12.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
BİR TABAK BİR BARDAK / Eyüp Kemal Sevinç - Cevat Yıldırım
BİR TABAK
Deniz börülceli palamut
MALZEMELER
(4 kişilik)
-4 orta boy palamut
-2 patates
-1 demet deniz börülcesi
-2 diş sarımsak
-1/2 narenciyenin suyu
-1/4 limonun suyu
-8-10 dal maydanoz
-8-10 dal biberiye
-7-8 dal dereotu
-Tuz ve çekilmiş tane karabiber
-1/2 su bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
-Palamutları temizleyin, üzerine çizikler atın ve ve yıkayıp süzün. Tuz ve karabiber serpin.
-Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ve biberiyeyi ayıklayın ve ince ince kıyın. Patateslere ekleyin, tuz katıp karıştırın. Patatesli harcı palamutların karın boşluğuna doldurun.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine palamutları yerleştirin. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırının ızgara bölümünde üzeri kızarana kadar yaklaşık
25 dakika pişirin.
-Deniz börülcesini yıkayın sap bölümleri yukarıda kalacak şekilde derin bir tencereye koyun. Kaynar su ekleyin ve yaklaşık
30 dakika gövdeden rahatça sıyrılana kadar haşlayın. Tüm dalları sıyırarak börülceleri temizleyin ve ayrı bir kaba alın. Üzerine ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, narenciye ve limon suyu ekleyip karıştırın.
-Deniz börülcesini servis tabaklarına bölüştürün. Üzerine pişmiş palamutları yerleştirin ve dereotuyla süsleyerek servis edin.
BİR BARDAK
Hanky panky
MALZEMELER
-4.5 cl Playmouth Gin
-4.5 cl Garrone Rosso vermut
-2-3 atım Fernet Branca
-1 dilim portakal