Cumartesi Anne-baba olunca keşke dememek için bebekten önce bunları yapın

Anne-baba olunca keşke dememek için bebekten önce bunları yapın

16.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eşimle uzun zaman iki kişi yaşadıktan sonra bebekli hayata uyum sağlamakta biraz zorlandım

Anne-baba olunca keşke dememek için bebekten önce bunları yapın

Eşimle uzun zaman iki kişi yaşadıktan sonra bebekli hayata uyum sağlamakta biraz zorlandım. “Bebekten önce keşke şunları şunları yapsaydık” dediğim bile oldu. İşte size önerilerim...

Haberin Devamı

Bu hafta eşimle 10’uncu evlilik yıldönümümüzü kutlayacağız.
Evliliğimizin ilk yıllarında arkadaşlarımızdan ve aileden gelen “Ne zaman çocuk sahibi olacaksınız?” sorusuna kulaklarımızı tıkadık. Evliliğimize renk gelsin, aile büyükleri torun sahibi olsun, yaşımız geçiyor diye değil, isteyerek, heyecanla bekleyerek anne-baba olduk biz. 10’uncu senemizi 22 aylık oğlumuzla birlikte kutlayacağız.
Eşimle çok uzun zaman iki kişi yaşadıktan sonra bebekli hayata uyum sağlamakta biraz zorlandığımızı itiraf etmeliyim. Kolikten kaynaklanan ağlama krizleri ve reflü nedeniyle uykusuz geçen geceler de hayatımızı pek kolaylaştırmadı. “Anne ve baba olmadan önce keşke şunları yapsaydık” dediğim oldu. Listemi merak mı ediyorsunuz? Buyrun...

Tatile çıkın: Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde “Nasılsa önümde bebeğin doğumuna kadar uzun bir süre var” diye düşünmeyin. Doktorunuzun da onay vereceği şekilde, eşinizle birlikte dinlenebileceğiniz bir tatile çıkın. Yurt dışında çok yaygınlaşan bu tatiller “bebek öncesi balayı” olarak adlandırılıyor.

Arkadaşlarınızla buluşun: Bebeğiniz olduktan sonra arkadaşlarınızla görüşemeyeceksiniz diye bir durum söz konusu değil elbette. Ama anne-baba olmadan önce dostlarınızla daha sık görüşün zira ebeveyn olduktan sonra buluşmaların ana konusu bebeğiniz olabiliyor ve siz siyaset, futbol, yemek gibi konulardan mahrum kalabiliyorsunuz.
Sağlık kontrolüne gidin

Bebek odası hazırlığını yapın: Hamileyken, “Şimdi bir yatak, üç-beş kıyafet alalım, gerisini ihtiyacımıza göre doğumdan sonra alırız” demeyin. Bebek doğunca emzirmek, gece uykusuz kalmak ve tebrik ziyaretine gelenlerle ilgilenmek dışında kendi ihtiyaçlarınızı gidermekle uğraşırken alışverişe vakit ayırmanız zor olabilir.

Kitap ve DVD alışverişi yapın: Bebekli yaşama alışana dek bir süre evden çıkmıyor ya da sadece belirli saatlerde çıkıyor olabilirsiniz. Film seyretmeyi seviyorsanız, izlemek istediğiniz DVD’leri, okumak istediğiniz kitapları alın, evde bir köşede biriktirin.

Kendinize özen gösterin: Hamilelik süresince, diş doktoru ve cilt doktoru gibi uzmanlara giderek sağlık kontrollerinizi yaptırın. Emzirme döneminde bu kontrolleri yaptırmak için ayrıca zaman ayırmak gerekecek.

Günlük tutun: Oğluma hamile kaldığımı öğrendiğim andan itibaren hissettiklerimi, belirli günlerde olan olayları yazdığım bir defterim var. Şimdi okuduğumda bazı şeyler için boş yere endişelendiğimi görsem de ilerde oğluma verebileceğim güzel bir hatıra defteri hazırlıyorum. Size de tavsiye ederim.
Bakıcınızı önceden seçin

Bahar temizliği yapın, tamirat işlerini bitirin: Ecza dolabındaki tarihi geçmiş ilaçları atın, salonun kirlenmiş perdelerini yıkayın, tamirat işlerini tamamlayın ki sonrasında o vakit size ve bebeğinize kalsın.

Bakıcı bulun: Doğum sonrasında işe geri dönmeyi planlıyorsanız, bakıcınızı önceden seçin. Zira
bir süre birlikte yaşamak onun
sizi anlamasına sizin de onun becerilerini gözlemlemenize imkan verecektir.

Arabanızı değiştirin: İki kişilik spor arabanız yerine, bebek koltuğu koyabileceğiniz dört kapılı bir arabaya ihtiyacınız olacak. İyisi mi siz bu değişikliği bebek gelmeden yapın.

Haberin Devamı

Evden çıkmadan alışverişi öğrenin,

Haberin Devamı

İlk yardım eğitimi alın Boğulma tehlikesi, yanık, şiddetli düşme vb. durumlarda neler yapmanız gerektiğini öğrenin. Bebeğinizin ve sizin güvenliğiniz için bu eğitim önemli.

Derin dondurucuda yemek saklayın
Bebekli hayatın ilk zamanlarında size yemek konusunda destek olabilecek biri yoksa, yemek
yapma sürenizi azaltabilmek için sebzeleri şoklayarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Mutfakla aram iyi değil diyorsanız, yemek servisi yapan restoranların numaralarını not edin.

İnternetten alışveriş yapın

Yiyecek ya da bebek bezi gibi günlük ihtiyaçlar için alışverişte zaman kaybetmemek adına internetten alışveriş yapmayı deneyin. Online bankacılık da sıra beklemeyeceğiniz için size çok zaman kazandıracaktır. Gerektiğinde bebek eşyaları sipariş verebileceğiniz siteleri de inceleyin.