Cumartesi 80 ’lerin etkisi sürüyor

80 ’lerin etkisi sürüyor

15.08.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Biz kimin hangi bikiniyi giydiğini tartışaduralım, mağazalar sonbahar / kış sezonunu açtı bile.

80 ’lerin etkisi sürüyor

Yakında soğuk havalar için alışveriş mesaisi başlayacak. Biz de önde gelen dergi ve gazetelerin moda editörlerinden 2010 modasına dair önerilerini öğrendik. Aldığımız cevaplar sonucunda da anladık ki önümüzdeki sene deri ceketler, zımbalar, yırtık pırtık çoraplar, vatkalı omuzlar, pespembe çantalar ve payetlerle 80’lerin etkisini yaşamaya devam edeceğiz...


Modayı takip eden birinin 2010 gardırobunda olması gereken ürünler neler?
Sizce sonbahar-kış sezonunda hangi tasarımcılar öne çıkacak?
Önümüzdeki sezon bizi en çok şaşırtacak, “garip” trend ne olacak?
Bu kış moda kurbanı olmamak için uzak durmamız gereken ürünler neler?




“2010’da payetli elbiseler ve bluzlar göreceğiz”

Haberin Devamı

Bengisu Gürel (All)
-2010’da peşimizi bırakmayacak ürünler taytlar, kısa etekler, payetli elbiseler ve bluzlar olacak. 80’lerin etkisi de devam edeceğe benziyor.
-Çiçekli elbiseleriyle herkesi büyüleyen Erdem Moralıoğlu yükselişe geçecek. Bir de Gareth Pugh, Christopher Kane gibi tasarımcılar da göz önüne daha fazla çıkacak.
-En zor alışacağımız yenilik ceket ve bluz omuzlarındaki kabarık kalıplar olacak.
-Moda kurbanı olmamak için yapmamız gereken tek şey kendimiz gibi olmak.

“Yüksek belli pantolon şart”

Esra Çoruh (Habertürk)
-80’ler modası tüm hızıyla devam ediyor. Motosikletçi montları, zımbalar, asit yıkamalı jean’ler çok revaçta. Zımbalı herhangi bir parça, devetüyü palto, yüksek belli pantolonlar, deri motosikletçi montu ve 80’lerden herhangi bir parça 2010 gardırobunuzda mutlaka olmalı.
-Alexander Wang öne çıkan tasarımcıların başında geliyor. Balenciaga, Marc Jacobs, Stella McCartney, Chanel, Roland Mouret, Derek Lam, Yves Saint Laurent aklıma gelen diğer tasarımcılar.
-Uzun çizmeler ve vatkalara zor alışacağız.
-Her sezon oldugu gibi yaşınıza ve tarzınıza göre giyinmekte fayda var. 50 yaşında bir kadının yırtık pırtık tayt üzerine deri mont giymesi görüntü kirliliği yaratacaktır.

80 ’lerin etkisi sürüyor



“Zımbalı botlar tuhaf ama trendi”

Haberin Devamı

Fulya Güngör (Elele) -2010 gardırobunda mutlaka sahip olmamız gerekenler vatkalı ceket, abartılı kol ve omuz detaylarıyla dikkat çeken bir elbise ve deri bir parça. Bu yıl 80’lerin pop yıldızlarını hatırlatan deri ceketler, zımbalı mini etekler ve pantolonlar çok moda. Ayrıca kadife de büyük bir çıkış yapıyor.
-Yırtık külotlu çorap ve süper mini eteklerin ya da taytların altına giyilen zımbalı botlar oldukça tuhaf ama bir
o kadar da trendi.
-Moda kurbanı olmamak için vücudunuza uygun kıyafetler seçin. Abartılı omuzlar ince yapılı kadınlarda güzel gözükse de insanı olduğundan çok daha iri gösterebiliyor.

“Neon pembesi bir şeyler alın”

Sibel Arna (Hürriyet)
-Parlak deri skinny pantolonlar ve tayt yine var. Zımbalı, metalli bol ruganlı görüntüler bu kış da bizimle. Deri ceket ve binici trendine ayak uydurmak için diz üstü çizme de mutlaka şart. Alexandre Herchcovitch, Antonio Berardi, Costume National, Giles, Gucci, Vivienne Westwood gibi markalar bu kış diz üstü çizmeler tasarladı. Ayrıca pembe bu kışın rengi. Herkes neon pembesi bir şeyler edinmeli.
-Balmain son iki yıldır hızla yükselen bir marka. Hem kendi markasında hem de Louis Vuitton’da bolca pembe kullanan Marc Jacobs yine gözdem.
-Sanıyorum kışlık mayolara çok zor alışacağız.
-Kusurlarımızın farkına varalım. Boyumuz kısaysa tulum giymeyelim, bacaklarımız kalınsa da diz üstü çizmelerden, skinny pantolonlardan uzak duralım.

