Cumartesi 50 yıldır Anadolu’nun sesi: Moğollar

50 yıldır Anadolu’nun sesi: Moğollar

03.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Moğollar, 50’nci yaşını 9 Şubat’ta Zorlu PSM’de bir konserle kutlayacak. Sahnede onlara eşlik edecek sanatçılar Moğollar’ın kendileri için ne ifade ettiğini anlattı

50 yıldır Anadolu’nun sesi: Moğollar

Moğollar, 50’nci yaşını 9 Şubat’ta Zorlu PSM’de gerçekleşecek bir konserle kutlayacak. Anadolu pop müziğinin önemli temsilcilerinden Moğollar, 50 yıla 23 adet 45’lik ve 11 adet de stüdyo albümü sığdırdı. Tarihi boyunca Cem Karaca, Barış Manço, Selda Bağcan’ın da aralarında bulunduğu çok değerli vokalistlerle çalıştı. 9 Şubat’ta gerçekleşecek 50. Yıl Özel Konseri’nde Moğollar’a sahnede Nejat Yavaşoğulları, Bülent Ortaçgil, Harun Tekin, Hayko Cepkin, Yekta Kopan, Ezgi Aktan ve daha birçok sanatçı eşlik edecek. Konser öncesinde bu sanatçılara Moğollar’ın kendileri için ne ifade ettiğini sorduk.

Haberin Devamı

50 yılda Moğollar

- 1967’de Murat Ses ve Aziz Azmet tarafından kuruldu.

- 1971’de Fransa’da yayınladıkları albüm ile Charles Cros Academy ödülünü aldı.

- 1970’lerin sonlarına doğru müzik kariyerlerine ara verdi.

- 1993’te başlatılan bir imza kampanyası sonucu yeniden bir araya gelen gruba klavyede Serhat Ersöz katıldı.

- 2008’de gruba vokalist olarak Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca eklendi.

- 2010 yılında grubun davulcusu Engin Yörükoğlu’nun kansere yenik düşmesinin ardından gruba Kemal Küçükbakkal katıldı.

50 yıldır Anadolu’nun sesi: Moğollar

“Hissedebilen için nimettir”

Hayko Cepkin: Çocukluğum, gençliğim, ergenliğim, disiplinim, ögretimim, deneyimim, izlenimimdir Moğollar. Dünya ve Türkiye için koskocaman bir tarih olsa da benim için 21 yıllık geçmişimi simgeler. Değeri kelimelerle anlatılmaz, hissedebilen için nimettir.

Haberin Devamı

50 yıldır Anadolu’nun sesi: Moğollar

“İnsanı doğayı bir eylediler”

Yekta Kopan: Moğollar 50 yıldır, sadece bu coğrafyanın sedalarını dünyaya yaymakla kalmadılar; aynı zamanda bizi bize anlatan hikâyeler yazdılar. Doğuyu batıyı, insanı doğayı bir eylediler. Moğolların şarkıları, müzikle yazılmış atasözleridir.

50 yıldır Anadolu’nun sesi: Moğollar

“Filmlere, albümlere, kitaplara vesile olsun”

Harun Tekin: Moğollar bu ülkenin aydınlığını da karanlığını da okuyabileceğimiz bir kitap. Hem her şeyin nasıl değiştiğini hem de hiçbir şeyin değişmediğini anlatan bir şarkı. İki saniyede “eski güzel günler”i hatırlayabileceğin onlarca ritim ve melodi... Bu konserin, onların ve onlar üzerinden bu ülkenin hikayesinin anlatıldığı filmlere, albümlere, kitaplara vesile olmasını dilerim.

50 yıldır Anadolu’nun sesi: Moğollar

“Moğollar dünya çapında bir grup”

Nejat Yavaşoğulları: Moğollar’ı müziğe başladığım ilk yıllardan beri hayranlıkla izlerim. Kurulduğu yıllarda tüm ülkede ilgiyle izlenen ve müziğe ilgi duyan bizim gibi sonradan ortaya çıkacak müzik heveslisi gençler için çok etkileyici bir gruptu. Ben Moğollar’ı dünya çapında bir grup olarak kabul ediyorum. Moğollar da The Rolling Stones, Jethro Tull gibi 50. yılını kutlama mutluluğunu yaşarken, onlarla birlikte bu konserde aynı sahneyi paylaşmak benim için de bir mutluluk ve onur.

Haberin Devamı

50 yıldır Anadolu’nun sesi: Moğollar

“Benim için Moğollar çocukluğum”

Ezgi Aktan: Benim için Moğollar, sayelerinde hiç bitmesin istediğim Sinop yolları, çocukluğum, müzisyen olma hayallerim, yolları ayıran dağların aslında ipince oluşunu öğrenişim... Beni ben yapan daha bir sürü gurur duyduğum şey.

50 yıldır Anadolu’nun sesi: Moğollar

“50 yıl olmuş, yarım asır yani!”

Bülent Ortaçgil: Moğollar’ı ilk kurulduklarından beri izlerim. Konserlerine giderdim. Sonraki yıllarda tanıştık. Fransa’ya gidişlerini, Taner’in gruba katılışını, gruptaki değişiklikleri hep takip ettim. Engin iyi bir arkadaşımdı. 50 yıl olmuş, yarım asır yani!Bu tarihi gecede ben de arkadaşlarımla birlikte olmak istiyorum.