Cumartesi Bu hafta ne var ne yok

Bu hafta ne var ne yok

14.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı burs kampanyasına destek için Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu’nda bir konser verecek.

Bu hafta ne var ne yok

PAZARTESİ

Haberin Devamı

KONSER
Ünlü piyanistten destek resitali
* Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, İstanbul
Teknik Üniversitesi Vakfı burs kampanyasına destek için Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu’nda bir konser verecek. 20.00’deki konserin biletleri 75 ve 100 TL.
* Caz sololarıyla dikkat çeken Selen Gülün, 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde sahneye çıkacak. Biletler 23.50 TL.

TİYATRO
* İş Bankası çalışanlarından oluşan İş Oyuncuları Tiyatro Topluluğu, Shakespeare’in
“On İkinci Gece”sini İş Bankası Orkestrası eşliğinde 20.00’de
İş Sanat Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. Biletler 22.50 TL.
* Gezgin Damaklar, iki gün bir gece sürecek “1800’lerden Günümüze Beypazarı” turuyla tarihsel bir gezinin yanı sıra etli keşkekten tuzlu malağa, uhuttan oğmaç çorbasına kadar pek çok yöresel yemeği tatma imkanı da sunuyor. 20 kişiyle sınırlı gezinin ücreti 390 TL.

Haberin Devamı

SALI

KONSER
Üç isimden anlamlı etkinlik

* Can Gox, Mehmet Erdem ve İstanbul Arabesque Project, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı için şarkılarını 21.00’de Jolly Joker İstanbul’da seslendirecek. Biletler 34,
VIP 68 TL.
* Boğaziçi Caz Korosu,
25’inci yıl Enka Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında 20.30’da Enka İbrahim Betil Oditoryumu’nda konser verecek. Biletler 34.50 TL.

Tiyatro
* “Testosteron”, Emre Altuğ, Gürkan Uygun gibi isimlerden oluşan yeni kadrosuyla 20.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde. Biletler tam 45, öğrenci 35 TL.

GÖSTERİ
* Müzisyen, şair, yazar ve illüzyonist Vinicio Capossela, İtalyan Kültür Merkezi’nin desteğiyle 20.30’da Babylon’da. Biletler 33.75 TL.

ÇARŞAMBA

KONSER
Klasik müzik severlere

* Alman kemancı Christian Tetzlaff,
Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium’da Borusan Filarmoni Orkestrası’yla vereceği konserde Beethoven’ın tek keman konçertosunu da seslendirecek.
20.00’deki konserin biletleri 45-130 TL arasında.
* Orhan Osman son albümü “Turkophony”den şarkıları The Mekan’da Komşu&Buzuki Orhan adlı etkinlikte seslendirecek.
Saat 22.00’deki konserin biletleri 20 TL.
* Avishai Cohen, Garanti Caz Yeşili etkinliği kapsamında 20.30’da Babylon’da sahneye çıkacak. Biletler 67.25 TL.

Haberin Devamı

PERŞEMBE

KONSER
Indie-pop ezgileri

* Danimarkalı indie-pop müzisyeni ve söz yazarı Fallulah, 21.30’da
Salon İKSV’de bir konser verecek. Biletler tam
39.50, öğrenci 28 TL.
* Ayhan Sicimoğlu ve Kerem Görsev, Zorlu Center PSM Drama Sahnesi’nde cazı Latin ezgileriyle buluşturan bir konser verecek. 20.30’da başlayacak konserin biletleri 67.50-120 TL arasında.
* Piyanist Alexei Volodin, Beethoven Festivali’nin ikinci konserinde bestecinin başyapıtlarını seslendirecek. 20.00’de Lütfi Kırdar Auditorium’daki konserin biletleri 45-130 TL arasında.
* Yaptığı müziklerde blues ve reggae öğeleriyle dikkat çeken; trompet, trombon gibi müzik aletlerini kullanan Peyk saat 22.30’da
Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Biletler 28.50 TL.

