Cumartesi Bekarlığa eğlenceli veda

Bekarlığa eğlenceli veda

21.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Düğün öncesi yapılan bekarlığa veda partilerinde ilginç aksesuarlar takılıyor, gelin veya damat esprili bir şekilde pastalara konu ediliyor. Bu tür organizasyonlar için malzemeler satan Parti Paketi’nin kurucularından Ceyden San: “İlk kez evlenenler daha romantik aksesuarları, ikinci-üçüncü evliliğini yapanlar ise şeytan boynuzu, kelepçe gibi daha çılgın ürünleri alıyor”

Bekarlığa eğlenceli veda

Düğün sezonu çoktan açılmışken bekarlığa veda partileri düzenleyenlerin sayısı da gitgide artıyor. Türkiye’de bir kaç yıldır yapılan bu kutlamalarda gelin adayları genelde kız kıza toplanıp göbek atıyor, müstakbel damatlar ise çoğunlukla erkek arkadaşlarıyla bir gece kulübüne veya fasıla gidip içki içiyor. Bu partilerde gençler sınır tanımadan eğlenmek istiyor, dolayısıyla aile büyüklerinin katılması pek tercih edilmiyor.
Düğün öncesi yapılan bu etkinlikte kızların İstanbul’daki gözde mekanı Cahide gece kulübü. Burada “kına gecesi” konseptinde farklı animasyonlar da yapılıyor. Bu özel geceyi kendi aramızda kutlayalım diyenler ise evlerini bir parti ortamına çeviriyor veya küçük barları, karaoke kulüplerini kapatıyor. 

“Yurtdışındakiler daha cesur, Türkiye’de ise ayıp görülüyor”

Partilerde muzır aksesuarlar kullanılıyor, gelini veya damadı ti’ye alan pastalar kesiliyor. Aksesuarlar arasında “Bride to Be / Gelin adayı” kuşağından tavşan kulaklı taca, kıyafet üzerine takılabilen silikon göğüslerden masumiyeti simgeleyen melek kanatlarına kadar farklı ürünler yer alıyor.
Yurtdışından parti malzemeleri getirten ve pasta tasarımları yaptırtan Parti Paketi’nin kurucusu Ceyden San Türkiye’de iki tip bekarlığa veda kutlaması yapıldığını söylüyor: “İlk kez evlenenler daha romantik ve masalsı aksesuarları tercih ediyor; ikinci veya üçüncü evliliğini yapanlar ise şeytan boynuzu, kelepçe gibi daha çılgın ve ‘vahşi’ ürünleri satın alıyor.”
Etiler ve Harbiye’de şubeleri bulunan Parti Paketi’nin diğer ortağı Aslı Pak Atansay ise özellikle Amerika ve Avrupa ülkelerindeki kutlamalarda daha “cesur” aksesuarların takılabildiğini ama Türkiye’de ayıp olur düşüncesiyle bunlara talep edilmediğini söylüyor.
Yine de uçuk kaçık parti malzemelerine sahip olmak isteyenler merkez ofisleri İngiltere’de bulunan mağazaların www.lastnightoffreedom.co.uk, www.mypartyplanet.co.uk, www.hen-stagpartyshop.co.uk internet adreslerinden kredi kartıyla alışveriş yapabilirler.
Parti Shop ve Parti Dünyası adlı mağazalar ise bu konseptte ürünler satmıyor ama bir parti atmosferi yaratmak isteyenlere balon, konfeti, fener gibi çeşitli süsleme malzemeleri sunuyor. Party Shop’ta helyum gazı ile doldurulan uçan balonların tanesi 3 YTL’den, fenerler ise 3,90 YTL’den satılıyor.
Tahtakale’de bulunan dükkanlar da bu partiler için uygun fiyata farklı ürünler sunuyor.

“Kadınlar her şeyi deniyor, erkekler ise ağır abi”
Ceyden San (Parti Paketi ortağı)
Bekarlığa veda partileri için malzeme ve aksesuar talebi günden güne artıyor. İnsanlar birbirlerinden göre göre daha çok istiyor. Kadınlar mağazaya geldiklerinde her tür ürünü takıyor ya da birbirlerine gösterip gülüşüyor. Bazılarını ise almaya cesaret edemeyip bırakıyorlar. Ama erkekler “ağır abi takılıp” neredeyse hiçbir ürüne ilgi göstermiyor.

Kızlara diz çöken prens, erkeklere yarı çıplak kadın

Bekarlığa eğlenceli veda

Esprili pasta seçenekleriyle Divan, Beyaz Fırın ve Foodie bu gecelere yönelik tasarımlar sunuyor. Divan’ın bir pastası gelin ve damadı kalp desenleri olan bir yorganın altında yatakta buluşturuyor. Diğer pastası ise yatakta yarı çıplak uzanmış sarışın bir kadın.
Bu pasta erkeklerin bekarlığa veda partileri için tercih ediliyor. Porsiyon fiyatları 12 YTL.Beyaz Fırın da kutu içinden fırlamış büyük göğüslü bir kadın görüntüsündeki pastası isteğe göre frambuazlı ve fıstıklı olarak hazırlanabiliyor. Dilim başı fiyatları 7 ile
8,50 YTL arasında değişirken pastalar minimum 15 kişilik olabiliyor. Foodie ise gelin adaylarını eğlendiriyor. İçi çikolatalı olan pastaların birinde gelinin önünde damada diz çöktürülüyor, diğerinde ise damat bir sandviç arasına konuluyor.