Cadde Saba Tümer kimdir? Saba Tümer kaç yaşınde, nereli, evli mi? İşte, hayatı...

Saba Tümer kimdir? Saba Tümer kaç yaşınde, nereli, evli mi? İşte, hayatı...

30.03.2022 - 22:19 | Son Güncellenme:

Bayan Kahkaya olarak anılan Saba Tümer, gazeteci ve sunucu olarak biliniyor. İzmir'de doğan Tümer, Ege Üniversitesi'nde gazetecilik bölümünü bitirdi. Çeşitli kanalda ve dergide çalıştı. Peki, Saba Tümer kaç yaşında?

Saba Tümer kimdir Saba Tümer kaç yaşınde, nereli, evli mi İşte, hayatı...

Saba Tümer, birçok programın sunucusu olarak seyirici karşısına çıktı. Eğitiminin ardından günlük haberler okumayla kariyerine başladı. Ne Var Ne Yok programının sunucularından biri oldu. sabah programlarının aranan ismi oldu. İşte, Saba Tümer hayatı ve biyografisi...

Haberin Devamı

SABA TÜMER KİMDİR?

Tümer, 5 Aralık 1970 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. İlkokulu Alsancak'taki Gazi İlkokulunda tamamladı. Özel İzmir Fatih Lisesinden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü kazandı. Okulu bitirdikten sonra 6 ay Sky TV'de çalıştı ve diksiyon dersleri aldı.

Kısa süreli Ege TV'de çalıştıktan sonra da 4,5 yıl NTV'de günlük haberleri okudu ve bir süre NStyle adlı dergide yazılar yazdı.

NTV'den Show TV'ye transfer oldu ve bir süre dış haberler sorumlusu olarak görev aldı. Daha sonra SKYTURK'e geçerek Serdar Akinan ile birlikte Ne Var Ne Yok adlı programın sunuculuğunu yaptı. Show TV'ye döndü ve Saba Tümer'le Bu Gece isimli programı sunmaya başladı. Bir süre gece haberlerini sunmaya devam ederken Haber Makinası adlı programda yer aldı ve aynı günlerde köşe yazarı Pakize Suda ile Star TV'de Lütfen Bu Konuya Girmeyelim isimli kadın programını sundu.

Haberin Devamı

Saba Tümer, Show TV'ye geçerek Cem Özer ile birlikte Haberiniz Var mı? isimli sabah programını sundu. 31 Mart 2008 itibarıyla HaberTürk'te Saba Tümer'le Bu Gece isimli haber programının sunuculuğuna yeniden başladı. Bir ara Ayşe Özyılmazel ve annesi Oya Germen ile birlikte Yok Daha Neler isimli programın sunuculuğunu üstlendi. Daha sonra Saba Tümer'le Bu Gece programı CNN Türk'e geçti ve bir yıl sonra yeniden Show TV'ye döndü. Tümer gece programını haftada bire indirdi 12 Eylül'de Saba Tümer'le Bugün'ü sunmaya başladı. 2015-2016 yıllarında tv8 ekranlarında Saba ile Oyuna Geldik adlı yarışma programını sundu.

Polis Akademisi Alaturka, Patron Mutlu Son İstiyor ve Karakomik Filmler: Emanet isimli filmlerde de yer aldı.