Cumartesi Bu hafta ne var ne yok

Bu hafta ne var ne yok

16.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mehmet Ergen’in yazıp yönettiği, Gezi direnişini anlatan “Taksim Meydanı” müzikali Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde.

Bu hafta ne var ne yok

PAZARTESİ

Haberin Devamı

MÜZİKAL

Direniş müzikali
Mehmet Ergen’in yazıp yönettiği, Gezi direnişini anlatan “Taksim Meydanı” müzikali Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde. 20.30’daki etkinliğin bilet fiyatları öğrenci 35, tam 45 TL.

KONSER
* Indie rock müzisyeni, şarkı yazarı ve piyanist İzlandalı Olafur Arnalds 21.30’da Salon İKSV’de
sahneye çıkacak. Biletler öğrenci 28, tam 45-56 TL.
* Budapeşte Festival Orkestrası Oda Müziği Topluluğu şef Ivan Fishcer ve piyanist Zoltan Kocsis eşliğinde Türkiye’de ilk kez konser verecek. Saat 20.00’de Cemal Reşit Rey salonundaki klasik müzik dinletisinin bilet fiyatları 43.50-73.50 TL arasında.

SALI

KONSER

Bir yazar, bir müzisyen

Gazeteci-yazar, TV programcısı Kürşat Başar saksafonuyla devlet sanatçısı piyanist Burçin Büke’ye
eşlik edecek. 19.30’da
Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda gerçekleşecek etkinliğin
bilet fiyatı 25 TL.

TİYATRO
* Amerikalı yazar David Lindsay-Abaire’nin günümüzün zor şartları altında iyi insan olabilmenin mümkün olup olmadığını sorgulayan oyunu “İyi İnsanlar” saat 20.00’de İkincikat-Karaköy’de. Biletler öğrenci 23, tam 45 TL.
* Genco Erkal’ın yazıp yönettiği, Bertolt Brecht’in hayatını konu alan ve başrolünü Tülay Günal’la oynadığı “Ben Bertol Brecht” saat 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde. Biletler öğrenci 30, tam 45 TL.

Haberin Devamı

ÇARŞAMBA

Konser Caz dinletisi
Duman grubunun da üyesi olan Cengiz Baysal, kendi caz grubu Cengiz Baysal Group ile yeni albümü “Baby Steps”ten şarkılarını Nardis Jazz Club’da seslendirecek. 21.30’daki etkinliğin biletleri öğrenci 20, tam 35 TL.
* Pek çok dizi, film ve tiyatro oyununa besteleri ve sesiyle renk katan caz sanatçısı Jehan Barbur 22.00’de KadıköySahne’de.
Biletler 34 TL.

Meksika esintileri

* Geleneksel Meksika müziğini blues, caz, soul ve Afrika ezgileriyle harmanlayan Meksikalı sanatçı Lila Downs, İş Sanat sahnesinde müzikseverlerle buluşacak. 20.00’deki etkinliğin biletleri öğrenci
46, tam 56, 72, 83 TL.
* Eski besteleri ve son albümü “Odada İkimiz”den şarkılarıyla Vedat Sakman 20.30’da Maya Cüneyt Türel’de olacak. Biletler öğrenci 30, tam 40 TL.

Haberin Devamı

TİYATRO

* Santralistanbul’daki Krek Sahnesi’nde “Iska” var. Ushan Çakır, Bige Önal gibi isimlerin oynadığı oyun saat 20.30’da başlayacak. Bilet fiyatları öğrenci 30, tam ise 50 TL.

PERŞEMBE

KONSER

“Hakim Bey” sahnede

Türkiye’nin Leonard Cohen’i olarak adlandırılan ve “Hakim Bey” şarkısıyla beğeni toplayan Mehmet Erdem
saat 21.00’de Jolly Joker sahnesinde. Biletler 45 TL.
* Makyaj sanatçılığının yanı sıra Balkan müziğinin gerçek seslendiricilerinden olarak anılan Suzan Kardeş, grubu Bekriya Band ile 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde sahneye çıkacak. Biletler 34.50 TL.
* Norveçli indie müzik sanatçısı, şarkı yazarı ve gitarist, Norveç Grammy Ödülleri’nde “En İyi
Kadın Sanatçı” seçilen
Ane Brun 21.30’da Salon İKSV’de dinleyicilerle buluşacak. Biletler öğrenci 39.50, tam 56 TL.
* Ahmed Arif’in ünlü şiiri “Hasretinden Prangalar Eskittim”in oyunu, Tiyatro Kumpanyası tarafından 20.00’de Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda sannelenecek. Biletler öğrenci 24, tam 34 TL.
* Norveçli blues ve caz sanatçısı, piyanist Jon Balke, 20.00’de Akbank Sanat’ta sahneye çıkacak. Biletler öğrenci 13, tam 23 TL.