CUMA

ETKİNLİK
Ödüllü filmler gösterilecek
* Türsak Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Randevu İstanbul
Film Festivali, Cannes, Berlin ve Toronto gibi festivallerden ödülle
dönen filmleri Cinemaximum Zorlu Center’da gösterecek. Biletler gündüz seansları 5, akşam seansları 10 TL.
MÜZİKAL
* Başrollerini İlhan Şeşen ve Aydan Şener’in paylaştığı, geçmişten gelen bir aşk hikayesini anlatan müzikal oyun “Bana Esmeyi Anlat”
21.00’de Zorlu Center PSM Drama Sahnesi’nde. Biletler 45-78, öğrenci 35-58 TL arasında.
* Koreograf ve dansçı Zeynep Tanbay’ın projesi, Beethoven’ın “Yaylı Çalgılar Dörtlüleri”nden bir seçki Borusan Quartet eşliğinde dansla buluşacak. 20.00’de Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu’nda yapılacak etkinliğin biletleri 50-100 TL arasında.
PERFORMANS
* Enerji dolu performansıyla pek çok festivalde çalan Berlinli DJ ve prodüktör Claptone, saat 23.30’da Propaganda’nın DJ kabininde olacak. Biletler 30 TL.

Haberin Devamı

Sergi

128’inci yıldönümüne özel...
Feyziye Mektepleri Işık Okulları Mezunlar Derneği, okulun 128’inci kuruluş yıldönümüne özel, Galeri Işık Teşvikiye’de “Bilginin Işığında, Dokunma” adlı sergi düzenliyor. 17 Aralık’ta açılacak sergiye FMV Işık Okulları’ndan mezun olmuş Gamze Saraçoğlu, Silviyo Ovadyo, İpek Cem gibi ünlü isimler de sanat ve tasarımlarıyla felsefe, tarih, bilim gibi alanlarda destek verdi.

Haberin Devamı

İdil İlkin “iniş izni” istiyor
İdil İlkin’in havada asılı kalmanın belirsizliğini, uçakların taksi gibi kullanılır olduğunu metaforik anlamlarla
anlattığı “İniş İzni” adlı ilk kişisel sergisi 11 Ocak tarihine kadar Galerist’te gezilebilecek.

BUGÜN BU GECE nereye gitmeli?

KONSER
Son albümden şarkılar
* Aylin Aslım son albümü “Zümrüdüanka”dan şarkılarını
saat 22.30’da KadıköySahne’de seslendirecek. Biletler 34 TL.
* Emel Sayın uzun bir aranın
ardından Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek. 21.00’deki konserin biletleri 45-150 TL arasında.
* Jose Fernandez Torres, sahne adıyla “Tomatito”, flamenkoyu cazla birleştirdiği müzikleriyle 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda. Biletler 53.50-83.50 TL arasında.
GÖSTERİ
* Şarkıcı Edith Piaf’ın 50’nci ölüm yıldönümü anısına Jil Aigrot, “Edith” isimli tek kişilik gösterisiyle 21.00’de Maslak TİM Show Center’da sahneye çıkacak. Biletler 50-120 TL arasında.
ATÖLYE
* Pera Eğitim’de “Zamansız Fotoğraflar: Yıldız Moran” sergisi kapsamında Ateliers Galata işbirliğiyle 15 yaş ve üstü için günübirlik Portre Fotoğrafçılığı Atölyesi düzenleniyor. Saat 14.30’daki atölyenin ücreti 50 TL.

YARIN İÇİN program yapın

Shakespeare’e farklı yorum
Ann-Marie MacDonald’ın yazdığı ve Shakespeare’in “Othello”su ile “Romeo ve Juliet”inden uyarlanan komedi oyunu “İyi Geceler Desdemona, Günaydın Juliet” oyunu saat 15.00’te Kenter Tiyatrosu’nda. Biletler tam 34, emekli 29, öğrenci 25 TL.

