Cadde Enkaz yığınlarından nostaljik şarkılar

Enkaz yığınlarından nostaljik şarkılar

03.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hatay Antakya’da dünyanın ilk kez ışıklandırılan caddesi olarak bilinen turistik Kurtuluş Caddesi’nde, yıkıntılar arasında çevreye moral vermek isteyen antikacı Mehmet Sercan Sincan, hafif hasarlı iş yerini açarak kasetçalarıyla nostaljik şarkılar dinletmeye başladı.

Enkaz yığınlarından nostaljik şarkılar

Depremin izlerini silmek için nostaljik şarkılarla çevredekilere moral veren Sincan, “Müzik güzeldir, ruhu besler. Zaten benim dükkanımı bilenler bilir, müzik eksik olmaz. Hayatın devam ettiğinin bir göstergesi olsun” dedi. Çok sayıda yakınını ve dostunu kaybettiğini belirten Sincan, “Artık günleri saymıyoruz ancak yas 3 gündür. Gördüğünüz gibi biz tekrar bir enerji ve hayat akışının başlamasını istiyoruz” dedi. -HATAY DHA

Haberin Devamı

Bilet gelirini bağışlıyorlar

Hüseyin Avni Danyal ve Başak Daşman’ın yer aldığı ‘Kelepçe Kullanma Kılavuzu’ oyununun tüm bilet geliri, depremde zarar görenlere destek amacıyla İyilik Melekleri Derneği’ne bağışlanacak. Proje, 13 Mart’ta Tiyatrops sahnesinde seyirci karşısına çıkacak. Oyun, entelektüel bir kadının, inatçı ve mesleği bırakmakta olan bir polis tarafından sorgulanmasını konu ediyor.

Öğrenciye destek

AHBAP Derneği’nin başkanı Haluk Levent, depremzede üniversite öğrencilerine destek vereceğini söyledi. Şarkıcı, “Depremde ebeveyn kaybı yaşayan üniversite öğrencisi tüm gençlerimize, bir yıl süreli aylık 5 bin lira burs verme kararı aldık. Bu konuyla ilgili başvuruyu, en yakın zamanda ahbap.org sitesinden yayınlanacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Robin’i sahiplendiler 

Selin İmer ve Mustafa Ceceli, deprem bölgesindeki bir köpeği sahiplendi. Uzun süredir minik dostu bekleyen ikili, Robin adını verdiği minik dostla fotoğrafını Instagram’dan paylaştı. Evlerinde köpekle çektirdiği kareleri yayınlayan sosyetik isim, “Senden öğrenecek çok şeyimiz var” diye yazdı.

Dans dersi aldı

Rabia Soytürk, Kanal D’de ekrana gelen ‘Veda Mektubu’ dizisinde dans tutkunu Aslı’ya hayat veriyor. Oyuncu, karakterinin bu sevgisini en doğru şekilde yansıtabilmek için Dans Fabrikası’ndan özel ders aldığını belirtti. Aslı Gürel’le çalışan Soytürk, özellikle Jazz Funk- Street Jazz türlerinde eğitim aldı. Provalardan sonra dansa sevgisinin arttığını söyleyen oyuncu, fırsat buldukça devam edeceğini belirtti.