Cadde 1999 depreminde enkaz altından çıkarılmıştı! 'Unutmak ne mümkün'

1999 depreminde enkaz altından çıkarılmıştı! 'Unutmak ne mümkün'

08.02.2023 - 12:47 | Son Güncellenme:

1999 yılındaki Gölcük Depremi'nde ailesiyle birlikte göçükten çıkarılan Gizem Güven, 10 ilimizde yıkıcı etkiye sahip 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin ardından duygulandıran bir mesaj paylaştı.1999'da enkazdan kurtulduğu sırada henüz 5 yaşında olduğunu belirten Güven, "Bunca yıl geçti daha büyük bir felaket ile kalplerimiz deprem bölgesinde atıyor" dedi.

1999 depreminde enkaz altından çıkarılmıştı Unutmak ne mümkün

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 şehri etkileyen 7.7'lik depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 108 oldu. İki deprem ülke genelinde büyük üzüntüye neden oldu.

Haberin Devamı

Televizyon ve sanat dünyasının ünlü isimleri de sosyal medya hesaplarından geçmiş olsun paylaşımlarında bulundu. Bu isimlerden biri olan Gizem Güven, duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

1999 depreminde enkaz altından çıkarılmıştı Unutmak ne mümkün

"AYNI ACI, AYNI ÇARESİZLİK"

1999 yılında Gölcük'teki evleri yıkılan ve yaralı kurtulan oyuncu Gizem Güven, yıllar önce yaşadıklarını takipçileri ile paylaştı:

Henüz 5 yaşındaydım o felaket gün ailemle enkaz altından çıktığımızda... Unutmak ne mümkün. Ve bunca yıl geçti (!) daha büyük bir felaket ile kalplerimiz Deprem bölgesinde atıyor. Aynı acı, aynı çaresizlik, dinmeyen aynı umut ile…

1999 depreminde enkaz altından çıkarılmıştı Unutmak ne mümkün

DEPREM ÇANTASI UYARISI

Gizem Güven, daha önce yaptığı açıklamada; "Gölcük'te yaşadığımız depremde oraya iki günlüğüne gitmiştik. Ne zaman ne olacak, nerede yaşanacak belirsiz. Deprem çantasını ihmal etmemek lazım. Çünkü o gece sonunda hepimiz bir damla su arıyorduk. Tedbir almakta ve hazırlıklı olmakta fayda var" demişti.

1999 depreminde enkaz altından çıkarılmıştı Unutmak ne mümkün