Cadde Hayali rahip olmak

Hayali rahip olmak

16.11.2008 - 10:44 | Son Güncellenme:

Türk asıllı İngiliz vatandaşı Matthew Ahmet, Şaolin tapınağında zorlu bir eğitimden geçiyor

Hayali rahip olmak

Çocukluk hayallerini gerçekleştirmek için 3 yıl önce Şaolin rahiplerine katılan Türk asıllı İngiliz vatandaşı Matthew Ahmet, bugün tapınağın umut vaadeden öğrencilerinden birisi.

Bugün 20 yaşında olan Ahmet, 11 yaşındayken Londra'daki Dominion Tiyatrosu'nda ilk kez gösterilerini izlediği Şaolin rahiplerine 17 yaşında katılmış.

Babası Metin'in 5 yıl önce yumurtalık kanserine yakalanmasının ardından hayatını sorgulamaya başlayan Ahmet, 2005 yılında babasının sağlığına kavuşmasıyla birlikte, üniversiteye gitmek yerine ailesinden aldığı parayla Çin'e gitmiş.

Londra'daki dövüş sanatları hocasının yardımıyla Henan eyaletinde bulunan Şaolin tapınağına öğrenci olarak kabul edilen Ahmet, deneme süresi olarak belirlenen ilk bir yılında fiziksel olarak çok acı çektiğini, buna karşın hayallerini gerçekleştirdiği için hiç bu kadar mutlu olmadığını söylüyor.

Her sabah saat 5'te kalkan Ahmet, diğer öğrencilerle birlikte her gün 10 saati aşkın süren zorlu ve yorucu egzersizlere katılıyor.

Üzerine giydiği cüppesi ve yemek tası dışında herhangi bir eşyası olmadığını belirten Ahmet, tapınakta penceresiz ve eşyasız bir odada tahta bir yatağın üzerinde yattığını söylüyor.

Geçen yıl kendisini ziyarete gelen annesinin gördüğü değişim karşısında hem çok şaşırdığını hem de çok mutlu olduğunu vurgulayan Ahmet, bu yıl başında yaşıtı olan Çinli bir kızla evlenecek.

Şaolin tapınağının bir üyesi olmasına karşın rahiplik yemini etmediği için evlenmesine izin verilen Ahmet, gelecekte İngiltere'ye dönse bile tapınaktakilerle bağını koparmayacağını belirtiyor.