Cadde Shakira vergi kaçırdığını kabul etti!

Shakira vergi kaçırdığını kabul etti!

21.11.2023 - 07:38 | Son Güncellenme:

Vergi kaçakçılığı suçlamasıyla İspanya'da yargılanan ve sekiz yıl iki ay hapsi istenen dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, ilgili davada hakkındaki suçlamaları kabul ederek, anlaşma yoluna gitti. Ünlü isim, daha önce yaptığı açıklamalarda suçsuzluğunu kanıtlayacağını belirterek, "Adaletin benden yana tecelli edeceğine inanıyorum" demişti.

Shakira vergi kaçırdığını kabul etti

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, bir süredir İspanya'da yaklaşık 15 milyon euro vergi kaçırdığı gerekçesiyle yargılanıyordu. İspanyol savcılar, ünlü şarkıcının 2012-2014 yıllarında 14.5 milyon euro tutarında vergi kaçırdığı iddiasıyla sekiz yıl iki ay hapis cezasına çarptırılmasını istemişti.

Haberin Devamı

Shakira, uzlaşmaya gitmek yerine suçsuzluğunu kanıtlamak için mahkemeye çıkma kararı almıştı. Görülecek duruşmada, savcının hapis cezasının yanı sıra 23 milyon eurodan fazla para cezası isteyeceği de bildirilmişti.

Shakira vergi kaçırdığını kabul etti

"ADALETİN BENDEN YANA TECELLİ EDECEĞİNE İNANIYORUM"

Shakira, Elle dergisinin İspanyol tarafına verdiği röportajda, "Davada kendimi savunacak yeterli kanıtım olduğuna ve adaletin benden yana tecelli edeceğine inanıyorum" demişti.

Shakira vergi kaçırdığını kabul etti

Şarkıcının avukatları ise 'argümanlarını zamanı gelince sunarak işlerini yapacaklarını' söylemişti.

SUÇUNU KABUL ETTİ!

Ancak tüm bu açıklamalara rağmen gerçek adı Isabel Mebarak Ripoll olan Shakira, Barcelona İl Mahkemesi’nde dün görülen davada vergi kaçırdığını kabul etti.

Haberin Devamı

Shakira vergi kaçırdığını kabul etti

Mahkeme kaynaklarından edinilen bilgilerde, İspanya'da yaşadığı dönemle bağlantılı olarak, 2012 ile 2014 yılları arasında 6 farklı suçla maliyeden 14,5 milyon euro vergi kaçırmakla suçlanan Shakira'nın, 2,9 milyon euro'luk bir cezayı da ödemeyi kabul ederek, anlaştığı bildirildi.

Shakira vergi kaçırdığını kabul etti

Normal şartlarda, 117 kişinin tanık olarak yazıldığı davanın 12 duruşma olarak sürmesi öngörülüyordu.