Cumartesi Bir Genç Kadına Mektup

Bir Genç Kadına Mektup

19.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rilke’nin ölümünden 4 yıl sonra, 1930’da mektuplarının basılması, Alman edebiyat çevrelerinde küçük bir deprem etkisi yaratmış çünkü kimse bu satırların yazıldığı kişiyi tahmin edememişti

Bir Genç Kadına Mektup

BİR GENÇ KADINA MEKTUPLAR

Haberin Devamı

Rainer Maria Rilke

Çev: Semih Uçar /

Nora Kitap / 6 TL

Rilke’nin ölümünden 4 yıl sonra, 1930’da mektuplarının basılması, Alman edebiyat çevrelerinde küçük bir deprem etkisi yaratmış çünkü kimse bu satırların yazıldığı kişiyi tahmin edememişti. Mektupların basılmasına önayak olan Rilke’nin damadı ve yayıncısı da mektuplarda hitap edilen kişiyle ilgili ser verip sır vermemişti. Daha sonra, 1919-1924 yılları arasında yazılan bu satırların Lisa Heise’a gönderildiği ortaya çıktı. Gizemi sonradan çözülen mektuplar Rilke’nin dünyayı anlama çabalarına ve ruh hali üzerine ayrıntılar içeriyor.

GECELERİ SESSİZDİR TAHRAN

Shida Bazyar

Çev: Gül Gürtunca /

Hep Kitap / 21 TL

Ailesi İran Devrimi’nin ardından Almanya’ya sığınan yazar Shida Bazyar’ın ödüllü romanı, (oto)biyografik özellikler taşıyor. Zira Bazyar kitabında ailesi gibi devrimden sonra Almanya’ya sığınmak zorunda kalanların dramını aktarıyor.

Haberin Devamı

OSMANLI MİMARİSİ

Prof. Dr. Doğan Kuban

YEM Yayın / 150 TL

Sanat ve mimarlık tarihinin en çok tanınan isimlerinden Prof. Dr. Doğan Kuban “Osmanlı Mimarisi”nde Osmanlı döneminden Cumhuriyet’e dek süregelen mimari yapıyı incelerken tarihe de mimar gözüyle bakış sunuyor.

İLGİNÇ OLMAK ÜSTÜNE BİR MANİFESTO

Holly Bourne

Çev: Sevinç Seyla Tezcan / Pegasus Yayınları / 30 TL

Holly Bourne’un “Bir zamanlar hepimiz gençtik” bakışına sahip romanı genç yetişkinlerin dostluk ve yaşama karşı duruşları üzerine bir kitap.