Cumartesi Aşk kokan tatlılar

Aşk kokan tatlılar

14.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sevgililer Günü’nde eşime yapmaktan ve ailece yemekten keyif aldığım iki tatlı tarifini paylaşacağım sizinle bu hafta...

Aşk kokan tatlılar

Sevgililer Günü değil, aslında sevgi günüdür 14 Şubat. İnsanın hayatında sevmeye ve sevilmeye değer şeyler olduğunu hatırlatır.
Her ne kadar tüm mağazalar, çiçekçiler, internetteki alışveriş siteleri bu özel gün için hazırlık yapmış olsa da hediye, hediye değildir yürekten kopmayınca.
Bu nedenle çok severim bu özel günlerde eşim için bir şeyler pişirmeyi. Uzun senelerdir tanışsanız da birbirinizi yeni yeni tanısanız da kalbe giden yol büyüklerimizin dedikleri gibi mideden geçer.

Güzel bir anı olacak
Sevdiğinizi çocukluğuna götürecek bir küçük lokma, ona vereceğiniz tüm maddi hediyelere bedeldir. Ben bu özel günde eşime yapmaktan ve ailece beraber yemekten keyif aldığım iki tatlı tarifini paylaşacağım sizinle.
İnanın, insanın midesine ulaşmadan bile gözlerine festival yaşatacak bu yemekler size çok güzel bir anı olacak. İlki çikolatayla kırmızının mükemmel ilişkisini anlatan red velvet cupcake, ikincisi ise alışık olmadığımız bir çift olan enfes haşhaşlı panna cotta.

Haberin Devamı

Haşhaşlı panna cotta

MALZEMELER (4 kişilik)
l 180 ml krema
l 60 ml süt
l 2 yaprak jelatin
l 25 gr toz şeker
l 1.5 yemek kaşığı haşhaş

Hazırlanışı
l Jelatini soğuk suyun içinde yumuşatın. Süt, krema ve şekeri bir tencerede kaynatın. Soğuk suda beklettiğiniz jelatini, suyun içinden alın ve karıştırarak ekleyin.
l Küçük kapların dibine haşhaşı serpiştirin. Kremalı karışımı kaplara paylaştırın. Buzdolabında donmaya bırakın. Çıkarıp ters çevirin ve soğuk servis edin.

Red velvet cupcake

MALZEMELER
(4-6 kişilik)
l 125 gr tereyağı
l 125 gr toz şeker
l 3 yumurta l 50 ml süt l 10 gr kadar kabartma tozu l 375 gr un l 4-6 gr kırmızı jel gıda boyası

Hazırlanışı
l Oda sıcaklığında bekletilen tereyağını krema haline gelene kadar toz şekerle iyice çırpın. Üzerine yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
l Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin. Bir spatulayla karışıma yedirin. Ardından süt ve gıda boyasını ilave edin.
l Bu karışımı yağladığınız muffin kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 165 derecede 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edin.

Haberin Devamı

Juliet’s love

MALZEMELER
l 14 cl rose şampanya
l 1.5 cl Chambord likör
l 3.5 cl nar suyu
l Kırmızı gül yaprakları

Sevgililer Günü’nde zevkle yudumlayacağınız bir kokteyl

Hazırlanışı
Nar suyu, Chambord likör ve kırmızı gül yaprakları şeykırda buzla çalkalanır; soğutulmuş ve şekerle gerdan çekilmiş şampanya bardağına süzülür. Üzerine rose şampanya yavaşça doldurulup servis edilir.

Yanında ne yemeli?
Bu kokteylle benim tercihim taze meyve ve çikolataya batırılmış meyvelerle süslenmiş bir meyve sepeti.