Cadde Yağmur Atacan: AFAD'dan aldığımız izinle deprem bölgesine yardıma gidiyoruz

Yağmur Atacan: AFAD'dan aldığımız izinle deprem bölgesine yardıma gidiyoruz

08.02.2023 - 08:00 | Son Güncellenme:

Türkiye'yi yasa boğan 7.7 ve 7.6'lık Kahramanmaraş depremleri, 10 ili birden etkiledi. Tüm Türkiye ile birlikte ünlü isimler de çok sayıda ölü ve yaralının olduğu deprem bölgesi için yardım çalışmalarına başladı. Oyuncu Yağmur Atacan da depremzedeler için yola çıktığını duyurdu.

Yağmur Atacan: AFADdan aldığımız izinle deprem bölgesine yardıma gidiyoruz

Kahramanmaraş Pazarcık'ta 6 Şubat saat 4.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık 30 saniye süren deprem; Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da hissedildi.

Haberin Devamı

AFAD, 13.24 sıralarında 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 7.6 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. Merkez üssünün Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6'lık depreme derinliği 7 km olarak açıklandı.

Yağmur Atacan: AFADdan aldığımız izinle deprem bölgesine yardıma gidiyoruz

CAN KAYBI ARTIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam saatlerinde açıklama yaparak; "Şu saate kadar Hatay'da enkazdan kurtarılanların sayısı 1846 kişi oldu. Hayatını kaybedenlerin sayısı 5434'e ulaştı. 31 bin 777 yaralımız var . Bu geceden itibaren Hatay'a ulaşan arama kurtarma ekiplerinin de ilave olmasıyla yarın için ekip sayımızı yaklaşık iki katına yükseltmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Tüm Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından, ünlü isimler de tek yürek olarak afet bölgesine yardım ulaştırabilmek için kolları sıvadı. 2008 yılından beri meslektaşı Pınar Altuğ ile mutlu bir evlilik sürdüren Yağmur Atacan da sosyal medya hesabından yardım için yola çıktığını duyurdu.

Haberin Devamı

Yağmur Atacan: AFADdan aldığımız izinle deprem bölgesine yardıma gidiyoruz

"İZNİNİZ OLMADAN LÜTFEN YOLA ÇIKMAYIN"

Atacan, Instagram sayfasından yayınladığı videoda takipçilerine bilgi verip, aynı zamanda uyarıda da bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Selam. Herker bize bir şeyler göndermeye çalışıyor. Ama biz eşya götürmüyoruz. AFAD'dan aldığımız izinle, off-road araçlarla yardıma gidiyoruz. Tırlarla bölgeye giden yardımları, ulaşılamayan küçük köylere götürebilmeyi hedefliyoruz. Yardım teklifleri için teşekkürler. Organize olmadan, izniniz olmadan lütfen yola çıkmayın.