CIMBIZ

Dünyanın en cazip ve yakışıklı bekarlarından George Clooney’nin Venedik’teki düğünü dünyada magazin haberlerinin baş konusu. Ne giymişler, kimler gelmiş, törenler ve kutlamalar...
Herkes bunu konuşuyor.
Bir de tabii, “Nereden nereye” deniyor... Evlilikten ağzı yanan yakışıklı aktör, o kadar inatla bir daha evlenmeyeceğini söylüyordu ki yıllardır... Hatta Michelle Pfeiffer’la iddiaya girmiş, 100 dolarla başlayan bu iddia, seneler içinde 100 bin dolara ulaşmıştı. Şimdi Pfeiffer’a bu parayı öder mi bilmem.
Bildiğim, kadın cinsinin birçoğunun gelin Amal Alamuddin’e diş bilediği... Lübnan asıllı İngiliz avukatla evlenmese, sanki Clooney kendilerine kalacakmış gibi gelini söven bir dolu yorum! Alamuddin’e karşı hisler aşk ve nefret şeklinde özetlense yeridir. Çünkü yeni gelini öve öve göklere çıkaranlar da var.

“BAK DA, ÖRNEK AL” TAVSİYELERİ...
Eğitimli, başarılı bir insan hakları avukatı... Güzel bir kadın... Clooney taktığı yüzükle onu ‘bunca yeminden ve seneden sonra evlenmeye layık tek kadın’ ilan etmiş oldu ya, Alamuddin istemeden başarılı ve yakışıklı erkekleri kendine bağlamak isteyen kadınların rehberi pozisyonunda artık. Her kadın programında ‘örnek alınması gerektiği’ tavsiye ediliyor!
Rivayete göre bir yardım gecesinde tanıştıklarında Alamuddin, Clooney’nin içinde bulunduğu grupla konuştuktan sonra oradan ayrılmış. Clooney inanamamış. Aktör, Alamuddin’in tekrar yanına gimiş. Gecenin sonunda telefonunu istemiş. Alamuddin vermemiş. Ertesi gün Clooney yine de onu bulmuş, yemeğe davet etmiş. Güzel avukat reddetmiş. Ne zaman ki anlamış Clooney, Darfur konusunda gerçekten çok etkili ve samimi, o zaman Alamuddin “Görüşebilirim sanki” demiş...

BULUNMAZ NİMET GİBİ DAVRANMAYINCA
Bu rivayetin doğruluğu önemli değil.
Aklımıza yatıyor ama değil mi? Bütün dağları yaratmış da olsalar erkeklere bulunmaz nimetmiş gibi davranmayan, kendi hayatı, kariyeri, arkadaşları, yapacak işi olan herkese kadın, erkek fark etmez- saygı duyuluyor. Bu kadınlar merak uyandırıyor. Peşine düşmeye değer bulunuyor.
Bu kadar basit.
Haa, bunu taktik olarak yapmak işe yaramıyor. Çünkü erkekler aptal değil. Öyle bir kadını oynamak değil, olmak lazım. O zaman bakın ne George Clooney’ler değerinizi bilip, sizi el üstünde tutacak...

Haberin Devamı

CIMBIZ

Haberin Devamı

SİHİRLİ ÇÖZÜM, DİRENMEMEK!

* Gündüz Starbucks’ta sıramı bekliyorum. Bir müşteri elindeki kahveyi çalışanlardan birine göstererek “Daha iyisini istiyorum. Şurubu fazla olmuş, beğenmedim” diyor. Starbucks elemanı, “Hemen değiştiriyorum efendim” diyerek müşterinin az şuruplu kahveyi tatmasını bekliyor. Beğendiğinden emin olunca da gülümseyerek işine devam ediyor. Şurupta bir sorun yoktu belki de... Sorgulamadı, direnmedi, “Hemen!” dedi.
* Akşam bilgisayar başındayım. Amazon siparişlerimde sorun var. Bir amazon elemanıyla chat’leşiyorum. Şikayetlerimi bir sıralıyorum ki, sormayın. Bana ilk yanıtı özür dilemek oluyor. Amazon’un müşterilerine stressiz ve güvenli bir alışveriş sağlamak mecburiyetinde olduğunu, bunu başaramadıkları için ne kadar üzgün olduğunu anlatıyor. Vaktimi ayırdığım için defalarca teşekkür ediyor. Durumu düzelteceğini söylüyor.
Müşterinin mal ve hizmetten bir şikayeti varsa, haklıdır. Haksız olsa bile... Özür dilenince, telafi etmeye çalışınca, müşterinin kızacak hali kalmıyor, tırnaklar içine çekiliveriyor.
Bunu anlamış ve her şartta müşteriyi memnun etmeye odaklı markalar da, kaçınılmaz olarak dünya markası oluyor. Diğerleri mahalle markalığından yukarı çıkamıyor.

Haberin Devamı