Cumartesi Ben Nojoud, 10 Yaşındayım ve Dulum

Ben Nojoud, 10 Yaşındayım ve Dulum

24.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın gördüğü en genç boşanmış çocuk gelinin, Nojoud Ali’nin mecbur bırakıldığı hayatı kendi ağzından aktarıyor “Ben Nojoud, 10 Yaşındayım ve Dulum”. Nojoud Ali, 2007 senesinde 9 yaşındayken Yemen’de açtığı boşanma davasıyla tüm dünyanın dikkatini çekti.

Ben Nojoud, 10 Yaşındayım ve Dulum

BEN NOJOUD, 10 YAŞINDAYIM VE DULUM

Haberin Devamı

Nojoud Al

Çev: Tayfun Törüner

Martı Yayınları / 17 TL

Dünyanın gördüğü en genç boşanmış çocuk gelinin, Nojoud Ali’nin mecbur bırakıldığı hayatı kendi ağzından aktarıyor “Ben Nojoud, 10 Yaşındayım ve Dulum”. Nojoud Ali, 2007 senesinde 9 yaşındayken Yemen’de açtığı boşanma davasıyla tüm dünyanın dikkatini çekti. Kendisini insan hakları mücadelesine adayan kadın avukat Shada Nassar, Nojoud Ali’nin yanında yer aldı. İkisinin davası tüm kız çocuklarının, tüm haksızlığa uğrayan kadınların davası oldu ve bu mücadeleden galip çıktılar.

I’M YOUR MAN

Sylvie Simmons

Çev: Duygu Akın

Karaplak Yayınları / 38 TL

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden müzik dünyasının efsane ismi Leonard Cohen’in hayat hikayesinin tüm ayrıntılarıyla incelendiği kitap, adını Cohen’in en meşhur albümlerinden biri olan “I’m Your Man”den alıyor.

Haberin Devamı

HİÇBİR YERDEN

Kolektif

Metis Yayınları / 5 TL

Metis Yayınları’nın geleneksel olarak çıkardığı ajandanın bu yılki teması ütopya ve distopya. Ajandayı Özde Duygu Gürkan ve Eylem Can hazırladılar.

ÖTEKİNİN RÜYASI

Julio Cortazar

Çev: Süleyman Doğru /

Can Yayınları / 36 TL

Julio Cortazar’ın 1937 ve

1945 yılları arasında yazdığı ve ilk dönem öykülerinden oluşan kitap, üç ciltlik bir serinin ilk parçası.