebay ise "Kitabı daha okumadım, okumaya da gerek duymuyorum. Sadece yalan dolan olduğunu görüyorum ve okumaya gerek duymuyorum. Cüneyt Arkın’a hayret ediyorum; ben ona ne yaptım ki bana böyle iğrenç davranıyor, böyle yalan söylemlerde bulunuyor. Ben filmlerini çok severek izlediğim sevgili, rahmetli Kemal Sunal ile hiçbir zaman yan yana dahi gelemedim maalesef" ifadelerini kullandı.

GÜL SUNAL: KEMAL BÖYLE KONUŞMAZ
Tartışmaya dahil olan Gül Sunal da 2000 yılında hayatını kaybeden eşi Kemal Sunal hakkındaki iddialarla ilgili '2. Sayfa' sunucularına bir mesaj yolladı.  Sunal, "Cüneyt Arkın yanlış hatırlıyor. Kemal kimse için böyle konuşmaz. Bu durumdan Kemal de inciniyor" açıklamasında bulundu.

Cüneyt Arkının kitabında dikkat çeken detay Orhan Gencebay ve Sevim Emre isyan etti