Zamansız konsept devam ediyor
Frankie İstanbul’un “Timeless Moments” etkinliğinin konuğu bu kez Levent Yüksel. 22.00’deki konser için (0212) 232 49 02’den rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Opera ve güldürü bir arada
Ali Poyrazoğlu’nun “Carmen” operasına
farklı açılarla bakıp güldürü öğeleriyle süslediği oyunu “Asi Kuş” saat 18.00’de KKM Gönül
Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde. Biletler
tam 56, öğrenci 46 TL.

Piyano eşliğinde sema gösterisi
Tuluyhan Uğurlu’nun semazenlere ve divan edebiyatından eserlere piyanoyla eşlik ettiği “Piyano Aşkı Anlatıyor, Semazenler Aşka Dönüyor” Şeb-i Arus gösterisi 17.00’de Sirkeci Garı Bekleme Salonu’nda. Biletler 45 ve 67 TL.

İlker Topdemir - İlker Kafası

Size yepyeni, orijinal mekanlar bulabilmek için bu karda kışta attım kendimi sokağa. Yıllanmış şaraba benzetiyorum bazen İstanbul’u. Her yudumda bambaşka âlemlere götürüyor insanı. Tabii bakmasını bilene... Çok az insan bu şehrin keyfine varabiliyor bence. Herkeste bir telaş, bir koşuşturmaca. İnsanlar yürürken bile telefonlarının ekranlarına bakıyor. Nasıldı o laf: Sanal dünya yalan dünya!

EĞLENİN

Çılgın yılbaşı gecesi
Atelier&Alchemy Project yılbaşı gecesinde birbirinden değerli sanatçılar ile Küçükçiftlik Park’ta daha önce görülmemiş bir eğlence yaratmak için gece gündüz çalışıyor. Dünyanın en önemli DJ’lerinden Benny Benassi sonrasında Faithless, Groove Armada, Kelis ve Bedük yılbaşı gecesi izleyici karşısına çıkacak. Bunların yanında Atelier’in
kendi DJ’lerinden DJ Majestic
ve DJ Fabio Rehn de ilk kez İstanbul seyircisi karşında çalmanın keyfini yaşayacak.

SATIN ALIN

Her kafaya uygun hediye burada
Karaköy’de çok şirin, çok cool bir tasarım atölyesi Atölye 11. Dükkanın içi tam bir çümbüş. Rengarenk tasarım mobilyalar, takılar, hediyelik eşyalar, oyuncaklar ve çocuk kıyafetleri. Mimar çift Burcu ve Levent Cipiloğlu, iş hayatının yoğun stresinden kurtulmak ve çocukluk hayallerini gerçekleştirmek için bir kaçış mekanı olarak yaratmışlar Atölye 11’i. Yılbaşı için fellik fellik orijinal hediyeler arayanlara duyurulur.

UĞRAYIN

Kapalıçarşı ve organik yemekler
Yasemin’in Mutfağı, Kapalıçarşı’nın içinde gizli bir dünyaya açılan kapı gibi. Silivri’deki bahçesinde, organik olarak yetiştirdiği ürünlerle hazırladığı yemekleriyle beş yıldır Kapalıçarşı’nın Yasemin ablası o. Ekmeklerini bile kendisi yapıyor. Sabah 07.30’dan akşam 18.00’e kadar hizmet veriyor.

TAKILIN

Şehrin göbeğinde romantizmin doruklarında
Frankie bence şehirdeki en iyi canlı müzik ve romantizm mekanlarından biri. “Hayatımda aşk yok, romantizmi ne yapayım?” diyenlerdenseniz, şehrin en becerikli barmeni Tayfun Bozkurt’un çok özel kokteyllerini canlı müzik eşliğinde yudumlarken, ayaklarınızın altındaki
büyüleyici manzarasıyla İstanbul’a âşık olacaksınız.