Cadde MasterChef Safanur kimdir, kaç yaşında? MasterChef 2021 yarışmacısı Safanur Bol nereli, ne iş yapıyor?

MasterChef Safanur kimdir, kaç yaşında? MasterChef 2021 yarışmacısı Safanur Bol nereli, ne iş yapıyor?

30.11.2022 - 18:25 | Son Güncellenme:

Safanur Bol, MasterChef Türkiye 2021 yarışmasında yer alan isimler arasında en genç yarışmacılardandı. MasteChef Safanur, 1998 yılında Bursa'da doğdu ve eğitimini İzmir'de tamamladı. Ege Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine devam eden Safanur Bol, birçok mutfakta çalışmıştır. Peki, Safanur Bol aslen nereli?

MasterChef Safanur kimdir, kaç yaşında MasterChef 2021 yarışmacısı Safanur Bol nereli, ne iş yapıyor

 TV8'in sevilen yarışma programı MasterChef'te tabakları ile adından söz ettiren MasterChef Safanur, okul hayatı boyunda yeni şeyler öğrenmek için birçok yerde çalıştığını ifade ediyor. Genç yaşına rağmen yurt içi ve yurt dışında çalışmayı başarmıştır. İşte, Safanur Bol hayatı hakkında...

Haberin Devamı

MASTERCHEF SAFANUR KİMDİR?

Safanur Bol, 19 Ağustos 1998 tarihinde Bursa Gemlik'te dünyaya geldi. 23 yaşında olan yarışmacının kendisinden büyük 2 kardeşi var. Bol, liseye kadar olan eğitimini Bursa'da tamamladı. İzmir'de tam burslu üniversite kazanan MasterChef Safanur, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 6 yıldır İzmir'de yaşayan Safanur, ayrıca Ege Üniversitesi'nde Agroekoloji ve Sürdürülebilir Tarım üzerine Yüksek Lisans yapıyor.

Mutfağın meslekten öte bir tutku olduğunu ifade eden Safanur Bol, Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Michelin yıldızlı La Mere Brazier'de stajyer olarak çalıştı.  Şu an, İzmir'de bir pastanenin şefi olarak kariyerini sürdüren yarışmacı, 2016 yılında üniversiteye başladığı günden bu yana zorunlu stajları haricinde, kendini geliştirmek ve teorik bilgilerini pratikte de uygulamak için çeşitli yerlerde çalıştığını belirtiyor.

Haberin Devamı

MasterChef'te yarışan Safanur Bol, Instagram'da safanurbol kullanıcı adıyla yer alıyor. Safanur, 5 Aralık akşamı yayımlanan bölümde yarışmaya veda eden isim oldu.