Cadde Menajeri açıkladı! Bülent Ersoy'a şifreli ve asansörlü özel mezar

Menajeri açıkladı! Bülent Ersoy'a şifreli ve asansörlü özel mezar

21.06.2022 - 12:24 | Son Güncellenme:

Bülent Ersoy'un babası Fikret Erkoç geçtiğimiz ekim ayında hayatını kaybetmişti. Defin sırasındaki görüntüleri ve mezar yeri ile ilgili sözleri aylar sonra gündem olan Bülent Ersoy'un menajeri Fevzi Siverek, usta sanatçının mezarının nerede olacağını açıkladı. Siverek, şifreli ve asansörlü olacak mezarın yapımı için de 1.5 milyon lira harcanacağını belirtti.

Menajeri açıkladı Bülent Ersoya şifreli ve asansörlü özel mezar

Ekim ayında hayatını kaybeden babası Fikret Erkoç'un cenaze töreninde bir sandalyeye oturarak babasının tabutu başında bekleyen Ersoy, "Geçen yıl annemi kaybettim, sağ kolum gitti. Şimdi de babamı kaybettim, sol kolum da gitti" demişti.

Haberin Devamı

'Diva' lakaplı sanatçının babası Fikret Erkoç, Şakirin Camii'nde kılınan Cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilmişti. Ünlü sanatçı babasının mezarına zemzem suyu dökmüştü.

Menajeri açıkladı Bülent Ersoya şifreli ve asansörlü özel mezar

"DAR DEĞİL Mİ? BEN NE OLACAĞIM?"

Bülent Ersoy, babası Fikret Erkoç’un mezar yerinin kazıldığı sırada yanında bulunan kişilere “Dar değil mi? Eee ben ne olacağım? Ben standarta sığmam ki” şeklinde soru sormuş, bunun üzerine Ersoy'un yakın dostu ve menajeri Fevzi Siverek de "Sana daha büyük yapacağız" demişti. İkilinin bu diyaloğu aylar sonra sosyal medyada gündem olmuştu.

"MEZAR YERİM BELLİ"

Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde basın mensupları Ersoy’a, mezar başındaki bu sohbet hatırlatmıştı. Muhabirlerin “Mezar yeriniz belli mi? Önceden planladınız mı?” sorusu üzerine Ersoy, "Sayın İçişleri Bakanı'ndan istirham ettim. Evet, mezar yerim belli” demiş ancak detay vermemişti.

Menajeri açıkladı Bülent Ersoya şifreli ve asansörlü özel mezar

Haberin Devamı

"ASANSÖRLE AŞAĞI İNDİRECEĞİZ"

Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden Bülent Ersoy'un (70) menajeri Fevzi Siverek, 'Al Sana Haber’ programına bağlanarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Siverek, “Normalde yaşayan bir insana mezar yeri almak hem dinimiz gereği hem de yaşayan bir insanın alınan yere gömüleceğini düşünmek çok şık bir durum değil. Ama malumunuz Türkiye’ de bir gelenek vardır. 4-5 kişilik bir aile kabristanı alınıp yapılır. Malumunuz Bülent Ersoy’ un babasının defin işlemi sırasında mezar başında bir konu oldu. Bülent Hanım, İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu’ ya bir rica da bulunup, kendileri de teveccüh buyurmuş ve ‘gereğini yapacağını’ söylemişler" dedi.

Ünlü isim, sözlerine, "Bülent Hanım’a Zincirlikuyu’dan bir mezar yeri ayarladım. Ama hayranları ulaşmasın diye biraz derin yapacağız. Derin yapacağımız için Bülent Hanım’ın mezarını asansörlü yapacağız. Asansörle aşağı indireceğiz. Asansör de şifreli olacak. Bir de mezarını sade yapacağız. Biliyorsunuz dinimiz de çok şatafata müsaade etmez" diye devam etti.

Menajeri açıkladı Bülent Ersoya şifreli ve asansörlü özel mezar

"1.5 MİLYON TL TUTAR"

"Allah geçinden versin tabi kimin ne zaman öleceği belli olmaz" diyen Siverek, "Eğer benden önce Hakk’ın rahmetine kavuşursa böyle bir projemiz var. Bülent Ersoy’ u gömmek istemem tabi benim 27 senelik hem dostum, hem ailem. Bizden önce vefat ederse 3 kişilik mezar yeri hazır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fevzi Siverek, “Bir bütçe ayırdık evet. Benim bu söylediğim mezarın bitmesi, sistemi vs. yaklaşık 1,5 milyon TL tutar” dedi.