Cumartesi Barbie modanın yeni öncüsü oldu

Barbie modanın yeni öncüsü oldu

16.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugüne dek milyonlarca çocuğun ve yetişkinin hayranlığını kazanan oyuncak bebek Barbie, son zamanlarda moda dünyasının da gündeminden düşmüyor

Barbie modanın yeni öncüsü oldu

Bazen stilini gerçek dünyadaki trendlere göre belirledi, bazen de trendlere o yön verdi. Ama ne olursa olsun her zaman çok şık göründü. Dünyanın en meşhur oyuncak bebeği Barbie şimdi
yeni moda düzenine de ayak uyduruyor: Instagram’da takipçileri, LED ışıklı elbiseleri, gerçek deriden yapılan çantaları ve en ünlü tasarımcılar tarafından kendisine özel hazırlanan elbiseleri var. Yani bugüne kadar milyonlarca çocuğun ve yetişkinin hayranlığını kazanan bu bebek, son zamanlarda moda dünyasının gündeminden düşmüyor.

Haberin Devamı

Barbie modanın yeni öncüsü oldu

Ünlülerle aynı elbiseyi giyiyor

Herve Leger by Max Azria’nın meşhur bandaj elbisesi vücudu olduğundan daha iyi gösterdiği için uzun yıllardır Victoria Beckham, Beyonce gibi pek çok ünlü yıldızın tercihi. Barbie onlardan geri kalacak değildi elbette. Artık onun da, markanın kendi atölyesinde üretilen kırmızı bir bandaj elbisesi var. Elbisesini gladyatör çizmeleri ve altın rengi çantasıyla eşleştiren koleksiyon bebeğinin fiyatı ise 150 dolar.

Barbie modanın yeni öncüsü oldu

Instagram fenomeni olma yolunda
Henüz kim olduklarını açıklamamış olsalar da, moda dünyasından iki isim tarafından yaratıldığı söylenen Barbie’li Instagram hesapları çok takip ediliyor. 75 binden fazla takipçisi bulunan @barbiebirkin ve
9 binden fazla takipçili @barbietatti hesaplarıyla bu meşhur bebeği plajda, New York sokaklarında ya da Kardashian ailesinin üyeleriyle bir partideyken görmek mümkün. Elbette her Instagram kullanıcısı gibi o da yediği yemeklerin fotoğrafını paylaşmadan duramıyor!

Haberin Devamı

Barbie modanın yeni öncüsü oldu

“Kıvrımsız” Lopez Barbie’si

Kadın vücudunu idealize ettiği ve tek tip güzellik anlayışını dayattığı yönünde de çok eleştiri alan Barbie, uzunca bir süredir “gerçek insanlara uyumlu” saç ve ten renkleri, farklı vücut ölçüleriyle de üretiliyor. Yine de önümüzdeki günlerde satışa sunulacak olan Jennifer Lopez Barbie’si şarkıcının vücut hatlarını olduğu gibi yansıtmadığı gerekçesiyle eleştirilmekten kurtulamadı. Lopez’in
2012 Oscar töreninde ve Dance Again turnesinde giydiği kostümlerin minyatür versiyonlarını taşıyan “kıvrımsız” Barbie’nin ayrıntıları çok iyi yakaladığı için stiliyle beğenildiğini de söylemeden geçmeyelim.

Çantası gerçek deriden yapıldı
Son zamanlarda Barbie’yi yeniden yorumlayan markalardan biri de Coach. Siyah saçlı Barbie’yi klasikleşen trençkotu
ve ikonik çantasıyla yeniden yorumlayan Amerikan aksesuar markası, tüm malzemelerin orijinal olmasına da dikkat etmiş. Barbie’nin ilk gerçek deri çantası kırmızı renkte, oyuncağın fiyat etiketi ise 95 dolar.

Şapka tasarımcısından ona özel
Ünlü şapka tasarımcısı Stephen Jones, Barbie için bir ilki gerçekleştirdi ve elbise tasarladı. Barbie’nin Noel gardırobu için beş farklı, özel dikim kostüm hazırlayan tasarımcı “Barbie bana Noel sabahı takacağı bir şapka almak için geldi, atölyemden beş elbiseyle çıktı” diyor verdiği bir röportajda. Çam ağacı, kar küresi, Ren geyiği, Noel Baba ve şekerlemelerden ilham alınarak hazırlanan bebekler yalnızca Londra’daki Selfridges mağazasının Barbie bölümünde satılacak.

