Cadde Tuğba Özay’dan suç duyurusu! 'Herkesi Allah’a havale ediyorum'

Tuğba Özay’dan suç duyurusu! 'Herkesi Allah’a havale ediyorum'

03.08.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Eski manken Tuğba Özay, Manavgat yangını için yardım istediği videosunun ardından kendisi hakkında, “Manken Tuğba Özay’ın bacak gösterip aldığı çiftliği de mi varmış?” başlığı ile haber yapan bir basın yayın kuruluşu hakkında suç duyurusunda bulundu. Özay , uç duyurusunun ardından yaptığı basın açıklamasında, “Geçmiş olsun denilmesi gereken yerde yine ben suçlanıyorum. Herkesi Allah’a havale ediyorum” dedi.

Tuğba Özay’dan suç duyurusu Herkesi Allah’a havale ediyorum

Damla GÜLER / Milliyet.com.tr
Antalya-Manavgat yangının ilk günü sosyal medya hesabından bir video paylaşan Tuğba Özay, gözyaşları içinde yardım isteyerek, “Çiftliğim yandı” demişti. Bir süre sonra yeniden bir video paylaşan eski manken, hastanede olduğunu ve üzüntüden felç geçirdiğini söylemişti. Tuğba Özay’ın bu paylaşımlarının ardından konuyu haberleştiren bir basın yayın kuruluşu, “Manken Tuğba Özay’ın bacak gösterip aldığı çiftliği de mi varmış?” şeklinde başlık attı.

Haberin Devamı

SUÇ DUYRUSUNDA BULUNDU
Yapılan haberin ardından bugün avukatıyla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Özay, suç duyurusunda bulundu. Savcılığa verilen dilekçenin ardından adliye önünde basın açıklaması yapan Tuğba Özay, yaşanan orman yangınlarına dikkat çekerek, “O bölgede şu anda çok büyük sıkıntılar, çok büyük zorluklar var. Korkunç bir afetin içerisinde insanlar müthiş bir yaşam mücadelesi veriyorlar. Ormanlarımız gitti, tüm canlarımız gitti. Milyonlarca hayvanlarımız gitti, nefesimiz, canlarımız gitti. Ben inanın oradaki insanların acısını o kadar iyi anlıyorum ki” dedi.

“ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM”
Bütün bunlar varken gündem olmaktan büyük utanç duyduğunu söyleyen Özay, “Elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Bir şey söylesem ‘reklam mı yapıyor’ diyecekler korkusuyla o bölgeyle ilgili gayretlerimi anlatmak dahi istemiyorum. Şu anda Türkiye’nin dört bir yanından yardım göndermek isteyen birçok vatandaşımız bana ulaşıyor. Çünkü ilk günden bu yana yangınlarla ilgili duyuruları yapan, çığlık çığlıya yardım isteyen insan oldum. Sonuçta göz önünde olan insanlarız. Haliyle sevenlerimiz takip ediyor. Daha hızlı bir erişim söz konusu olabiliyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“ALLAH KORUDU”
Bir yandan da hakkında yapılan linç kampanyasıyla mücadele ettiğini söyleyen eski manken, “Olayın ciddiyetinin lütfen farkında olalım. Kavga etme zamanı değil. Birbirimizi kötülemenin ötekileştirmenin, bir şeyler ilan etmenin zamanı değil. Ben zaten böyle bir insan değilim. Benim örneğin, ‘İşte felç olmamış ne var ki canım’ deniyor. O kadar çok şeye karşı dik durmaya çalışıyorum ki. Yani felç olsaydım daha mı mutlu olacaktınız. Allah korudu” dedi.

“BUNU HAK EDECEK NE YAPTIM”
“Benim üstüme bu kadar gelmeyin” diyen Özay, “Ben güçlü bir insanım Allah’a çok şükür. Ben kimsenin karşısında ajitasyon yapacak durumda değilim. Ama bu kadar da linçi hak edecek ne yaptım! Gerçekten her şeye dayanırım ama bu kadar iftira, bu kadar yalanın, olmadığım şeylerin içerisinde olmuş gibi gösterilmek yordu. Bunda da 'geçmiş olsun' denilmesi gereken yerde yine ben suçlanıyorum. Herkesi Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Avukat Edip Önder, Tuğba Özay hakkında yapılan söz konusu haberin insanlık adına utan verici olduğunu söyleyerek, “Yapmış oldukları haber, özellikle Tuğba Hanım'ın kişisel haklarına ve Türkiye genelinde özellikle son zamanlarda yaşanan kadın cinayetleri ve kadına şiddet olaylarına bu tip haberlerin maalesef daha çok vesile olduğunu görüyoruz. Bu anlamda da şiddetle kınıyoruz” dedi.