Cadde Filistin'e destek verin ünlü oyuncu 'Çığlık 7' kadrosundan çıkarıldı!

Filistin'e destek verin ünlü oyuncu 'Çığlık 7' kadrosundan çıkarıldı!

23.11.2023 - 13:47 | Son Güncellenme:

İsrail'in Filistin'e karşı saldırılarına tepki gösteren Meksikalı oyuncu Melissa Barrera, 'antisemitist' (Yahudi düşmanı) olarak değerlendirilerek 'Çığlık 7' filminin kadrosundan çıkarıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan ünlü isim, "Sessizlik benim için bir seçenek değil" diyerk insan haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti. Barrera'nın kovulmasının ardından, Jenna Ortega da yapımdan ayrıldı.

Filistine destek verin ünlü oyuncu Çığlık 7 kadrosundan çıkarıldı

Derleyen: Buse Bulat / Milliyet.com.tr
1996 yılından beri devam eden 'Scream' (Çığlık) serisinin 33 yaşındaki Meksikalı yıldızı Melissa Barrera, sosyal medya hesaplarında İsrail ile savaş halinde olan Filistin için destek paylaşımları yapmasının ardından 'Çığlık 7' filminin kadrosundan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Ünlü isim, söz konusu paylaşımlarında 'Gazze'ye toplama kampı gibi davranıldığını' ve yaşananların Filistin halkına yönelik bir 'soykırım' olduğunu dile getirerek; İsrail'i 'sömürgeleştirilmiş' bir toprak olarak nitelendirdi ve 'medyayı kontrol eden' Yahudilerle ilgili kinaye içeren bir içerik yayınladı.

Filistine destek verin ünlü oyuncu Çığlık 7 kadrosundan çıkarıldı

"NEFRETE TOLERANS GÖSTERMİYORUZ"

Korku serisinin son iki filminde rol alan ve bir sonraki filmi çekmek üzere olan aktrisin, bu nedenle yapım şirketi Spyglass tarafından 'nefret söylemi sınırını aştığı' gerekçesiyle işten çıkarıldı açıklandı. Yapım şirketinin sözcüsü Variety'ye konuşarak; "Spyglass'ın duruşu son derece nettir: Nefret söylemi sınırlarını alenen aşan her türlü yanlış atıf da dahil olmak üzere antisemitizme ya da herhangi bir şekilde nefretin kışkırtılmasına tolerans göstermiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Filmin yönetmeni Christopher Landon, gelen tepkilerin ardından "Her şey berbat. Bağırmayı kesin. Bu kararı ben vermedim" açıklamasında bulundu.

Filistine destek verin ünlü oyuncu Çığlık 7 kadrosundan çıkarıldı

"İNSAN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Barrera ise projeden çıkarılasının ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Her şeyden önce Antisemitizm ve İslamofobiyi kınıyorum. Herhangi bir insan grubuna karşı her türlü nefret ve önyargıyı kınıyorum. Gururlu bir Meksikalı olarak, bana sesimi duyurma ayrıcalığı sağlayan bir platforma sahip olmanın sorumluluğunu hissediyorum ve bu nedenle bunu önemsediğim konular hakkında farkındalık yaratmak ve ihtiyacı olanlara sesimi duyurmak için kullanmaya çalışıyorum. Din, ırk, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim veya sosyo-ekonomik statüden bağımsız olarak bu dünyadaki her insan eşit insan haklarını, saygınlığı ve elbette özgürlüğü hak eder. Daha fazla ölüm olmaması, daha fazla şiddet olmaması ve barış içinde bir arada yaşamamız için gece gündüz dua ediyorum. En çok ihtiyacı olanlar için konuşmaya, barış ve güvenlik için, insan hakları ve özgürlük için savunuculuk yapmaya devam edeceğim. Sessizlik benim için bir seçenek değil.

Filistine destek verin ünlü oyuncu Çığlık 7 kadrosundan çıkarıldı

JENNA ORTEGA DA FİLMDEN AYRILDI

Melissa Barrera'nın filmden çıkarılmasının arından, serinin bir diğer yıldızı Jenna Ortega'dan radikal bir karar geldi. 21 yaşındaki aktris, 'Wednesday' dizisinin ikinci sezonu için Nisan ayında İrlanda'ya gideceğini ve çekimlerin yaz dönemine kadar süreceğini bildirerek; programının 'Çığlık 7' ile çakıştığını söyleyip yapımdan ayrıldı.

Filistine destek verin ünlü oyuncu Çığlık 7 kadrosundan çıkarıldı

Deadline'ın haberine göre; Jenna'nın ayrılışının rol arkadaşı Melissa Barrera'nın İsrail-Hamas savaşıyla ilgili paylaşımları nedeniyle kovulmasının ardından istifa ettiği söylentileri, gerçeği yansıtmıyor.

Yazarlar