Cumartesi Bu hafta ne var ne yok?

Bu hafta ne var ne yok?

01.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Efsanevi The White Stripes grubunun kurucusu Jack White Türkiye’de ilk kez Volkswagen Arena’da konser verecek. Konser için kapılar saat 18.00’de açılacak.

Bu hafta ne var ne yok

PAZARTESİ

Haberin Devamı

TİYATRO

Festivalden sonra
tekrar sahnede

Prömiyeri 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapılan “Kral (Soytarım) Lear”oyunu saat 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenecek. Biletler 34, 56 ve 67 lira.

KONSER

Ünlü flüt sanatçısı Emmanuel Pahud, CRR Konser Salonu’nda. Konser saat 20.00’de başlıyor. Biletler 33 ila 83 lira.

DANS

Dans gösterisi “Ev”, D22 sahnesinde izleyiciyle buluşacak. Gösteri saat 20.30’da başlıyor. Biletler 30 ve 40 lira.

SALI

KONSER

Ünlü orkestrayı kaçırmayın

Dünyanın önde gelen topluluklarından Capriccio Stravagante Renaissance Orchestra, CRR Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Konser saat 20.00’de başlıyor. Biletler 28 ile 83 lira arasında değişiyor.

Piyanist Cana Gürmen ve keman sanatçısı Cihat Aşkın, “26. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları”kapsamında sahnede. ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndaki konser saat 20.30’da başlıyor. Biletler 35 lira.

Haberin Devamı

Beyoğlu’ndaki Jolly Joker İstanbul’da sahnede Esin İris var. Saat 21.00’de başlayacak konserin biletleri 28 ve 56 lira.

ÇARŞAMBA

FESTİVAL

Bu festivale “Fransız” kalmayın

Fransa’nın elektronik/pop yıldızı Sebastien Tellier, XXF Very Very French Festival’ın açılış konseri için Babylon’da. Konser saat 21.30’da başlayacak. Biletler 56 lira.

KONSER

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nin bu ayki ilk konuğu piyanist Mateusz Borowiak olacak. Polonya’nın dâhi piyanisti olarak kabul edilen Borowiak’ın konseri saat 19.30’da başlıyor. Biletler 5 ve 30 lira.

PERFORMANS

Flamingo Restoran’ın konuğu bu kez DJ Babis. Saat 22.00’de başlayacak performans için (0212) 232 68 68 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılabilir.

PERŞEMBE

KONSER

Bugün günlerden
Richard Strauss!

Sascha Goetzelşefliğindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası(BİFO)soprano Iano Tamar’ın katılımıyla “Richard Strauss Akşamı”düzenliyor. Konser saat 20.00’de Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium’da. Biletler 45, 65, 85 ve 130 lira.

Çağdaş Dünya Müziği dalında Grammy adayı olan Richard Bona, Garanti Caz Yeşili kapsamında Babylon’da sahneye çıkacak. Konser 21.30’da başlıyor. Biletler 56 ve 73 lira.

Haberin Devamı

CUMA

Jack White ilk kez İstanbul’da

KONSER

Efsanevi The White Stripes grubunun kurucusu Jack White Türkiye’de ilk kez Volkswagen Arena’da konser verecek. Konser için kapılar saat 18.00’de açılacak. Biletler 50 ila 170 lira.

Türk müzik sahnesinin iki önemli ismi Gaye Su Akyolve Bubituzak
İKSV Salon’
da konser verecek.
Saat 21.00’de başlayacak konserin biletleri 23 ve 34 lira.

Yunan müziğinin efsane ismi Haris Alexiou, İstanbul Kongre Merkezi’nde. Konser 21.00’de başlayacak. Biletler
65 ile 250 lira arasında değişiyor.

TİYATRO

Tiyatrogerçek, Van Gogh’un portresini sahneye taşıyor. Maya Cüneyt Türel Sahnesi’ndeki “Van Gogh”saat 20.30’da başlayacak. Biletler 30 ve
45 lira.

BUGÜN BU GECE NEREYE GİTMELİ?

FESTİVAL

Beklenen gün geldi

Daha önce Beyoğlu’ndaki Babylon’da yapılması planlanan fakat yoğun talep nedeniyle Volkswagen Arena’ya alınan Chet Fakerkonseri bugün saat 21.00’de başlayacak. Akbank Caz Festivali kapsamında düzenlenecek konserin biletleri 50 ve 70 lira.

Haberin Devamı

KONSER

İş Sanat15’inci sezonuna Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO)konseriyle başlıyor. İş Sanat Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konser saat 20.00’de başlayacak. Biletler 67, 77, 88 ve 128 lira.

Bostancı Gösteri Merkezi’nin bu haftaki konuğu MFÖ. Konser saat 21.00’de başlıyor. Biletler
45 ila 165 lira.

TİYATRO

Bertolt Brecht’in “Kafkas Tebeşir Dairesi” adlı oyunu, Barış Erdenk’in rejisiyle Zorlu Center PSM Drama Sahnesi’nde. Saat 20.30’da başlayacak oyunun biletleri
46 ve 56 lira.

ETKİNLİK

Sakıp Sabancı Müzesi’nde bugün “Pusetli Anneler Günü”! Ücretsiz gerçekleştirilecek etkinlikte, anne ve bebekler eğitmen eşliğinde sergi turu yapacak ve özel atölye çalışmalarına katılacak. Program saat 10.30’da başlıyor.

YARIN İÇİN PROGRAM YAPIN

Arturo Ui Caddebostan’da sahnede!

TİYATRO

“Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı”oyunu Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Saat 16.00’da başlayacak oyunun biletleri 30 ve 40 lira.

KONSER

CRR Türk Müziği Topluluğu, 1. İstanbul Müziği ve Makam Günlerikapsamında yarın CRR Konser Salonu’nda bir konser verecek. Konser saat 20.00’de başlıyor. Biletler
28 ila 53 lira.

Haberin Devamı

Kısa filmler İzmir’de yarışıyor

Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimlerini sinemaseverlerle buluşturacak olan İzmir Kısa Film Festivalibugün Fransız Kültür Merkezi’nde başlıyor.
63 ülkeden 1.093 kısa filmin başvurduğu, 5 Kasım’a kadar devam edecek festival kapsamında; kurmaca, belgesel ve animasyon dallarında Altın Kedi Ödülü için yarışılacak. Festivalde; Polonya Animasyonları, Japon Seçkileri, Almanya Seçkileri, Belçika Seçkileri bölümleri ve özel gösterimler ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak.

Altın Kedi için yarışan filmler, Tunç Başaran, Feza Çaldıran, Nilüfer Açıkalın, Klaus W. Becker ve Gulbara Tolomushova’dan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Ege Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi başta olmak üzere, İzmir’deki üniversitelerde de film gösterimleri yapılacak.

Festivalde Emek Ödülleri, Türk sinemasının unutulmaz set amiri Selahattin Geçgel, Yeşilçam’ın usta oyuncusu Kemal İnci, oyuncu
Kutay Köktürk ve sinema yazarı
Sadi Çilingir’e verilecek.