Cadde Paul Allen'ın mega yatı rekor fiyata satıldı!

Paul Allen'ın mega yatı rekor fiyata satıldı!

26.06.2023 - 07:36 | Son Güncellenme:

Bill Gates ile birlikte Microsoft'u kuran ve 2018 yılında yaşamını yitiren Paul Allen'ın vefatının ardından satılan 'Octopus' isimli 126 metre uzunluğundaki lüks mega yat, yeni sahibini buldu. 330 milyon dolara satılan yat, Marmaris Bozburun'a demirlendi.

Paul Allenın mega yatı rekor fiyata satıldı

2018 yılında kanser nedeniyle 65 yaşında hayatını kaybeden Microsoft kurucularından Paul Allen'ın, dünya sıralamasındaki 'büyük motor yatlar' arasında yer alan dev yatı 330 milyon dolara satıldı.

Haberin Devamı

MARMARİS'E DEMİRLENDİ

Allen'ın ölümünden sonra satışa çıkan, büyüklüğü ve ihtişamıyla merak konusu olan mega yat yeni sahibini buldu. 126 metre uzunluğundaki lüks mega yat Marmaris Bozburun’a demirlendi.

Paul Allenın mega yatı rekor fiyata satıldı

İÇİNDE YOK YOK!

13 misafir odası, iki helikopter pisti, 10 kişilik denizaltıya ev sahipliği yapan 'Octopus' isimli mega yatın düşük frekanslı gürültüyü ve titreşimi azaltmak için özel olarak tasarlanmış bir zemine, özel bir kayıt stüdyosuna, güvertenin üzerinde özel bir gözlem odasına, plaj kulübüne, havuza, spor salonuna, sauna ve fitness merkezine ev sahipliği yapıyor. Teknenin yeni sahibi merak konusu oldu.

Paul Allenın mega yatı rekor fiyata satıldı

KİRASI DUDAK UÇUKLATTI

Öte yandan; Yeni sahibini bulan 'Octopus', geçtiğimiz haftalarda kirasıyla adından söz ettirmişti. 2 milyon 200 bin euro haftalık kirası bulunan yatın, Türk lirasıyla haftalık kira fiyatının 56 milyon liraya denk geldiği öğrenilmişti.

Haberin Devamı

Paul Allenın mega yatı rekor fiyata satıldı

Mega yat geçtiğimiz haftalarda Bodrum açıklarına demir atmıştı. Yat gemi yanaşma iskelesine gelerek akaryakıt ikmali yapmıştı. 13 tanker yaklaşık 11 saatte mega yata yakıt ikmalinde bulunmuştu. Yatın yaklaşık 9 milyon lira değerinde, 400 bin litre yakıt aldığı öğrenilmişti. Tankerlerin biri gidip biri gelirken, yatın kimin için geldiği ise öğrenilememişti.

ALLEN'IN VEFATINDAN SONRA SATILDI

2003’te Allen için üretildiğinde dünyanın en büyüğü olan yat, 2018'de Allen'ın vefatından bir süre sonra el değiştirmişti. Yatın müzik stüdyosunu Mick Jagger, Bono, Usher and Joss Stone gibi müzisyenler de kullanmıştı. Lenf kanseriyle mücadele eden Paul Allen, vefat ettiğinde 21 milyar dolarlık bir servet bıraktı. Allen, o dönem dünyanın en zengin 44'üncü kişisiydi.

Paul Allenın mega yatı rekor fiyata satıldı