Cumartesi 74 yaşında Rock’n Roll’un sırları

74 yaşında Rock’n Roll’un sırları

26.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bugünlerde “No Filter” adlı Avrupa turnesiyle rock tarihini yazmaya devam eden Rolling Stones’un solisti 74 yaşındaki Mick Jagger’ın yaşlanma karşıtı sağlık rutinini merak ediyor musunuz?

74 yaşında Rock’n Roll’un sırları

Rock tarihinin en uzun süre ayakta kalan gruplarından Rolling Stones’la ilk konserinin üzerinden 56 yıl geçti. Grubun simge ismi Mick Jagger bugün 74 yaşında ve şu sıralar “No Filter” adlı Avrupa turnesi dolayısıyla sahnelerden inmek bilmiyor. Bu asi ruhlu ve 8 çocuklu rock’n roll efsanesinin, 93 yaşına dek yaşayan babasından miras genlerini bir kenara koyup sağlık rutinine göz atmaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

Beslenme ve egzersiz: Norveçli fizyoterapist Torje Eike, 24 yıldan beri Jagger’ın kişisel antrenörlüğünü yapıyor ve hala haftada birkaç defa olmak üzere çalışıyorlar. Jagger’ın diyetinde ise taze sebze-meyve, tavuk, balık ve tam tahıllı gıdalar ağırlıkla yer alıyor. Bir dönem ketojenik diyeti de denediği, ayrıca organik beslenmeye özen gösterdiği biliniyor.

Aerial yoga: Jimnastik ve yoga hareketlerinin hamakta asılı şekilde yapıldığı, esneklik ve zihinsel rahatlama sağlamasıyla bilinen aerial yogayı Jagger’ın uzunca bir dönem haftada 6 seans yaptığı biliniyor. Buna ek olarak koşu, bisiklet ve yüzme de Jagger’ın sportif faaliyetleri arasında.

Vitamin: Jagger, diyetini destekleyecek şekilde A, C ve D vitaminlerinin yanı sıra balık yağı, ginseng ve ginkgo biloba ekstratı kullanmasıyla biliniyor. Ayrıca kahvaltılarında süper vitaminli smoothieler tüketiyor.

Haberin Devamı

Cilt ve saç bakımı: Jagger’ın rutininde lüks bakım markalarının nemlendirici kremleri de var. Evde yüz maskeleri yaptığı ve yatmadan önce göz çevresi kremlerini ihmal etmediği biliniyor. Ayrıca gri saçlara tahammülü olmayan Jagger’ın kuaförü iki haftada bir evine gelip saçlarını boyuyor.