Cadde Hüzünlü veda...

Hüzünlü veda...

05.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sinema ve televizyon dünyasında iz bırakan işlere imza atan Türker İnanoğlu, dün son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü yapımcının cenazesine siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Hüzünlü veda...

Mesut Yılmaz - ‘Bay Sinema’ olarak anılan Türker İnanoğlu, (88) son yolculuğuna uğurlandı. Yapımcı ve yönetmen, Maslak’ta kurduğu Maslak Show Center’ın (TİM) sahnesinde düzenlenen veda töreninin ardından Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Kanlıca’daki aile mezarlığına defnedildi. Veda töreni Türker İnanoğlu’nun hazırladığı, kendi hayat hikâyesinin anlatıldığı barkovizyon gösterisiyle başladı. Sunuculuğunu İnanoğlu’nun damadı Cüneyt Özdemir’in yaptığı törende Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere birçok kişi konuşarak, İnanoğlu’yla anılarını anlattı. İnanoğlu’nun eşi Gülşen Bubikoğlu, oğlu İlker İnanoğlu, kızı Zeynep İnanoğlu Özdemir, torunu Mavi ve damadı Cüneyt Özdemir törende hazır bulunarak, taziyeleri kabul etti. Tören ve cenazeye, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un yanı sıra Orhan Gencebay, Zafer Ergin, Hülya Avşar, Emel Sayın, Hülya Koçyiğit, Cem Yılmaz, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Nehir Erdoğan, Timur Savcı, Fatih Aksoy ve Bülent Eczacıbaşı gibi isimler katıldı. 

Haberin Devamı

Hüzünlü veda...

‘Sergisini açacağız’ 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atlas Sineması Müzesi’nde Türker İnanoğlu sergisi açılacağını söyledi. Ersoy, “Yaklaşık üç ay önce Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya geldik. Zaman zaman sağlığı izin verdiği anlarda kültür ve sanat konusunda fikirlerini sunmasını istiyorduk. Çok faydalı ve değerli bir insandı. Haziran ayında Atlas Sineması Müzesi’nde Türker İnanoğlu sergisi açmaya karar verdik. Ben bir insanın en büyük eserinin yetiştirdiği insanlar olduğuna inanıyorum” dedi. 

‘İçimden parça kopmuş gibi’ 

Babasından duygu dolu sözlerle bahseden İlker İnanoğlu, “Çok mükemmeliyetçi bir adamdı. Çok sert babaydı. Karşında halen çocuk gibiyim. Vefat ettiği zaman, rahatlarım baskı kalkar zannediyordum üstümden ama çok zormuş. İçimden parça kopmuş gibi hissediyorum” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Hüzünlü veda...

‘Çalışkan ve disiplinliydi’ 

Zeynep İnanoğlu Özdemir, “Babam önemsediği konuları kimseye emanet etmezdi. Bugünü de kendisi planladı. Hazırlıklar acıyı azaltmıyormuş. Her zaman detaylara hâkimdi. Çalışkan, disiplinli ve gururluydu. Duygularını göstermemekle beraber, aşırı duygusaldı” şeklinde konuştu. 

‘Birlikte mücadele verdik’ 

50 yıldır birlikte olduğu eşi Gülşen Bubikoğlu, “Mücadele verdik. Hastalık olarak zorlu zamanlardan geçtik. Belki huzur bulduğu için mutluyum” dedi. 

‘Sinemaya yaşam verdi’

Orhan Gencebay: Bu dünyada görevini en üst düzeyde ve başarıyla yapan abimizdi. 

Hülya Avşar: Çok önemli birini kaybettik. Kendisine her zaman saygı duyduran biriydi.

Ali Sunal: Aramızdaki müthiş yaş farkına rağmen, beni herhalde en ilgili, dikkatli ve güzel dinleyen insanlardan biriydi. 

Kerem Alışık: Çocukluğumdu. Kendisi sinemaydı. Sinemaya yaşam verdi. 

Zafer Ergin: 18 senedir beraber ‘Arka Sokaklar’da yürüdük. Büyük bir kayıp. Bıraktığı her şey kendisine yakışır büyüklükte. 

Erol Evgin: 40 yılı aşkın süredir birlikte çok çalışmalar yaptık. Türk sinemasının duayeniydi. 

Gül Sunal: Sinemacı olarak çok takdir ettiğimiz bir dostumuzdu.

Nehir Erdoğan: Sadece mesleğimde çok önemli dokunuşları olan büyük bir çınarı kaybetmedim, bir çoğumuza babalık etti Türker Abi.

Haberin Devamı

İlyas Salman: Büyüğümüzü kaybettik. Yeşilçam’ın büyük direği gitti. Bir nesli kaybediyoruz yavaş yavaş...