Cadde LEZZET ŞÖLENİ!

LEZZET ŞÖLENİ!

14.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

LEZZET ŞÖLENİ

LEZZET ŞÖLENİ
‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, bugün okuyucularımız için Zuppa Imperiale, Dentice su Salsa ve Bigne Di San Giuseppe tarifi verdi. Sosyal medya fenomeni Michele, Gabriella, Daniela ve Elia Cedolin Kardeşler, sofralarınızda lezzet şöleni yaşatmaya devam ediyor

Haberin Devamı

Zuppa Imperiale (4 Kişilik)

Malzemeler:
- 70 gr. irmik
- 5 adet yumurta
- 70 gr. parmesan peyniri
- 40 gr. tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam muskat
- 1-1.5 lt. et suyu

Hazırlanışı:
Bir kapta yumurta, tuz ve muskatı çırpın. Çırpmaya devam ederken de, azar azar irmiği ve rendelenmiş parmesanı ekleyin. Tereyağını eritin ve karışıma yavaşça döküp, topaksız homojen bir hamur elde edin. Dikdörtgen (30x20 cm.) bir tavaya fırın kağıdını ıslatıp, fazla suyunu sıktıktan sonra yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz karışımı, tavanızın içine dökün ve önceden ısıtılmış statik fırında 180 derecede, 20 dakika boyunca pişirin. Ardından fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kâğıdı çıkarın ve 1 cm.’lik küpler halinde kesin. Servis etmeden önce et suyunu kaynatın. İrmik küplerini kaynatma işlemi bittikten sonra ocaktan aldığınız suya ekleyin. Soğumaması için hızlı servis edin. Afiyet olsun! Buon appetito!

Haberin Devamı

 Dentice su Salsa (4 Kişilik)

Malzemeler:
- 700 gr. (2 adet) mercan veya sinarit filetosu
- 4 adet havuç
- 200 gr. su teresi
- 15 adet soyulmuş fındık
- 1 adet arpacık soğan
- 1 adet limon
- 1 diş sarımsak
- Sebze suyu
- Tereyağı
- Sızma zeytinyağı
- Tuz

Hazırlanışı:
Havuçlarınızı doğrayın. Arpacık soğanını dilimleyin ve 30 gr. tereyağı kullanarak, kızartın. Havuçları ve limonun suyunu ekleyip, bir saat kaynatın. Birer kepçe sebze suyu ilave edip, karıştırın. Fındıkları ince ince doğrayın ve birkaç dakika kızartın. İki yemek kaşığı sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı tereyağını, bir diş kabuğu ile ezilmiş sarımsak ile tavada ısıtın. Balığın iki tarafını da orta ısıda beşer dakika pişirin. Balığı tuzlayın ve 180 derecede beş dakika daha pişirin. Havuç kremini tabaklara sürün. Üzerine dilimleri koyun ve kavrulmuş fındıkları serpin. Yağ ve tuzla tatlandırdığınız tere ile servis edebilirsiniz.

LEZZET ŞÖLENİ

Bigne Di San Giuseppe

Malzemeler:
- 1 lt. su
- 250 gr. tereyağı l 20 gr. tuz
- 800 gr. 00 un
- 17 adet yumurta
- 15 gr. kabartma tozu l Ayçiçek yağı (Kızartma için)

Hazırlanışı:
Tencerede suyunuzu, tuz ve tereyağı ile kaynatın. Su kaynayınca, azar azar unu ekleyin ve karıştırmaya devam ederek, pişirin. Karışımınız yoğunlaştığında, ocağınızı kapatın ve soğumaya bırakın. Ardından hamur pürüzsüz ve tutarlı olana kadar yumurtaları teker teker ekleyin. Hamurunuzu yıldız uçlu bir sıkma torbasına aktarın ve orta boyutlarda fırın kağıdının üzerine şekil vererek sıkın. Kızgın yağda 4-5 dakika altın rengini alana kadar kızartın. Pişirip soğuduktan sonra pastacı kreması veya kremşanti ile servis edebilirsiniz.

Yazarlar