Cadde 'Filmi izleyince sarsıldım'

'Filmi izleyince sarsıldım'

09.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Şahane Damat’ta İlknur karakterini canlandıran Leyla Göksun, vizyondaki ‘Muna’ filminde ise Filistin’e giden bir doktoru oynuyor. Göksun, “Filmin senaryosunu okurken etkilendim, izleyince ise sarsıldım. Gerçekten bir doktor olsam Filistin, Suriye gibi yerlerde çalışabilirdim” dedi

Filmi izleyince sarsıldım

- Filmin senaryosunu okuyunca neler hissettiniz?

Haberin Devamı

Yapımcı ve yönetmenle ilk görüşmemde Gazze’de yaşanmış gerçek bir hikaye anlattılar. Küçük bir kızın savaşta yaşadıkları hakkında çok etkileyici bir hikayeydi. Senaryoyu okuduktan sonra daha çok etkilendim. İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşın yaşamları nasıl etkilediğine dair bir insanlık dramı.

- Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?

Filmi izleyince sarsıldım

Doktor Ela karakterini canlandırıyorum. Yeryüzü Doktorları’na bağlı olarak, savaş mağdurlarına yardımcı olmak için gönüllü olarak Filistin’e gidiyor. Filistin’e gitmeden önce kendi hayatında travmatik bir dönemden geçiyor. Ela, ilk başta çok donuk ve hissiz hayata karşı. Fakat Filistin’de yaşanan zorluklarla yüzleştikçe tamamen bir değişim geçiriyor. Özellikle Muna’yı bulduktan sonra hayata tekrar bağlanıyor. Muna ona o yaşlardaki kaybettiği kızını hatırlatıyor ve aralarında kuvvetli bir bağ oluşuyor.

Haberin Devamı

- Daha öncede ‘Doktorlar’ dizisinde benzer bir karakteri canlandırmıştınız. Filme faydası oldu mu?

Büyük avantajı oldu. ‘Doktorlar’ dizisinden önce gözlemci olarak ameliyatlara girmiştim. Hastane sahnelerinde bunlardan faydalandım.

- Dram türü bir film. Çekimler bittikten sonra hayatınızda değişimler oldu mu?

Belki gerçekten bir doktor olsam Yeryüzü Doktorları’na bağlı olarak Filistin, Suriye gibi yerlerde çalışabilirdim. Yine de bir oyuncu olarak bunları aktarabilmek de önemli. Bu yaşananlara seyirci kalarak yardımda bulunamayız. Savaşa sebep olan faktörleri ve devlet politikalarını sorgulatabilecek bir film.

- Filmi izledikten sonra neler hissettiniz?

O kızın başına gelenlerin gerçek olduğunu bilmek insanı derinden sarsıyor. Savaş her yerde yıkıcı. Akla, ‘Biz oradaki insanlar için neler yapıyoruz?’ sorusu geliyor.

- Çekim süreci nasıldı?

Yapı olarak uygun olduğu için Tarsus’ta çekildi. Çekimleri beş haftada tamamlandı.

- Babanız Türk, anneniz İngiliz... Sizin bakış açınız nasıl?

İngiltere’de büyüdüm. Farklı dinlerden arkadaşlarım oldu. Hoşgörülü olmak önemli...İnsanlar farklılıkları kabullenmedikçe bu savaşlar devam edecek.

- Filmle birlikte Altın Portakal Film Festivali’ne aday oldunuz. Nasıl bir his?

Haberin Devamı

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ilk defa aday oldum. Bunun gibi hayata dair önemli hikayeleri aktaran yapımlarda, festival filmlerinde yine oynamak isterim.

‘Bugüne kadar iyi rollerde oynadım’

Filmi izleyince sarsıldım

- ‘Şahane Damat’ dizisinin çekimleri nasıl gidiyor?

Bir magazin gazetesinin genel yayın yönetmenini canlandırıyorum. Gıcık, hırslı ve insanları hor gören bir kadın. Hayatı kendisinden ibaret görüyor. Bütün derdi nişanlısı... Melike karakteriyle nişanlısının aralarında bir şeyler olduğunu sezmeye başlıyor ve nişanlısını kaptırmamak için uğraşıyor.

- Karakterle ilgili nasıl tepkiler aldınız?

Karakter hakkında kötü şeyler yazıldı ki bu iyi bir şey. Demek ki hisler seyirciye geçmiş. Dizide Melike’yi (Burcu Özberk) küçük görüyorum, aşağılıyorum. Bugüne kadar genelde iyi rollerde oynamıştım ama bu çok farklı.

- Senaryo seçimine nasıl karar veriyorsunuz?

Zengin kız - fakir erkek gibi klişe senaryoları motive olmadığım için kabul etmiyorum. Hikayenin, işlenişin, karakterlerin inandırıcı olması gerektiğini düşünüyorum. Farklı rolleri tercih ediyorum.