Cumartesi Bodrum’da da yelkenler fora

Bodrum’da da yelkenler fora

17.05.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yedi yıldır düzenlenen Shop&Miles Bosphorus Cup’ta, İstanbul Boğazı’ndaki yelken yarışlarına bu yıl Bodrum etabı da eklendi. En yüksek dereceyi alan yelkenli Toscana’daki Dünya Yelken Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek

Bodrum’da da yelkenler fora

Marmara Yelken Kulübü ve Türkiye Yelken Federasyonu’nun ev sahipliğinde, ORG Sports tarafından organize edilen Shop&Miles Bosphorus Cup 2008 Boğaz’ın en prestijli yarışlarından biri olarak kabul ediliyor.
Yedincisi düzenlenen şampiyonada yelkenler bu yıl İstanbul dışına açılıyor. 23-25 Mayıs’ta, İstanbul Boğazı ve Caddebostan olmak üzere iki kulvarda yapılacak Bosphorus Cup’ın ardından 8-10 Ağustos’da Bodrum’da Turgut Reis Cup düzenlenecek. Bu yarışlar sonunda birinci olan yelkenli Türkiye’yi Dünya Yelken Şampiyonası’nda temsil edecek.
Org Sports Marketing’den Orhan Gorbon’a göre, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz yelken sporuna çok elverişli. Gorbon “Türkiye’de güneş ve rüzgar var, gelgit seviyesi yüksek değil ve sis, yağmur çok olmuyor. Yelken sporu zaten tabiat şartlarıyla yapılması mümkün olan bir spor. Türkiye’de de bu şartlar yelken sporu yapmak için çok uygun” diyor. 
Shop&Miles Bosphorus Cup hem Türkiye’de yelkenciliğe olan ilgiyi artırdı hem de Türkiye’nin yurtdışında tanıtımını sağladı. 2002’de yapılan ilk yarışlara sadece 21 tekne katılırken bu yıl Bosphorus Cup’a 100, Turgut Reis Cup’a ise 70’e yakın teknenin katılması bekleniyor.
Gorbon yarışlara yurtdışından da katılımın olduğu ve yabancı basının Bosphorus Cup’a yoğun ilgi gösterdiğini dile getiriyor. Bu yıl Bodrum etabının da eklenmesiyle Türkiye’nin yurtdışındaki tanıtımına önemli bir katkı sağlanacağını söyleyen Gorbon, gelecek yıllarda Ege Denizi’nde Yunanistan ile ortak projeler yapmayı düşündüklerini sözlerine ekliyor.
Bu yıl Bodrum etabının eklenmesinin yanı sıra teknolojik yenilikler de yapıldı. Bu yeniliklerden biri yelkenlilere araç takip sistemi takılması. Bu sistem sayesinde, www.bosphoruscup.org sitesinden yelkenlilerin nerede olduğu takip edilebilecek. Ayrıca yeni bir yazılım sayesinde web sitesinden kazanan yelkenli hemen görülebilecek.   
24 Mayıs’ta İstanbul Boğazı etabı yapılacak olan etkinlik 25 Mayıs’taki Caddebostan etabı ile sona erecek.