Cumartesi “Benim olayım teknoloji!”

“Benim olayım teknoloji!”

24.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakım, makyaj, beslenme konularını içeren ve sahne arkası videolar da paylaştığı Di D isimli bir Youtube kanalı açan model Didem Soydan: “Kimi ayakkabı, çanta alır; benim de olayım teknoloji’”

“Benim olayım teknoloji”

Model ve oyuncu Didem Soydan özellikle son yıllarda adını sık duyduğumuz bir isim. Instagram hesabını 253 binin üzerinde kişi takip ediyor; saçı, makyajı, giydikleri çok merak ediliyor; paylaştığı fotoğraflarının altına yüzlerce yorum yapılıyor. Sosyal medyayı aktif
olarak kullanan Soydan son olarak Di D isimli Youtube kanalını açtı. Beslenme, makyaj, bakım konularında videolar çekiyor; konuk ettiği arkadaşlarıyla projelerinin sahne arkasından ve katıldığı etkinliklerden yayınlar yapıyor. Günlük makyaj rutini, kaş şekillendirmenin nasıl yapılacağı, yakın arkadaşı Umut Eker’le diyet sırları şu ana kadar paylaştığı 19 videodan birkaçı.Didem Soydan’la Youtube kanalını, sosyal medyayı ve projelerini konuştuk; bakım ve makyaj tüyoları aldık.

Haberin Devamı

-Youtube kanalı açma fikri nasıl oluştu?

Genelde teknoloji erkeklerle bağdaştırılır ya, ben de inanılmaz meraklıyım. Oyunlardan yeni çıkan alet edavata hepsini almaya çalışırım. Dersen ki kullanmayı biliyor musun, efsane misin bu konuda; bir ay birinin kurmasını beklettiğim ürünler bile oluyor ama yeter ki bende olsun. Kimi ayakkabı, çanta alır; benim de olayım teknoloji. Sosyal medyayı çok aktif kullanıyorum. Kendimizi tanıtacağımız, işlerimizi gösterebileceğimiz başka bir mecra yok. Magazinel olarak çok renkli değilsen işlerini her an duyuramıyorsun. Instagram yeni yayılmaya başladığında insanlara, markalara projeler götürüyorduk üç sene önce, o zaman algılanmamıştı önemi; şu anda yalvar yakarlar yeter ki bir ürünümüz Instagram’da görünsün diye... Bu Youtube için de geçerli, Youtube’un önemini erken fark edenlerdenim.

Haberin Devamı

-Videoların içerikleri gelen sorulara, taleplere göre değişiyor mu?

Evet. En fazla sorulan makyaj videosu. Çekimlerde makyajla sağlanan o değişimi çok merak ediyor insanlar. Nasıl beslendiğim ve zayıf kaldığıma, bu kadar makyaja rağmen cildimin nasıl sağlıklı göründüğüne dair sorular geliyor. Instagram’ın video süresinin bu soruların cevapları için yeterli olmaması bizi Youtube’a itti.

“Konuşmalar planlı verilince panik atak geçiriyorum”

-Videolarınızda beslenme de var, çekimlerinizden sahne arkası görüntüleri de...

Nilgün Bodur’la yaptığımız unsuz, şekersiz, yağsız kek benim hayat kurtarıcılarımdan. Merak ettikleri için çekimlerimi ve sahne arkasını gösteriyorum; amacı “Bakın biz nasıl şartlarda çalışıyoruz” değil. Madende 32 saat gün ışığı görmeden çalışanlar, küçücük yaşlarında çalışan çocuklar var. Öğretmen bir ailenin kızıyım, memur maaşlarıyla nasıl geçindiklerini biliyorum, o yüzden kendi işimin ceremesini söylemeye utanıyorum, o şekilde göstermiyorum videolarda.

-Çekimler ne kadar sürüyor, planlı mı videolardaki diyaloglar?

Bir video çekimi ortalama 1 saat sürüyor. Konuşmaları planlamıyorum. Planlı verildiği zaman ben panik atak geçiriyorum, o kadar kötü oluyor ki başka bir kız ortaya çıkıyor... Videolardaki tepkilerin hepsi doğal.

