Cadde Kraliçe'den tartışma yaratacak sözler! 'Çok şükür gelmiyor'

Kraliçe'den tartışma yaratacak sözler! 'Çok şükür gelmiyor'

16.07.2022 - 16:41 | Son Güncellenme:

Meghan Markle ve Prens Harry'nin saraydan ayrılmalarının üzerinden 2 yıldan fazla süre geçse de sular durulmuyor. Çiftin ayrılıklarından sonra gerçekleşen bütün özel kraliyet buluşmaları tüm dünyada gündem olmaya devam ediyor. Son olarak ortaya çıkan bazı detaylar ise yine çok konuşulacak.

Kraliçeden tartışma yaratacak sözler Çok şükür gelmiyor

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Prens Harry ve Meghan Markle'ın kraliyet ailesinden ayrılıp ABD'ye taşınmalarının üzerinden iki yıldan fazla zaman geçti ama çift dünya gündeminden bir türlü düşmüyor. Hâlâ haklarında birçok şey söylenmeye, yazılmaya ve konuşulmaya devam ediyor. Tom Bower'ın, "İntikam: Meghan, Harry ve Kraliyet Ailesi Arasındaki Savaş" adlı yeni çıkan kitabında Buckingham Sarayı'nda Meghan ve Harry'e nasıl bakıldığıyla ilgili çok çarpıcı detaylara yer verildi.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ OLAN KRALİÇENİN YANINDA DURMAKTI

Kitabın değindiği konulardan biri Harry ve Markle'ın kraliçe ile olan ilişkileri oldu. Kitaba göre Harry ve Markle yalnızca kendi statüleri için Kraliçe ile yakın görünmeye odaklanıyor. Ayrıca Kraliçe'nin Haziran 2022 Jübilesi planlama aşamasındayken, çift II. Elizabeth'in yanında balkonda görünmeye niyetliydi ancak Charles bu fikre pek hevesli değildi. Oğlu ve gelininin VIP bölümlerinde tutulmasını ancak kraliyet arabasına binmemesini tercih etti. Meghan'ın görüşüne göre bunlar yetersizdi çünkü dijital film platformları için Meghan'ın değeri Kraliçe'nin yanında durmaktı.

Bununla birlikte Harry ve Markle yeni doğan kızlarını da Jübile'ye götürdü, kızlarına Kraliçe Elizabeth'in babası ve yakın ailesi tarafından kullanılan bir takma ad olan Lilibet adını verdiklerini duyurdu. Ancak saray daha sonra BBC'ye Kraliçe'ye bu ismi kullanmaları için ona danışılmadığını söyledi.

Kraliçeden tartışma yaratacak sözler Çok şükür gelmiyor

'ÇOK ŞÜKÜR MEGHAN GELMİYOR'

Kitapta yazanlara göre özel kraliyet buluşmalarından biri 17 Nisan 2021'de, Kraliçe II. Elizabeth'in kaybettiği eşi Prens Philip'i anarken gerçekleşti. Kitaptaki alıntıda anma töreni babası Prens Charles, erkek kardeşi Prens William ve kraliyet görevlerini bırakan Harry için garip bir olay olarak tasvir edildi. Harry ailesinden ayrıldığından beri askeri unvanlarından sıyrılmıştı ve törenlerde bu sebeple İngiliz askeri üniforması giyemedi. Kitapta yazanlara göre saraya yabancılaşmış Harry'yi dışlamamak için kraliyet erkeklerinin geri kalanı St. George Şapeli'ne yürürken üniforma yerine takım elbise giymişti. Ancak bundan bir ay sonra Harry'nin büyürken kapana kısılmış hissetmekten şikayet ettiği ve İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılma kararını 'büyürken çektiği acı döngüsünü kırmak için' aldığını söylediği, 'Göremediğin Ben' isimli podcast programı yayınlandığında işler daha da garipleşti.

Haberin Devamı

Anma töreninde Meghan Markle ise şahsen orada değildi ancak Prens Harry tören için İngiltere'ye gelmişti. Tom Bower'ın ise kulislere bomba gibi düşecek bir diğer iddiasına göre, Markle'ın törene gelmemesi üzerine Kraliçe yardımcılarına, "Çok şükür Meghan gelmiyor" dedi. Prens Philip için düzenlenen anma töreni, Harry ve Markle'ın doğmamış oğulları Archie'ye yapılan ırkçılığın ABD'ye yerleşmelerinin büyük bir parçası olduğunu söylediği Oprah Winfrey röportajından çok kısa bir süre sonra gerçekleşmişti. Meghan Markle'ın ifadelerine göre oğulları Archie için, "Bebeğiniz ne kadar siyah olacak?" diye bir soru yöneltilmişti.

Haberin Devamı

AKSAN DEĞİŞİKLİĞİ GÖZLERDEN KAÇMADI

Ayrıca Kraliyet Jübilesi'nden sonra zihinsel sağlığın önemi hakkında konuşmak için Harry ilk kez bir videoda görüldü. Kraliyet rollerini bıraktıktan sonra mali açıdan bağımsız olmak için zihinsel sağlık uygulaması BetterUp ile anlaşma imzalayan Harry olimpiyat altın madalyalı snowboardcu Chloe Kim, psikolog Adam Grant ve BetterUp üyesi Blu Mendoza ile bir dizi röportaj yaptı. 

Kraliçeden tartışma yaratacak sözler Çok şükür gelmiyor

Bu röportajlarda Harry'nin aksanındaki bazı değişiklikler ise dikkatlerden kaçmadı. Uzmanlara göre Harry'nin aksanındaki değişiklikler değişen kraliyet statüsünü ortaya koyuyor. Şık tanıtım klibinde, Harry'nin aksanı kulağa kraliyetteki akrabalarından biraz farklı geliyor. London Speech Workshop'un kurucusu olan konuşma ve aksan uzmanı Emma Serlin'e göre Harry'nin aksanındaki değişiklikler onun asil olmaktan daha çok 'halktan' olduğunu gösteriyor. Serlin, Harry'nin aksanı için şunları söyledi:

"Harry'nin aksanı artık üst sınıftan ziyade çok daha orta sınıf. Klasik bir Harry tarzında, bildiğimiz şeyi yapıyor. Arkadaş canlısı, büyüleyici prens insanlarla bağlantı kuruyor. O annesinin (Diana) oğlu. Harry artık Kraliyet Ailesi'ni neredeyse hiç görmediğine göre artık onlarla aynı çizgide olmamakla kalmıyor, aynı zamanda onlar gibi vakit de geçirmiyor. Bu yüzden aksanını, her gün tanıştığı ve gördüğü insanlarla daha fazla bağlantı kurmak için güncelledi."

Yazarlar