Haberin Devamı

Görünümü yıldızlarla yarışıyordu

İlk kez 9 Mart 1959’da, New York oyuncak fuarında “halkla buluşan” Barbie, yaratıldığı günlerde de dönemin moda anlayışını yansıtıyordu. Belki elbiseleri ve aksesuarları şimdiki gibi lüks değildi ama görünümü Marilyn Monroe, Rita Hayworth gibi yıldızlarla yarışacak türdendi. İlk üretildiğinde yalnızca sarı ve kumral seçenekleri olan bebeğin şimdilerde onlarca farklı saç rengi, yedi baş modeli, 110 duruş pozisyonu ve yaklaşık on farklı göz makyajı olduğunu da belirtelim.

Barbie modanın yeni öncüsü oldu

Dijital çağı yakaladı
Barbie’nin hiçbir zaman yanılmayan moda öngörüleri son güncellemelerinden birini de dijital yolla aldı. LED ışıklarla donatılmış elbisesi boynundaki kolyeden kontrol edilebiliyor ve her renk farklı bir modu temsil ediyor. Örneğin sağdaki düğmeye bastığınızda ses modu aktifleşiyor ve elbisenin ışıkları müziğe göre yanıp sönüyor. Partiye gitmeyi çok sevdiğini bildiğimiz Barbie için teknolojiye ayak uydurmanın daha şık bir yolu olamazdı herhalde.

Haberin Devamı

Barbie’nin stilini yakalamak için alışveriş notları

* Ayakkabı: Küçük bir kızken Barbie’sinin sivri burunlu, topuklu ayakkabılarına özenmeyen olmuş mudur bilmiyorum. Bu süslü bebeğin stiline dair en ikonik parçalardan biri olan “pump” ayakkabılar bu sezon çok gözde. Yani çocukluk hevesimizi almanın tam zamanı. Ayakkabı Dünyası’ndaki arkası püsküllü model klasikleri farklı bir havayla kullanmak isteyenler için ideal.
* Çanta: Barbie’nin stilini yakalamak için adı Candy Bag olan bir çanta modelinden daha iyi ne olabilir? Furla’nın uzun yıllardır çok sevilen şeffaf çantaları bu sezon ikili renk seçenekleriyle karşımızda.
* Elbise: Ne giyerse giysin feminenliğinden ödün vermeyen Barbie, gerçek dünyada yaşıyor olsaydı bu sezon mutlaka çiçek desenli bir elbise alırdı, eminim. Koton’daki mini elbiseyi ofiste babet ve hırkayla, akşamları da topuklu ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz.
* Ruj: Göz makyajında farklılığı seviyor ama rujda fuşyadan vazgeçemiyor. Hem Barbie’den hem de podyumlardaki süpermodellerden söz ediyorum. Dudaklarınızın dışta kalan kısımlarına aydınlatıcı sürerek Dior defilesindeki etkiyi yakalamanız mümkün.

Haberin Devamı

Moda dünyasından...

New York’tan İstanbul’a
Grafik desenleri ve cıvıl cıvıl renkleriyle sevilen marka Kate Spade New York, Türkiye’deki ilk mağazasını İstinyePark’ta açtı. Kış koleksiyonuna göz atmak için mağazaya uğramanın yanı sıra markanın eğlenceli sosyal medya hesaplarını da takibe almanızı öneririm.

Vitrinler hazır
Paris’teki Printemps mağazalarının Noel vitrinleri her yıl heyecanla bekleniyor. Bu yılki vitrinler ise Prada işbirliğiyle hazırlandı. “Noel, Joyeuse Obsession by Prada” adı verilen vitrin tasarımındaki sevimli ayıcıklar dikkat çekiyor. Renkler ise elbette kırmızı ağırlıklı.

Bu defa moda için bir araya geldiler
Altın Palmiye ödüllü “Mavi En Sıcak Renktir”in yıldızları Lea Seydeoux ve Adele Exarchopoulos, Miu Miu 2014 Resort koleksiyonunun kampanyası için objektif karşısına geçti. Ünlü moda fotoğrafçıları Inez&Vinoodh’a New York’ta poz veren ikili, markanın işlemeli elbiseleri içinde çok havalı görünüyor.