CaddeTuncay Akça: Adile Naşit beni evlatlık istemişti!

Tuncay Akça: Adile Naşit beni evlatlık istemişti!

10.07.2024 - 10:05 | Son Güncellenme:

Ertem Eğilmez tarafından 1975 yılında keşfedilen; 'Hababam Sınıfı'nın Bacaksız'ı, 'Yol'un Yusuf'u, 'Yazlıkçılar'ın Haydar'ı ve fenomen dizi Bizimkiler'in Penguen Adem'i Tuncay Akça (60), 11 Aralık 1987 tarihinde hayatını kaybeden Adile Naşit ile anılarını anlattı.

Tuncay Akça: Adile Naşit beni evlatlık istemişti

'Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı' ve 'Hababam Sınıfı Uyanıyor' filmlerinde hayat verdiği 'Bacaksız' rolüyle tanınan, "Abi, siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?" repliğiyle hafızalarda yer eden Tuncay Akça, 'Kim Seslendirdi' adlı YouTube kanalında çarpıcı açıklamalara imza attı.

Haberin Devamı

"BİR DAKİKA BOYUNCA GÜLDÜM, ÇEKİMİ DURDURDU"

Yaşım 12'ydi, ortaokula daha yeni başlamıştım. Ayakkabı boyacılığı yapan afacan bir çocuktum. Bizi okulda topladılar, Mahmut Hoca diye bağırmamızı istediler ama neden bağırdımızı bilmiyorduk. Meğer bizim okul hastane olmuş. Mahmut hocaya da sahne bir diploma vermişler. İlk Hababam Sınıfı filminin sonundan bahsediyorum. Bir gün arkadaşım beni ısrarla bir filmin çekildiği sete götürmek istedi. Elimde ayakkabı boyacılığı sandığımla gittim. Bir sahnede Ertem Eğilmez'in Adile Naşit'e söylediği laf garip geldi ve güldüm ama nasıl gülmek? Bir dakika güldüm. Ertem abi bir anda çekimi durdurup, bana baktı. İçeriye geçtim, orada da gülmeye devam ettim. Daha sonra Ertem abi beni çağırdı, ayakkabısını boyattı ve 10 lira verdi. ‘Ayıp değil mi oğlum, burada iş yapıyoruz’ dedi. Özür diledim. Kim olduğunu da bilmiyorum, yönetmenmiş.

Tuncay Akça: Adile Naşit beni evlatlık istemişti

"GÜLÜŞÜMLE SİNEMAYA GİRDİM"

Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan'lı unutulmaz sahnede yer alan Tuncay Akça, "Aradan birkaç gün geçti, o gülmem Ertem abinin hoşuna gitmiş. 'Yarın üniformanla, çantanla gel' dedi. Sete gittim, ‘Geç bakalım, şunlara bir gül’ dedi. Üç prova yaptı. Ertesi gün elime şemsiye verdi. Tarık Akan, Kemal Sunal, Halit Akçatepe sırılsıklamdı, elimde şemsiyeyle güldüm. Yine üç prova yaptı, tek seferde çekti. Tesadüf, gülüşümle sinemaya girişim oldu" dedi.

Tuncay Akça: Adile Naşit beni evlatlık istemişti

"ÖLDÜĞÜNÜ DUYUNCA ÜÇ SAAT DONUP KALDIM"

60 yaşındaki oyuncu, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı'da kendisini seslendiren ve 1975 yapımı 'Bizim Aile' filminde annesi rolünü oynayan usta sanatçı Adile Naşit hakkında konuştu.

Haberin Devamı

'Adile Naşit öldü' dediler, televizyonun karşısında üç saat donup kalmışım. Arkadaşlarım zor kendime getirdi. Allah rahmet eylesin, ölüm haberini öyle aldım. Beni evlatlık istemişti. Balmumcu’da otururdu; üst katta Adile Naşit, alt katta Ayşen Gruda. Bayramlarda Adile ablaya portakal, mandalina alır giderdim. Adile abla saat 11.00 gibi kahvaltı hazırlardı, birlikte yerdik. Her bayramda yanına giderdim. Onunla uzun yıllar geçirdim ve çok anılarımız var.

Tuncay Akça: Adile Naşit beni evlatlık istemişti