“Havuç kesim bol pantolonlar”

Haberin Devamı

Hakan Öztürk (InStyle)
-Bu sezon taytlar, yüksek belli pantolonlar, vatkaların yanı sıra elbise, ceket veya bluzlarda inanılmaz omuz detayları var. Ayrıca skinny pantolonlar yine çok moda, dantel de çok kullanılıyor. Parıltı, pul, payet de oldukça fazla. Gardırobunuzda tayt, havuç kesim dediğimiz 80’lerin akımı olan pilili, yüksek belli bol pantolonlar ve mutlaka vatkalı bir ceket olmalı.
-Lanvin zaten hep vardı ama bu sezon fazlası ile dikkat çekiyor, Isabel Marant da öne çıkan tasarımcılardan.
-Vatkalar. Önce itici gelse de sonuçta gözümüz alışacak ve vazgeçilmez hale gelecek.
-Ürünleri bilemem ama giyinmeyi bilmeyen, kendi vücudunu tanımayan modadan uzak dursun. Bunu özellikle dünyanın parasını harcayıp ortalıkta göz tırmalamaktan baska bir şey yapamayan ve kendilerini modanın sıkı takipçisi zannedenlere söylüyorum.

Haberin Devamı

“Tayt peşimizi bırakmıyor”

Melis Alphan (Milliyet)
-Tayt veya tayt görünümlü çoraplar. Kadınlar 20 yıldır yeniden tayt giymek için tutuşuyordu anlaşılan, bu moda peşimizi bırakmıyor.
- Zincir askılı çanta, deri, büyük ve iddialı takılar, siyah ruj, kemerli palto, etek ve pantolon, kabarık tüylü mont, vatkalı ceket, erkek kesim blazer, pelerin, tüylü saç aksesuarı, devetüyü palto, transparan kıyafetler.
-Dizüstü çizmeler kalçalara (neredeyse bele) kadar çıkıyor. Bu çizmeler şüphesiz milletimizin “ikoncanları” tarafından eylül başından itibaren gözlere sokulacak. Yırtık çorap trendi kadınlara inanılmaz bir özgürlük sağlayacak, “Çorabım kaçtı, toplantıya / yemeğe / partiye böyle nasıl giderim?” kaygılarından kurtulacaklar.
-Kesinlikle ve kesinlikle jean pantolon ve jean ceket kombinasyonlarından uzak durulması gerek.

“Kazaklar göbek deliğinde bitecek”

Haberin Devamı

Naz Dipçin (Süper)
-Lateks taytlar ve blazer ceketler kış sezonunda da peşimizi bırakmayacak gibi görünüyor. Ayrıca abartılı omuz detaylı elbiseler, devetüyü paltolar, göbek deliğinde biten kısa kazaklar 2010’un olmazsa olmazları.
-Gareth Pugh, Balmain, Christopher Kane, Alexander Wang, Jack McCollough ve Lazaro Hernandez öne çıkacak tasarımcılardan bazıları.
-Zor alışacağımız moda detayı ise çizmelerin boylarının giderek uzaması.
-Delikli, yırtık taytları bence mankenler ve “manken gibi” kadınlardan başkası giymesin.

80 ’lerin etkisi sürüyor
“Bir kadife bir de deri”
Hafize Çeliktürk (Elle)

-Harem pantolonları, erkek ceketlerini, deri görünümlü jean’leri görmeye devam edeceğiz.
-2010 gardırobunuzda mutlaka bir kadife bir de deri parça olmalı. Bu sezon deri ceket, pantolon ve eteklerle çok sık karşılaşacağız.
-Öne çıkacağını düşündüğüm tasarımcılar Alexander Wang ve Stella McCartney.
- Gözü en çok zorlayacak trend büyük ve dramatik omuzlar.
- Uzak durulması gerekenlere gelince, güzel olmalarına rağmen dizüstü çizmeler herkese yakışmayabilir.

“Devetüyü palto olmazsa olmaz”

Tülin Demir (Women’s Health)
-Tek omuzlar, baskılı ya da deri taytlar, imitasyon kürkler, tulumlar, harem pantolonlar, yılan ve timsah baskılı ürünler bu sezon da peşimizi bırakmayacak. 2010’un olmazsa olmazları devetüyü palto, motorcu montu, ripped jean, el çantaları, vatkalı her şey, zımbalı ürünler, drapeli etek ve elbiseler.
-Bu yılki favori tasarımcılarım Balmain, Balenciaga, Dries Van Noten, Michael Kors, Chanel.
-Çok uzun diz üstü çizmeler ve abartılı omuzlara zor alışacağımızı düşünüyorum.
- Vücut formunu iyi bilen ve doğru kombin yapan herkes trend olan her ürünü taşıyabilir.

80 ’lerin etkisi sürüyor



“Yüksek çizmelere zor alışırız”

Yaprak Aras Şahinbaş (Sabah)
-80’ler bariz biçimde devam ediyor. Yüksek beller, tulumlar, iddialı omuzlar, hayvan desenleri yine var. Zımba detayı da öne çıkıyor. Modayı takip eden kişilerin 2010’da atlamaması gereken en önemli detay deri. Deri mont, pantolon, etek ve hatta şortlar bu sezon çok moda. Blazer ceket, payetli elbise, devetüyü palto, uzun çizme ilk aklıma gelen diğer şeyler.
- Öne çıkacak tasarımcılar Marc Jacobs, Alexander Wang, Raf Simons, Miuccia Prada, Rei Kawakubo ve Christophe Decarnin.
-Kalçaya değen yükseklikte çizmelere gözümüz biraz zor alışacak. Onları giyebilmek için düzgün bacak yapısı ve belli bir vücut kitle endeksinin altında olmak şart.
-Bu yıl siyah çoğunlukta olduğu için moda kurbanlığı tehlikesi az. Ama tabii ki upuzun çizmeler herkese yakışmaz ve payetler için de belirli bir yaş sınırı var.