Cumartesi Bu gece “eelence”ye gidiyoruz

Bu gece “eelence”ye gidiyoruz

30.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Menajer Özgür Aras’ın yıllar önce açıp “Burası kendini biraz özletmeli” diyerek kapattığı mekanı eelence döndü. Hem de eskisinden daha geniş, eğlencesi daha bol olarak...

Bu gece “eelence”ye gidiyoruz

Bir bar düşünün, içeri girmenin zor dışarı çıkmanınsa neredeyse imkansız olduğu derin bir koridor gibi. İnsanların kapısında ‘Ne olur biz de girelim’ diye görevlilere neredeyse yalvardığı ve karşılığında ‘Bakın alsak bile adım atacak yer yok’ dediği...” Böyle anlatmaya başlıyor eelence’yi Özgür Aras. Bengü, Zerrin Özer, İrem Derici ve daha pek çok ismin menajerliğini yapıyor kendisi. “Peki eğlence sektörüne girmek aklınıza nereden geldi?” diye soruyorum, cevabı “Oldum olası eğlenmeyi çok severim. Ailemle Bodrum’da yaşadığımız zamanlardan kalma bir alışkanlık. Orada her akşam gittiğim bir bar vardı. Onun basamaklarına oturup 90’ların şarkılarını dinler dinler eğlenir, duygulanırdım. Ben eğlenmeyi biliyorum, bunu da insanlarla paylaşmalıyım diyorum. Şimdi de eelence’nin basamaklarına oturup bunu yapacağım” oluyor.

İlk 90’lar partisi Evcimik’ten
Özgür Aras’ın Pera’da açtığı eelence’yi aslında yeni duymuyoruz. 2010 yılında ilk kez Asmalımescit’te açmıştı burayı Aras. Ardından farklı bir konsept yaratmak, gelenleri 90’ların Türk pop müziği ve yabancı müziklerle de eğlendirmek için 2012’nin ağustosunda eelence’yi Ablam’a dönüştürmüştü. “Bir akşam Leman Sam bir arkadaşıyla yemek yedikten sonra ‘Haydi Ablam’a gidelim’ demiş; arkadaşı da ‘Kız bu saatte ablanda ne yapacağız, uyumuştur o!’ diye cevap vermiş. İşte benim istediğim de böyle eğlenceli şeyler yaratmaktı” diyen Aras, şimdi tekrar eelence barla karşımızda.
“Neden eelence’yi kapatıp yeniden açma kararı aldınız?” diye soruyorum. “İnsanlar burayı çok sevdi. Burası kendini biraz özletmeli dedim. Öyle de oldu. Bana sürekli soruyorlardı, ‘Özgür Bey ne zaman açılacak eelence?’ diye. Yeni sezonda tam zamanı, madem herkes özledi eelence’yi geri getireyim dedim” diye cevap veriyor.
Yeni eelence’deki konsept eskisinden sadece dekorasyon ve müzik anlamında farklı olacak. Önceden sadece 90’lar ağırlıklı Türkçe pop şarkıların çalındığı mekanda artık 80’lere ve 2000’lere ait Türkçe ve yabancı parçalar da dahil olacak repertuara. Bir de konsept partiler ve geceler yapılacak burada. Konsept partilerin ilki 90’lar denince akla “Abone” şarkısıyla gelen Yonca Evcimik olacak.

Ünlüler tavanda
Mekanın yeni yeri eskisinden daha ferah. İçeri girdiğinizde sarı, pembe, kırmızı gibi canlı tonların kullanıldığı bir dekorasyon, rengarenk bir DJ kabini ve tam ortadaki büyük barla karşılaşıyorsunuz. Duvar ve tavanda ise Tarkan, Ajda Pekkan, Sezen Aksu gibi isimlerin silüetleri yer alıyor. Dekorasyondaki her şeye Özgür Aras karar vermiş: “Eski eelence’de bar bu kadar büyük değildi.
Bu sefer büyük ve her yanına oturulacak şekilde tasarladım. Biliyorum ki insanlar bara geçip bakışmayı seviyor. Bu bar da gelenler birbirleriyle tatlı tatlı bakışsın diye...”
Eski eelence bar ve Ablam’daki Aptal Sarışın, Şıpsevdi gibi kokteyllerden bazıları burada da olacak. Yenilerden ise votka, Bacardi gibi içkilerle hazırlanan eelence Island ve Stardust’ı sayabiliriz.

Haberin Devamı

“Tatsızlık çıkaran olursa hakkından ben gelirim”

eelence eski yerindeyken pek çok özel güne de imza atmış. “Küçücük yerde ne kınalar, doğum günleri kutladık bilseniz” diyen Aras, “Sevgilisiyle arası açılan barda beni bulup ‘Özgür Bey sevgilime gidip onu çok sevdiğimi söyler misiniz barışalım’ diyor. Buraya gelenlerle aile gibi oluyoruz. Çünkü eğlenmesini bilen insanlar geliyor ve kimse kimseden tatsız bir tavır görmüyor. Tatsızlık çıkaranın da hakkından ben geliyorum zaten. Ünlü, ünsüz öyle güzel, eğlenceli bir kitlesi var eelence’nin, burası sayesinde kaç kınaya, düğüne gittim hatırlamıyorum. Resmen o tarz yerlerin aranan ismi oldum!” diye ekliyor. Farklı bir kına ya da özel gün kutlamak isteyenlere belirtelim; eelence’nin Pera’daki yeni yerinde de bu etkinlikler yapılabilecek.