Cumartesi “Aldatmamaya kararlıyım... Şimdilik!”

“Aldatmamaya kararlıyım... Şimdilik!”

08.08.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Önümüzdeki ay vizyona girecek “Sizi Seviyorum” filminde Emre Altuğ çapkın Erkut rolünde oynayacak. Her sabah başka bir güzelle uyanacak. Film sadakat ve aldatmayı konu ediyor

“Aldatmamaya kararlıyım... Şimdilik”

Dizilerin ve filmlerin platosu Zekeriyaköy’deyiz. İstikamet Emre Altuğ’un oynadığı, çapkın bir adamın başına gelenlerin anlatıldığı “Sizi Seviyorum”un seti. Yolu şaşırıyor, tam “Ejder Kapanı”nın platosuna girecekken, teğet geçiyor “Sizi Seviyorum“un setine varıyoruz. Emre Altuğ gölgede dinleniyor, etrafta “hurileri”. 18 Eylül’de vizyona girecek filmde sevgilisini aldatan Altuğ her sabah yatağında bu kızlardan biriyle uyanacak. Pek çok erkeğin rüyası olan bu durum bir kabusa dönüşecek. Devamını filme bırakıyor, Altuğ’a soru sormaya başlıyorum.


“Sizi Seviyorum”da her erkeği “Cennete düştüm” dedirtecek olayların sonu pek hayırlı olmayacak gibi görünüyor. Filmin senaryosu elinize geldiğinizde eğlendiniz mi?
Çok güldüm. Fikir enteresan, dili ve kurgusu güzel. Senaristin ve yönetmenin (Uğur Yağcıoğlu) aynı kişi olması da oyuncu için büyük nimet. Canlandırdığım Erkut 30’larının başında. Sadakat konusunun her erkeğin problemi olduğunu düşünüyor. Aldattığı sevgilisine “Erkekler değişiklik ister. Hep aynı kadınla birlikte olmak erkeklere hayatı ıskaladığını düşündürür” diyor.

Sizin başka kadınları ıskaladığınızı düşünüp skor peşinde koştuğunuz bir dönem oldu mu?
Genellikle uzun ilişkilerin adamı oldum. Çoğunlukla sevgililerime sadık kaldım. Ama tabii bazı dönemlerde bir arayış içine girdim. Özellikle 20’li yaşlarda, 30’lara yaklaşırken daha çok kadını keşfetmeye çalıştım. Bunlar bazen meraktan, bazen şehvetten bazen benim bazen de sevgilimin bir eksikliğinden kaynaklandı. Sadece tek bir sebebi yoktu.

“İlk gençlik dönemlerinde aldatılmışımdır herhalde”

Emre Altuğ büyüdü de mi aldatmayı bıraktı, yoksa karısı Çağla Şıkel’e âşık olunca mı o dosya kapandı?
Yaşla da alakası olabilir tabii ama asıl evlilik meselesi durma noktası oldu. Aile huzurumu bozacak bir şeyi ne yaşamak ne de yaşatmak isterim. Karımla çok mutluyum. O benim için her şeyin üzerinde duruyor. O yüzden bu kararı verirken hiç zorlanmadım. Şimdilik en azından...

Karınız bu “Şimdilik”e bozulmayacak mı?
Çağla kızacak belki ama ben şimdiki hislerimi söylüyorum diye kullandım bu kelimeyi. Bunun değişeceğine inanmıyorum. İnşallah ömür boyu devam eder, temennim o.

Hiç sevgiliniz tarafından aldatıldığınızdan şüphelendiniz mi?
Hayır. İlk gençlik dönemlerimde aldatılmışımdır diye tahmin ediyorum. Kulağıma gelen dedikodular oluyordu. Ama kimse bana bir itirafta bulunmadı.

Ya karşınıza geçip itiraf etseydi... İyi bir intikam planını hayata geçirmeyi düşünür müydünüz?
Erkek intikam almayı düşünmez. Erkeklik egosu sarsıldıktan sonra intikamın bir anlamı yoktur çünkü. Alacağı intikam erkeği tatmin etmez. Kadınsa intikam aldığında haz duyar.

Aldattığınız kadın tarafından faka bastırıldınız mı hiç?
Yakalanmadım, kadınlar hissederler ya öyle ortaya çıkmıştı...

Az önce rol arkadaşlarınızla konuşurken öğrendim: Biri bilgisayarda, bir diğeri telefonda yakalamış sevgilisinin “öteki kızla” fotoğraflarını. Teknolojik bir kazaya kurban da mı gitmediniz?
Onlar yakalanmadan sayılmaz, inkar edersin rahat rahat. Ne demişler: Gururun yeterse sonuna kadar inkar edeceksin. İnkar edince karşındaki kadına bu yalanı yeme ya da yememe alternatifini sunuyorsun. İş kadına kalıyor. Âşık olan kadın yemeye razı olabiliyor. Erkeğin şansı da bu durumda yüzde 50 oluyor. Ancak aldattığını kabul edersen ilişkinin sürme şansı sıfıra iniyor.

Karınız filmin konusunu duyunca ne tepki verdi? Setteki güzel kız bolluğunu öğrenince kıskançlık yaptı mı?
Ben biraz onu fiştekledim. Senaryo ne anlatıyor diye sorunca “Her sabah başka bir kızla uyanıyorum işte çekeceğimiz filmde” dedim, ayrıntıya girmedim. Sinirle “Zor çekersin o filmi” dedi. Seven her kadın kıskanırdı bu tip bir durumda. Filmi ayrıntılı anlatınca sorun kalmadı.

“Geçen gün hayal kurarken abarttım. Kuzey’i üniversiteye kadar getirdim”
Eşiniz ne kadar kilo aldı hamilelikte?
Dört kilo falan. Doktorumuz “Bebeğin hareketlerini 22 haftalıkken görebilirsiniz” dedi. Biz
18 haftalıkken görmeye başladık çünkü Çağla’nın vücudunda hiç yağ yok. Karnı neredeyse şeffaf (gülüyor).

Erkek olduğunu duyunca neler geçti aklınızdan?
Rahatladım. Çünkü kızım olsaydı büyüdüğünde kıskanacaktım erkeklerden. Erkek en fazla başımızı belaya sokar...

Oğlunuz büyüdüğünde birlikte yapacaklarınızla ilgili hayal kuruyor musunuz?
Geçen gün hayal kurarken abarttım. Kuzey’i üniversiteye kadar getirdim ve dedim ki “Oğlum bırakıyorum seni, uyumam lazım. Ne halin varsa gör artık büyüdün, 18 yaşına geldin.”