Haberin Devamı

-Genelde makyaj videolarını evde uygulamak zor olur. Sizin yaptıklarınızı kolayca uygulayabilecekler mi?

Yüz tane fırçayla çekim makyajı yapılıyor bana, onu merak edenler için çekiyorum. Bilgisayar başına geçip kolayca yapabilecekleri makyaj videoları geliyor. Anladık ki bir sürü fırçayla, malzemeyle olanı değil, kolay makyajı izlemek istiyor insanlar.

“Can’la röportaj yapacağız”

- Arkadaşlarınızı konuk ediyorsunuz sık sık. Başka konular, konuklar var mı aklınızda, örneğin sevgiliniz Can Bonomo?

Model konserinin ve Can’ın (Bonomo) konserinin sahne arkası görüntüleri olacak. Can’la da röportaj yapacağız. Objektif olması açısından soruları dışarıdan alacağım. Umut Eker, Fevzi Altun, Nilgün Bodur da yine olacak. İrem Derici’yi mutfağa sokmak istiyorum, çok komik olacağını düşünüyorum. Çok fazla genç kız takip ediyor, “Model olmak istiyorum, ne yapmam gerekiyor?” dediklerinde fikir vermek istiyorum. O yüzden takipçilerle toplanıp merak ettiklerini cevaplayacağım bir yayın yapmak istiyorum.

-Bir makyaj markası çıkaracağınızı söylediniz bir videoda...

Haberin Devamı

Günlük hayatta kurtarıcı, gece de kullanabilecekleri parçaların olduğu, en çok kullandığım makyaj malzemelerinden bir
kit olacak. Beğendiğim ürünlerden ilham alarak kendi ürünlerimi ürettiriyorum. Hem kaliteli hem çok pahalı olmayan ürünler yapacağız. Kırmızı ruj, rimel, kapatıcı gibi 10 parça gözüküyor şu an. 2016’yı bulacak çıkması.

Bence oyunculuğu beceremiyorum”

- Yakında ne gibi projeleriniz var, geçen sezon bir dizide oynamıştınız...

Televizyonda bir moda programında sunuculuk teklifi geldi, onu değerlendiriyoruz. Youtube’u çok önemsiyorum çünkü sosyal medya çok büyük bir özgürlük sağlıyor, televizyonda bu özgürlüğü kısıtlamak istemiyorum. “Aşk Yeniden” öncesinde de dizilerde konuk oyuncu olmuştum. Bunlar gelen teklifleri değerlendirmek oldu, yani ben oyuncu değilim, hiçbir zaman oyuncuyum demedim ve bence oyunculuğu beceremiyorum zaten. Teklifler geliyor ama yakın zamanda dizi, sinema gibi bir projem yok.

Haberin Devamı

“Makyajsız gezmekten korkmuyorum”

-Asla aksatmam dediğiniz bakım tüyolarınız var mı?

Bazen o kadar yorgun oluyorum ki makyajla yatmak için ölüyorum, o zaman bile makyajımı çıkarmadan yatmıyorum. Kaşıma, kirpiğime kayısı veya badem yağı sürüyorum. Çok kuru bir cildim var, kayısı yağı sürüyorum. O yağla yatıyorum, dışarı çıkmam gerekiyorsa yağı sürdükten sonra bir havlu bezi kaynar suyla ıslatıp yüzüme tutuyorum. Yağı alsın diye hem de gözenekleri açıyor, dibe giren kirler de çıkmış oluyor. Anneannem öğretmişti, onlar yaparmış zamanında.

-Günlük hayatınızda nasıl makyaj yapıyorsunuz?

Çoğu zaman yapmıyorum, bazen tanımazlar dışarıda. Can’ı yüz metre öteden bakkal amca bile tanıyor; sosyal medyayla, modayla ilgilenenler, gençler tanıyor beni daha çok. Makyajsız gezmekten korkmuyorum. Sosyal medya beni eğitti: En güzel göründüğünü düşündüğün zamanda bile hakaret alabiliyorsan öbür türlü zaten alacaksın, çık gitsin yani... Bir de cildin dinlenmesi gerekiyor. Yapacaksam kirpiğimi kıvırıyorum, rimel ve ten rengi rujsürüyorum.