Defne Alphan

Defne Alphan

defnea@cnnturk.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Gizemli bir uçak kazası


İnsan çok büyük bir beklenti ile gitmediği filmlerin bile bir çıtanın üzerinde olmasını diliyor seyretmeye giderken. Passengers / Yolcular’ın da en azından Anne Hathaway ve Patrick Wilson’ı bir araya getirdiği için ilginç olabileceğini düşündüm. Bazı filmler için koştura koştura sinemaya gidilmese de, daha sonra evde DVD’den seyretmek zevkli olabiliyor. Ama ne yazık ki Yolcular’ı DVD de kurtarmaz...
Ronnie Christensen tarafından kaleme alınan senaryo, filmin en büyük zaafı. Hikâyeye gereksiz eklenmiş yan karakterler, anlamsız detaylar ve tatmin etmeyen final Yolcular’ı zayıf bir film yapmış.
Christensen, bu öykünün ‘inkâr ve gerçek’ hakkında olduğunu söylüyor. Kendisini bu filmi yazmaya iten
Gizemli bir uçak kazası
‘gerçek’ ise çocuğunun doğumu yaklaşırken hissettiği baba olma korkusu olmuş.

Kazazedelerle terapi
Film, bir uçak kazası ile başlıyor. Uçak bir kumsala düşer ve az sayıda şanslı yolcu kazadan sağ olarak kurtulur.
Genç bir terapist, yaşayan yolculara danışmanlık yapmakla görevlendirilir. Kısa bir süre sonra hastalar grup terapilerine gelmemeye başlar. Doktor Summers bir yandan, bu devamsızlığın nedenini araştırırken bir yandan da hastalardan birinin özel ilgisine direnmeye çalışmaktadır. Genç doktor, kazanın gelişimi ile ilgili hastaların ve havayolu şirketinin farklı açıklamalar yaptığını fark ettiğinde olayları soruşturmaya başlar.

Hathaway hayranları için
Bir insanın Yolcular’ı seyretmek için tek nedeninin Anne Hathaway hayranlığı olabileceğini düşünüyorum. Hathaway bir şaheser ortaya çıkarmasa da, ilk ciddi işini almış, genç ve naif doktor tipini başarıyla çiziyor. Onun ayağını kaydıran da yine zayıf senaryo olmuş. Kağıt üstünde Hathaway’den yapılması istenenler, derin düşünülmüş olmadığından çizdiği tip yeterince inandırıcı olmuyor. Filmde yeterli gerilim unsuru da yok.

YOLCULAR Passengers
Yönetmen: Rodrigo Garcia
Oyuncular: Anne Hathaway, Patrick Wilson, David Morse, Andre Braugher
imdb.com puanı: 5.8



Yumurta’dan süt çıktı
Gizemli bir uçak kazası



2008 yılını düşündüğümde sinemaya dair ilk hatırladıklarımın içinde “Halkın çok rağbet etmediği Yumurta, Siyad’dan en iyi film dahil sekiz ödül almayı hak ediyor mu?” tartışmaları var.
Semih Kaplanoğlu, Yumurta’dan sonra, üçlemenin ikinci filmi Süt ile bu hafta vizyonda. Dünya prömiyerini 65. Venedik Film Festivali’nde yapan film, gelecek kaygısı, değişim ve gençlik sancılarını konu ediyor.
Üniversite sınavını kazanamayan Yusuf, büyük bir tutku ile şiir yazmakta ve bu şiirler küçük çaplı edebiyat dergilerinde yayınlanmaktadır. Fakat bu şiirlerin de, sütün de Yusuf ve annesi Zehra’ya getirisi olmamaktadır. Annesinin gizli ilişkisinin farkına vardığında Yusuf’un aklı iyice karışır.

SÜT
Yönetmen: Semih Kaplanoğlu
Oyuncular: Melih Selçuk, Başak Köklükaya, Rıza Akın, Şerif Erol


Gizemli bir uçak kazası


Yıllardan 2707...
Mutant Chronicles / Mutant Günlükleri, bir oyundan filme uyarlanan, 23. yüzyılda geçen bir bilimkurgu. Buz Devri’nin sonlarında bir makine insan ırkını mutanta çevirme görevi ile dünyaya gelmiştir. Fakat bir kahraman o zaman bu dönüşümü engellemiştir. 2707 yılına gelindiğinde dünya dört gruba ayrılmıştır. Gruplar savaş halindedir. Savaş sırasında makine aynı görevle tekrar ortaya çıkar. Siviller ve askerler mutantlara dönüşmeye başlarlar. Bu dönüşümün önüne geçmek için, her biri faklı kabiliyetlere sahip bir ekip kurulacaktır.

Mutant Günlükleri Mutant Chronicles
Yönetmen: Simon Hunter Oyuncular: Thomas Jane, Ron Perlman, Devon Aoki, John Malkovich Süre: 111 dakika
imdb.com puanı: 5.5



Patlamadan geriye kalanlar
Şerif Reed’in emekliliği yaklaşmıştır. Çok yakında yerini oğluna bırakmayı planlamaktadır. Baba oğul Ölüm Vadisi’nde bir kafede kahvaltı ederlerken, bir kumarhane soygununa karışan üç kaçak benzin almak üzere mekâna gelirler. Çıkan anlaşmazlıklar sonucu silahlar ateşlenir ve istasyon bir anda alev alıp patlar. Civardaki herkes yok olur, sadece altı kişi hayatta kalır: şerif, oğlu, iki suçlu, bir doktor ve genç bir garson kız...

Davetsiz Gelen 2
No Man’s Land: The Rise Of Reeker
Yönetmen: Dave Payne Oyuncular: Michael Muhney, Robert Pine, Desmond Askew, Mircea Monroe
Süre: 88 dakika
imdb.com puanı: 5.1