Haberin Devamı

CUMA

PARTİ
En eğlenceli eskilerden derleme
Murat Abbas ve Murat Beşer Babylon’da eğlenceli bir “Oldies But Goldies” gecesi düzenleyecek. 22.00’deki etkinliğe giriş ücreti 44.50 TL.

KONSER
* Bas gitar, davul ve tuşlu çalgılarla kendisine ait on şarkıyı seslendirecek Kenan Vural, root reggae grubu Sattas ile KadıköySahne’de çıkacak. 22.00’deki konserin biletleri 28.50 TL.
* Malt grubu albümlerinin sevilen şarkılarını Bronx Pi Sahne’de seslendirecek.
Saat 22.00’deki konserin biletleri 28.50 TL.

Sergi

Sanatçılar kendilerini sorguluyor

Burcu Perçin, Olcay Kuş, Kemal Seyhan gibi sanatçıların kullandıkları malzemeden ele aldıkları konunun işlenmesine kadar pek çok şeyi sorgulayarak ortaya çıkarttıkları eserler “Painting Matters” adıyla Akaretler Art ON İstanbul’da 30 Kasım’a dek sergilenecek.

Haberin Devamı

Bu sergide korku yok
Merhart Galeri, Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi ile yedi sanatçıyı bir araya getirerek “Korkma” isimli sergiye yer veriyor.

Estetik anlatımı öne çıkaran sergi
Sanat eserinin uzun vadeli olabilmesini hüzün, acı gibi duygulardan arındırılmış; ucuz hikayeci anlatımlardan uzak tutulmuş estetik bir üsluba bağlayan Settar Birecikligil’in kişisel sergisi 22 Kasım’a kadar Galatea Art’ta gezilebilecek.

BUGÜN BU GECE NEREYE GİTMELİ?


KONSER
Soul, funk ve cazın prensesi
Stevie Wonder, Chaka Khan gibi isimlerin izinden giden soul, funk ve cazın prensesi Alice Russell, saat 22.00’de Babylon’da dinleyicileriyle buluşacak. Bilet fiyatı 56 TL.

* Alman besteci ve multienstrümantalist Stephan Micus 21.30’da İKSV Salon’da sahneye çıkacak. Bilet fiyatları
25-40 TL arasında.
* Küba müziği denince akla ilk gelen isimlerden biri
olan Ayhan Sicimoğlu dünyaca ünlü piyanist Cesar Correa ve ve vokalist Armando Miranda ile 23.30’da Ghetto’da eğlenceli bir Latin gecesi yaşatacak. Biletler öğrenci 39.50, tam 49.50 TL.

TİYATRO
* Dört yıl süren aşk evliliğinin ardından boşanan ve tam 1 yıl 13 gün sonra buluşan çiftin hikayesini anlatan, başrollerini Ezgi Eyüboğlu ve İbrahim Kendirci’nin oynadığı tiyatro oyunu “Ayrılık”, 20.30’da Profilo Kültür Merkezi Küçük Salon’da. Biletler öğrenci 35, tam 45 TL.

PARTİ
* Radyo Babylon dinleyicilerini saat 22.00’de Babylon Lounge’daki partide bir araya getirecek. Partide radyo DJ’leri
özel olarak hazırladıkları parçaları çalacak. Bilet
fiyatı 12.50 TL.
* Hot Chip, Portishead gibi grupların parçalarına yaptığı remikslerle tanınan ve tekno müziğe kendi tarzını katan
DJ Max Cooper, 23.30’da Indigo sahnesinde olacak. Biletler öğrenci 40, tam 50 TL.

GALA
* 120 kentte gerçekleşen ve 48 saat içinde çekilen filmlerin yarıştığı “dünyanın en hızlı” film yarışması 48 Saat Film Projesi’nin galası saat 21.30’da Kadıköy Sineması’nda yapılacak. Biletler 13 TL.

