Cumartesi Bond geri geldi, stili de

Bond geri geldi, stili de

03.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dün vizyona giren “Skyfall” filmi ve James Bond’un 50’nci yıl dönümü en meşhur Bond kızlarını yeniden hatırlattı. Filme özel çıkarılan koleksiyonlar ise 007 stili yakalamak isteyenler için ideal.

Bond geri geldi, stili de

Yıllar geçse de bir James Bond filminin insanı hayalkırıklığına uğratmayacak özellikleri değişmez; hızlı otomobiller, güçlü aksiyon sahneleri, hayalgücü sınırlarını zorlayan casusluk aletleri, görkemli şehirler ve elbette güzel kadınlar. Serinin dün vizyona giren son filmi “Skyfall” ile birlikte ‘Bond Kızı’ kavramı da yeniden gündeme geldi. Her ne kadar oynadıkları karakterleri Bond kızı olarak görmediklerini söyleseler de, İstanbul’un da ev sahipliği yaptığı filmin bu defaki güzelleri ise Naomie Harris ve Berenice Marlohe. Bugüne dek hem onlar gibi ilk kez James Bond filmiyle tanıdığımız oyuncular hem de zaten ünlü olanlar Bond Kızı etiketine sahip oldu. Aralarından bazılarıysa hem güzellikleri hem yetenekleri hem de filmlerdeki stilleriyle bir adım öne çıkmayı başardı. İşte 50’nci yılını kutlayan 007’nin unutulmaz kadınları ve ikonikleşen stilleri.

Haberin Devamı

Bond geri geldi, stili de

Sophie Marceau (Dünya Yetmez, 1999)
Bond tarihinin ilk kötü kadın karakteri Elektra King, “Dünya Yetmez” filminde Sophie Marceau tarafından beyazperdeye taşındı. Fransız oyuncunun filmde giydiği mor, işlemeli gece elbisesi de Elektra’nın baştan çıkarıcı
tavrını çok iyi yansıtıyordu.

Bond geri geldi, stili de

Honor Blackman (Altın Parmak, 1964)
Filmin kötü adamı Altın Parmak için çalışan Pussy Galore (ilginç isimli Bond kızlarından biri) karakterini canlandıran Honor Blackman 38 yaşındayken oynadığı rolle en yaşlı Bond kızlarından biri olarak anılıyor. Kötü adamın yalnızca kadınlardan oluşan pilot ekibinin lideri, sonunda 007’nin cazibesine karşı koyamıyor. Sert bir karakter olmasına rağmen özellikle lila gömleği ve beyaz pantolon takımıyla baştan çıkarıcı bir stile sahip olan Galore, en meşhur Bond kızlarından biri.

Haberin Devamı

Bond geri geldi, stili de

Anya Amasova (Beni Seven Casus, 1977)
Serinin “Beni Seven Casus” filminde bir KGB ajanı olarak karşımıza çıkan Barbara Bach, Bond’dan intikam almaya çalışırken ona aşık olan Anya Amasova karakterini canlandırdı. Çekici, akıllı ve elbette seksi bir kadın portresi çizen Amasova, özellikle derin dekolteleri ve farklı renklerdeki mayolarıyla hatırlanıyor.

Bond geri geldi, stili de

Eva Green (Casino Royale, 2006)
En çok kıskanılan gardıroplardan birine sahip Bond kızı. Eva Green, aynı zamanda James Bond’un gerçekten aşık olduğu hatta evlenme teklif etmeyi planladığı Vesper Lynd’i oynadı. Kumarhane sahnelerinde giydiği gece elbiseleri ve güçlü makyajı internetteki moda forumlarında konuşulmaya devam ediyor.


Swarovski, serideki hafızalardan silinmeyen sahnelere ve eşyalara referanslarda bulunan bir koleksiyon hazırladı.

Bond geri geldi, stili de

Ursula Andress (Dr. No, 1962)
Aradan geçen yıllara rağmen Ursula Andress anketlerde en seksi Bond kızı seçilmeye devam ediyor. Sahi, onun elinde deniz kabuğu, üzerinde beyaz bikinisiyle denizden çıktığı sahneyi kim unutabilir? 1962 yılında bikini satışlarını patlatan kostüm (kemerinde taşıdığı bıçağı da unutmayalım) 2001 yılında Christie’s müzayede evinde yapılan bir açık arttırmayla 41 bin sterline satıldı. İlk Bond kızı olarak anılan ve Honey Ryder rolüyle Altın Küre de kazanan İsviçreli oyuncu “bana hep şans getirdi” dediği bikiniyi “Dr.No” filminin yönetmeni Terrence Young ile birlikte tasarlamış.

Haberin Devamı

Bond geri geldi, stili de

Halle Berry (Başka Gün Öl, 2002)
Amerikalı nadir Bond kızlarından biri. Turuncu bikinisiyle Ursula Andress’e selam gönderen Halle Berry, Kesişen Yollar’daki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ı alan tek Bond kızı olma özelliği de taşıyor.

Sarışın, fazla akıllı değil ve sonunda James Bond ile aşk yaşıyor. Britt Ekland “Altın Tabancalı Adam” filminde tipik bir Bond kızını canlandırdı. Daha sonra İngiliz komedyen Peter Sellers’la evlenen oyuncunun geometrik desenli bikinisinin şöhreti meşhur beyaz bikiniyle yarışıyor.

Claudine Auger (Yıldırım Harekatı, 1965)
60’ların en sevilen Bond kızlarından biri daha. Domino Vitali isimli karakteri canlandıran Fransız oyuncu,
o yıllarda Fransa’nın en güzel kızı da seçilmişti. Kumarhanede giydiği gece elbiseleri ve kırmızı yüzme kıyafeti ilham veren görünümlerinden.

Haberin Devamı

007 modası özel koleksiyonlarla kutlanıyor

Opi serideki her film için güçlü ve parlak renklerden oluşan ojeler sunuyor.

James Bond’un merakla beklenen son filmi Skyfall’a ve serinin 50’inci yıldönümüne ithaf edilen koleksiyonlarla da Bond heyecanını yakalamak mümkün. Örneğin Swarovski, hafızalardan silinmeyen sahnelere ve eşyalara referanslarda bulunan bir koleksiyon sunuyor. Takı tasarımcısı Stephen Webster’ın hazırladığı aksesuarları markanın İstanbul ve Ankara’daki mağazalarında bulabilirsiniz. Pek çok önemli filme özel çıkardığı koleksiyonlarla tanınan oje markası OPI de Bond için güçlü ve parlak renklerden oluşan bir koleksiyon çıkardı. Oje setinin reklamlarında bu yılki Bond kızı Bèrènice Marlohe yer alıyor. 007’nin moda dünyası için heyecan yaratan bir diğer tarafı da filmde Daniel Craig’in giydiği kusursuz takımların ve smokinlerin Tom Ford tarafından tasarlanmış olması.