Cumartesi Bir haftalık kitap molası

Bir haftalık kitap molası

07.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi bir hafta boyunca İstanbul Kitap Fuarı’nı ağırlayacak. Bu yıl 34’üncüsü düzenlenen fuara 750 yayınevi katılacak, 300’e yakın etkinlik düzenlenecek

Bir haftalık kitap molası

Kitapseverlerin yılın en sevdiği ayındayız: Kasım. Her yıl İstanbul Kitap Fuarı’nın düzenlendiği ayda... 34’üncü kez düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı bugün başlıyor.

15 Kasım Pazar gününe dek devam edecek fuar kitapseverleri Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlayacak. Fuarın bu yılki teması “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak”. Fuar da ziyaretçilerin yüzünü güldürebilmek için birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

750 yayınevi katılacağı fuarda panel, söyleşi ve imza günleri gibi 300’e yakın özel etkinlik düzenlenecek.

Haberin Devamı

Çok satan yazar söyleşisi

Bugün saat 12.00’de, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin Karadeniz Salonu’nda düzenlenecek törenle resmen başlayacak kitap fuarının Onur Konuğu Romanya. Fuarın dört günlük ilk yarısında Romanya’nın etkisi büyük olacak. “Size bazı sözcüklerle borçluyuz” sloganıyla fuara katılan Romanya’nın önemli yazarları Matei Visniec, Dumitru Tepeneag, Mircea Dinescu, Dan Lungu, Octavian Soviany, Carmen Muşat ve Florin Bican, Uluslararası Salon’daki ülke standında okurlarla buluşacak.

Açılış gününde Romanya tarafından hazırlanan önemli etkinlikler de var. İlki saat 15.30’da başlayacak Mircea Dinescu’nun “Şiirsel ve Gastronomik Saatler” adlı bir söyleşisi. Daha sonra, saat 15.00’te ise Dan Lungu’nun “Komünist Bir Kocakarıyım” adlı kitabının tanıtımı yapılacak.

Haberin Devamı

Fuarın merakla beklenen etkinliği de bugün... Pena Yayınları’nın düzenleyeceği “Sarah Jio’nun Gözünden Türkiye”adlı söyleşi saat 14.00’te... Aşk romanlarıyla tanınan, New York Times çok satanlar listesinde kendine yer bulan yazarın söyleşisinin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Tan Oral sergisi...

Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından alınan kararla Tan Oral, bu yılki fuarın onur çizeri oldu. Oral’ın katılımıyla fuar boyunca pek çok etkinlik düzenlenecek. Bunlardan biri de çizerin yarın saat 12.00’de Kınalıada Salonu’nda gazeteci Faruk Şüyun ile bir araya geleceği söyleşi. Fuar kapsamında Oral’ın eserlerinden oluşan bir sergi de hazırlandı. Küratörlüğünü Sadık Karamustafa’nın üstlendiği Tan Oral sergisi, fuar süresince ziyarete açık olacak.

Aziz Nesin için özel etkinlikler

100’üncü yaşını kutladığımız Aziz Nesin için de fuar kapsamında geniş bir program hazırlandı. Nesin Vakfı ve Nesin Yayınları işbirliğiyle hazırlanan etkinliklerin ilki bugün gerçekleştiriliyor. Saat 14.00’te karikatür tarihçisi Turgut Çeviker, “Aziz Nesin, Karikatür ve Mizah” başlıklı seminerde Semih Poroy, Tan Oral ve Erkal Yavi’yle konuşacak. Yine bugün Heybeliada Salonu’nda art arda iki anma etkinliği gerçekleştirilecek. Saat 16.30’daki “Çağdaş Bir Aydın Olarak Aziz Nesin” paneline Zeynep Oral katılıyor.
Daha sonra ise Turgay Fişekçi’nin yönetiminde, Feridun Andaç, Doğan Hızlan ve Yüksel Pazarkaya, “Edebiyatımızın Bir İkon Kişiliği: Aziz Nesin” başlıklı panele katılacak. Yarın saat 15.30’da ise Kınalıada Salonu’nda yazarın oğlu Ali Nesin “Aziz Nesin’li Yıllar” adlı bir söyleşide ziyaretçilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Türk edebiyatının yakın zamanda kaybettiğimiz ustaları da unutulmadı. Yarın saat 12.00’de Karadeniz Salonu’nda Güven Turan’ın katılımıyla “Yaşar Kemal’in Ardından”adlı bir söyleşi var. 11 Kasım, saat 17.45’te ise “Tut Elimden İzmir: Tarık Dursun K.”isimli panel düzenlenecek. Hikmet Altınkaynak, Cihan Demirci, Nurduran Duman, Semih Poroy ve Yalvaç Ural’ın katılacağı panel, Enver Ercan tarafından yönetilecek. Fuara giriş ücreti 5 TL. Öğrenci, öğretmen ve emekliler ise fuarı ücretsiz olarak gezebilecek.

Bir haftalık kitap molası
Milliyetliler kitaplarını imzalıyor

Milliyet Gazetesi Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün “IŞİD’in Elinde 40 Gün” adlı kitabını yarın düzenlenecek imza gününde imzalayacak. Üçüncü salondaki Doğan Kitap standında gerçekleşecek etkinlik saat 15.30’da başlıyor. Aynı gün, aynı stantta saat 14.00’te ise Milliyet Sanat Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz bu yıl şubat ayında yayımlanan kitabı “Prens Prensesi Sevmedi”yi imzalıyor.

Usta şefler “fuarın mutfağı”nda

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen “Mutfak: Yemek ve Kitap Buluşmaları” bu yıl devam ediyor. Program kapsamında yemek yazarları söyleşilere katılacak. Etkinlikte Milliyet Cumartesi yazarı Eyüp Kemal Sevinç ile birlikte Ebru Omurcalı, Süleyman Dilsiz, Ömür Akkor, ve Nilgün Tatlı gibi isimler yer alıyor.