Cadde Meryem Uzerli: Dizi ve filmlerde kadınlar sürekli aldatılıyor!

Meryem Uzerli: Dizi ve filmlerde kadınlar sürekli aldatılıyor!

13.06.2022 - 07:10 | Son Güncellenme:

'Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı 'Hürrem Sultan' karakteriyle adını geniş kitlelere duyuran oyuncu Meryem Uzerli, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında moderatörlüğünü Ömür Sabuncuoğlu'nun yaptığı söyleşiye konuk olarak katıldı. Söyleşide kendisine sorulan soruları yanıtlayan Uzerli, dizilerin aldatılmayı normalleştirdiğini ve buna üzüldüğünü söyledi.

Meryem Uzerli: Dizi ve filmlerde kadınlar sürekli aldatılıyor

2011-2014 yılları arasında ekranlara gelen 'Muhteşem Yüzyıl' dizisiyle adını geniş kitlelere duyuran oyuncu Meryem Uzerli, dönem 'tükenmişlik sendromu'na yakalandığını söyleyerek diziden ayrılmış ve Almanya'ya dönmüştü.

Haberin Devamı

Uzun yıllardır Berlin'de yaşayan oyuncu, 2014 yılında Can Ateş'ten olan kızı Lara'yı, geçen sene ise küçük kızı Lily Koi'yi dünyaya getirmişti. Küçük kızının doğumu sonrası ABD'li aşkıyla yollarını ayıran ve kızlarının bakımıyla kendi ilgilenen 38 yaşındaki güzel oyuncu, son olarak Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında moderatörlüğünü Ömür Sabuncuoğlu'nun yaptığı söyleşiye konuk oldu.

Meryem Uzerli: Dizi ve filmlerde kadınlar sürekli aldatılıyor

DİŞİ BOND OLMAK İSTİYOR

Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan güzel oyuncu, en çok dişi Bond'u canlandırmak istediğini açıklarken, "Bütün Bond'lar erkek bence dişi Bond da olabilir" ifadelerini kullandı.

Kızının şu sıralar polis olmak istediğini söyleyen Uzerli, "Kızınız oynadığınız dizi ve filmleri izleyince annesinin ünlü biri olduğunu fark ediyor mu? şeklindeki soruya, "Aslında kızım onları izlemiyor, izlemek için 12 yaşını bekliyorum. O zaman izlettireceğim, daha izleyecek yaşı doldurmadı" diye yanıt verdi.

Meryem Uzerli: Dizi ve filmlerde kadınlar sürekli aldatılıyor

Haberin Devamı

 "DİZİLERDE ALDATILMA NORMALLEŞTİRİLİYOR"

"Eline sihirli bir değnek verilse dizi ve sinemada ilk neyi değiştirmek isterdiniz?" sorusunu da yanıtlayan Uzerli, "Dizi ve filmlerde kadınlar sürekli aldatılıyor. Bu da izleyenler üzerinde aldatılmanın normal bir şey olduğu algısını yaratıyor. Aslında aldatılmanın kötü bir olay olduğunu aktaran sahneler olabilir ama sihirli değnek olsa kadınların dizilerde sürekli aldatıldığı sahneleri çıkartmak için kullanırdım" dedi.

EN ÇOK ÖYKÜ KARAYEL'İ BEĞENİYOR

Sabuncuoğlu’nun, "Günün birinde sizin hayatınızı birisi canlandırmak istese bu kim olurdu?" sorusuna Meryem Uzerli, "Yeni jenerasyondan en yetenekli ve beğendiğim kadın oyuncu Öykü Karayel. Sinemada benim hayatımı canlandıracak biri olacaksa da bu Öykü olabilir'" yanıtını verdi.

"Her gün yaşasın ben ünlü biriyim diye sabahları uyanmıyorum" diyen iki çocuk annesi güzel oyuncu, "Normal bir yaşantım var. Kızımı okuldan alıp, ev işleri ile de uğraşan biriyim" şeklinde konuştu.

Meryem Uzerli: Dizi ve filmlerde kadınlar sürekli aldatılıyor

 "TÜRK SİNEMASIYLA GURUR DUYUYORUM"

Gençlerin enerjisine hayran kaldığını, öğrencilerle bir arada olmaktan ve onların gösterdiği bu sevgiden büyük mutluluk duyduğunu belirten Uzerli, Türk sineması hakkında; “Türk sinemasının sanatsal dünyası, gurur verici. Hangi ülkelere gidersem gideyim Türk sineması ve Türk dizilerinden bahsediyorlar. Ülkemizde çok başarılı sanatçılar, inanılmaz yetenekli oyuncular, yönetmenler, projeler var. Bu başarıları duyuyor olmak beni çok mutlu ediyor” diyerek, Ferzan Özpetek’e büyük hayranlık beslediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Uzerli, konuyla ilgili; “Ferzan Bey’in ‘Karşı Pecere’ filmini yanılmıyorsam 15 kere izlemişimdir, çok severim. Bence kendisi olağanüstü bir yönetmen" ifadelerini kullandı.

"HÜRREM VE SUZİ DİYE SESLENİYORLAR"

Türkiye ve Almanya'nın yanı sıra birçok ülkeyi de gezen Meryem Uzerli, "Yurt dışında en çok Hürrem ve Suzi diye çağrılıyorum. Her proje bende iz bıraktı ama başka ülkelerde özellikle Muhteşem Yüzyıl ve Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz projeleri ön planda" dedi.

Meryem Uzerli: Dizi ve filmlerde kadınlar sürekli aldatılıyor