Cadde Rüzgârın çocukları

Rüzgârın çocukları

22.09.2008 - 01:12 | Son Güncellenme:

Turizm sektörünün köklü markası The Marmara Hotels and Residences sporseverleri dünyanın en hızlı gelişen ekstrem spor dalı kiteboard’la buluşturdu.

Rüzgârın çocukları

Gökova Akyaka’ya bağlı Akçapınar sahilinde 60 sporcunun katıldığı festivalde dünyaca ünlü kiteboardcular Julie Simsar ve Adrian Jaujou da konuk sporcu olarak yer aldı. 
Yarışların son günü, etkisini gösteren Gökova’nın kesintisiz deniz meltemi sayesinde muhteşem bir final oldu. Freestyle, course race ve hang time stillerinde yapılan uluslararası festivalde jüri üyeleri deneyimli kiteboard sporcularından oluştu. Dereceye giren sporculara Liquid Force uçurtmaları, boardlar, harness ve çeşitli kiteboard malzemeleri hediye edildi. Kiteboard sporunun tanınması ve uluslararası arenada ülkemizi temsil edecek sporcuların yetişebilmesi amacıyla düzenlenen The Marmara Kiteboard Festivali boyunca gündüzlere heyecan dolu çekişmeler, gecelere ise kumsal partileri ve tekne gezintileriyle doludizgin eğlence damgasını vurdu.
Çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgi gösterdiği, 3 gün süren yarışlarda ‘’Erkekler Parkur Yarışları’’ kategorisinde Sedat Çelenk birinci, Adrian Jaujou ikinci ve Yener Aykut üçüncü oldu.
‘’Bayanlar Parkur Yarışları’’ kategorisinde ise Merve Ceylan birinciliği elde ederken, Arzu Taylan ikinciliği ve Nesligül Kocakıran üçüncülüğü kazandı. Yarışmanın ‘’Hangtime Erkekler’’ kategorisinde birinci Sedat Çelenk oldu. Bu kategoride Murat Bükey ikinci ve Adrian Jaujou da üçüncü oldu. ‘’Hangtime Bayanlar’’ kategorisinde ise Julie Simsar birinci, Nesligül Kocakıran ikinciliği ve Merve Ceylan üçüncülüğü elde etti.
Yarışmada dereceye girenler kupalarını Ula Kaymakamı Ünal Çakıcı, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ve Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit’in elinden aldı. Sanatçı Koçyiğit, yarışlar sonunda Erkekler Parkur Yarışları kategorisinde birinci olan yeğeni Sedat Çelenk’e kupasını vererek sevincini paylaştı. Final bölümünde Julie Simsar ve Adrian Jaujou, gösteri yaptılar. Julie Simsar, gösterinin ardından yaptığı açıklamada, ‘’Buraya rüzgâr sörfü yapmaya tekrar geleceğim. Burada çok başarılı sörfçüler var. Gökova’daki rüzgârı ve insanları çok beğendim. Rüzgâr sörfü dünya şampiyonası Gökova’da yapılmalı.’’ dedi.