MUTFAK
* Şef Fatih Demirci, Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nde İspanya ve Türk mutfağından karşılaştırmalı meze tarifleri öğretecek. 16.00’daki etkinliğin ücreti 120 TL.

YARIN İÇİN PROGRAM YAPIN

MÜZİKAL
Broadway şovu Türkiye’de

60’lı yılların ünlü grubu The Four Seasons’ın başarı hikayesini anlatan “Jersey Boys” müzikali, New York, Las Vegas gibi şehirlerden sonra Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenmeye devam ediyor. 14.30’daki oyunun biletleri 65-252 TL arasında.

DANS
Yarışma ve DJ performansları

Bu yıl beşincisi düzenlenecek İstanbul Street Dans Karnavalı yine Türkiye’den ve dünyadan pek çok dans severi bir araya getiriyor. Festivalde dans yarışma bölümü, DJ performansları ve dans atölyeleri de olacak. 16.00’da garajistanbul’da başlayacak etkinliğin giriş ücreti 30 TL.

İspanyol dansları
Bol ödüllü Flamenko dansçısı ve koreograf Rafael Amargo, “Suite Flamenca” adlı gösterisiyle saat 15.00’te Maslak Show Center’da sahneye çıkacak. Biletler 50-120 TL arasında.

TİYATRO

Ödüllü aile komedisi
Tiyatrokare, Serpil Tamur ve Özge Özder’in başrollerini paylaştığı Pulitzer ödüllü aile komedisi “Müziksiz Evin Konukları” oyununu sahneliyor. 15.30’da Profilo Kültür Merkezi’nde oynanacak oyunun biletleri öğrenci 46.50, tam 56.50 TL.

İlker Topdemir

İlker Kafası

Şu an dünyanın en civcivli şehri hangisi diye sorsanız “İstanbul” derim. O tişörtün üzerinde yazdığı gibi “They call
it chaos, we call it İstanbul.” Yeni kulüpler, yeni pub’lar...
Yeni restoranlar, yeni tatlar... Yeni kafeler, yeni kafalar...
Hepsi bu köşede. İstanbul’un baş döndürücü sosyal yaşamına ön sevişmesiz, bodoslama dalmak için lütfen yana geçiniz.

YİYİN İÇİN

Ferzan Özpetek filminde gibi...
Kış menüsü ve yeni dizaynı ile
sezona merhaba diyen Kauf Nu Pera’da yemekler çok başarılı. Atıştırmalıkları ise ayrıca öneriyorum. Büyük masada kalabalıkla yemek yerken kendinizi bir Ferzan
Özpetek filminde hissediyorsunuz.
Bu arada kışın içkisi belli oldu.
Kauf Nu Pera’nın yeni kokteyli: Ginger sour. Alışkanlık yapabilir.

UĞRAYIN

Her daim tıklım tıklım
Kahve bahane değil şahane, ortam daha da şahane. Karabatak sayesinde Karaköy’ün tüm yüzü değişti. Çevresindeki tüm mekanlar ona duacı. Uğramışken yeni tatlılarına, özellikle ananaslı, bademli pastaya dikkat. Tüyo: Karabatak’ta yer bulamayan karşısındaki çay ocağında oturup Karabatak’ın ambiyansından faydalanabilir.

EĞLENİN

Eğlence 01.00’den sonra başlıyor
Beyoğlu’nda, eski Elhamra sinemasının olduğu yere
Chanta açıldı, malum. Özgür Aras yine harikalar yaratmış.
Özellikle hafta sonları Türkçe müzik isteyenler, Chanta
sizin mekanınız. Asıl eğlence gece 1’den sonra... Dans şovları ve erkek dansçıları süper. Bu sezonun en güzelleri burada.

RAHATLAYIN

Ünlü İtalyan masör
SONBAHARDAN kışa girerken vücudunuz hata vermesin. Ritz Carlton, yenilenmiş SPA’sında Panpuri markası ile hizmette. Ekstra enerji için benim de yolculuklardan sonra yaptığım gibi kendinizi İtalyan terapist Salvatore beyin ellerine bırakabilirsiniz. Kendisi Milano Bulgari’den özel olarak getirtildi.