Caddeİlham Gencer, 'Bak Bir Varmış Bir Yokmuş'un hikayesini anlattı

İlham Gencer, 'Bak Bir Varmış Bir Yokmuş'un hikayesini anlattı

20.01.2020 - 09:13 | Son Güncellenme:

Usta sanatçı İlham Gencer'in seslendirdiği 'Bak Bir Varmış Bir Yokmuş' adlı eser  yayınlandığı 1961 yılından tam 58 yıl sonra ikinci kez piyasaya çıktı. Gencer’in sesinden eserin altı farklı versiyonunun bulunduğu albümün imza günü önceki gün Kadıköy'de gerçekleştirildi.

İlham Gencer, Bak Bir Varmış Bir Yokmuşun hikayesini anlattı

İmza gününde şarkının hikayesini paylaşan İlham Gencer, "Rahmetli Fecri Ebcioğlu şarkının orijinal Fransızca müziğine sözler yazmış, sözleri vapurda aklına gelmiş hemen elindeki sigaranın kağıdının üzerine not etmiş, koşarak bana geldi, sözleri alınca iki dakikada şarkıyı hazır ettim."

Haberin Devamı

"Kayıt için Yeşilköy'de bir stüdyoya gittik, o zaman Türkiye'de  plak kaydı yapan bir stüdyo var, o da  havalimanının dibinde, biz kayıt yaparken uçaklar yüzünden sürekli sigortalar atıyordu, kaydedene kadar çok uğraştık. Plakla da basmak için de Türkiye'de plak baskı stüdyosu olmadığı için kayıtları plağa basılsın diye Çekoslovakya'ya gönderdik" dedi. 

Albümün imza gününe deneyimli oyuncu Nilgün Belgün de katıldı.

KEŞFETYENİ
İlk paylaşım! Adem Kılıççı ile aşk iddialarına yanıt
İlk paylaşım! Adem Kılıççı ile aşk iddialarına yanıt

Cadde | 10.06.2025 - 16:32

Survivor macerası sona eren All Star yarışmacısı Aycan Yanaç, adaya veda ettikten sonra Türkiye'ye döndü. Instagram hesabından ilk paylaşımını yapan Aycan Yanaç, "Hepsini geride bıraktım" dedi.

Yazarlar